سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نارضایتی کسبه از حضور دستفروشان در مرکز شهر اهواز/لزوم ساماندهی دستفروشان از سوی شهرداری

عضو شورای شهر اهواز گفت: حضور دستفروشان در مرکز شهر موجب نارضایتی کسبه شده و ساماندهی آن ها از سوی شهرداری الزامی است.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، محمدجعفر فلسفی، یک عضو شورای شهر اهواز در هشتاد و دومین نشست علنی شورای شهر اهواز که امروز در سالن اجتماعات این شورا برگزار شد، فعالیت دستفروشان در خیابان سلمان فارسی یک معضل عنوان کرد و گفت: در شورای چهارم تلاش‌هایی برای ساماندهی آن ها شد، اما باز هم شاهد حضور آن ها در مرکز شهر هستیم و این مساله سبب نارضایتی کسبه را به دنبال داشته است.

وی بیان کرد: کاسبان خیابان سلمان فارسی عوارض و مالیات پرداخت می‌کنند و وجود دستفروشان باعث کاهش درآمد آن ها و در نهایت درآمدهای شهری می‌شود از همین رو دستفروشان باید ساماندهی شوند.

فلسفی به مشکل بی آبی در نقاط مختلف شهر اشاره کرد و اظهار داشت: اگرچه شورا و شهرداری اهواز به طور مستقیم متولی اصلی حل این مشکل نیستند، اما اعضای شورای شهر به عنوان نمایندگان مردم باید پیگیر حل این معضل باشند.

سرقت ۵۶ درب منهول در یک هفته، چالشی برای شهروندان

این عضو شورای شهر در ادامه افزود: ظرف مدت یک هفته، ۵۶ درب منهول فاضلاب در اهواز ربوده شده که همین به یک چالش برای شهروندان تبدیل شده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: شهرداری اقدام به گذاشتن نیوجرسی مقابل برخی مغازه‌ها و شرکت‌ها می‌کند، اما در برخی نقاط مانند زیتون کارمندی این نیوجرسی‌ها به جای قرار گرفتن مقابل مغازه‌ها بر روی پیاده روها گذاشته شده که رفت و آمد شهروندان را مختل کرده است.

این عضو شورای شهر در تذکری آئین نامه‌ای به هیأت رئیسه شورای شهر گفت: جلسات شورا باید حداقل ۲۴ ساعت قبل به اعضا اطلاع داده شود اما در جلسه‌ای که مقرر بود ۱۴ خردادماه برگزار شود این مساله رعایت نشد و اگر این جلسه لغو نمی‌شد بازهم غیرقانونی بود.

به گفته وی یکی از مباحث تاکید شده توسط رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی عدالت و مبارزه با فساد است، شورای پنجم در حد توان برای توزیع عادلانه امکانات تلاش کرده است اما با مشکلی به نام الحاق مناطق مختلف به اهواز مواجه هستیم.

فلسفی اظهار کرد: در آذرماه سال ۹۶ منطقه مهدیس به اهواز الحاق شد هزینه توسعه این منطقه یکهزار میلیارد ریال است اما درآمدی از آن حاصل نمی‌شود و باید تمام بودجه منطقه هشت به مهدیس اختصاص یابد که در این صورت نیز ساکنان سایر محلات منطقه هشت گله مند می‌شوند.

وی افزود: نمایندگان مجلس، استاندار و فرمانداری که اصرار به الحاق مهدیس به اهواز داشتند تاکنون هیچ اقدامی برای کسب درآمدهای این منطقه نکرده‌اند.

این عضو شورای شهر اهواز گفت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی دارای ابعاد بسیاری است و مسئولان باید تمام ابعاد آن را مطالعه و مدنظر قرار دهند نه آنکه تنها به بُعد لزوم جوانگرایی مدیران استناد شود.

وی افزود: کمیسیون فرهنگی شورای شهر اهواز باید راهکارهایی برای استفاده از بیانیه گام دوم انقلاب به کار گیرد این بیانیه دارای جنبه‌های راهبردی و تحلیلی بسیاری است.

محمدجعفر فلسفی اذعان داشت: باید برای شناسایی ظرفیت‌ها، تجارب و دستاوردهای حاصل از انقلاب اسلامی تلاش بیشتری شود، جوانان نیز برای پر کردن خلاءهای موجود باید در گام نخست گذشته را به خوبی بشناسند.

فتح الله حاجتی یکی دیگر از اعضای شورای شهر اهواز به صحبت‌های فلسفی واکنش نشان داد و بیان کرد: شهردار پیشین ۲۰ ماه مدیریت شهرداری اهواز را برعهده داشت، اما هیچگاه تذکر جاگذاری نیوجرسی‌ها به وی داده نشد حال که سرپرست جدید شهرداری منصوب شده او را مورد خطاب قرار می‌دهید.

عبدالزهرا سنواتی، رئیس شورای شهر اهواز تذکر آئین نامه‌ای فلسفی را وارد ندانست و گفت: زمانی که ریاست شورا یک موضوع را مهم تشخیص دهد دستور تشکیل جلسه را می‌دهد و اگر زمان اعلام تا برگزاری جلسه کمتر از ۲۴ ساعت باشد اعضا پس از حضور در جلسه می‌توانند به برگزاری یا  برگزار نشدن آن رأی دهند.

فلسفی همچنین به مساله تعیین مسئول کمیته بانوان شورای شهر اهواز اشاره کرد و اظهار داشت: جلسه معارفه باید با حضور تمام اعضا برگزار می‌شد تا وی نقطه نظرات اعضا را می‌شنید اما این جلسه با دعوت محدود در مهمانسرای شهرداری برگزار شد.

سنواتی در پاسخ به این اظهارات گفت: این مساله در حوزه ریاست شورا است و مانند سایر جلسات در مهمانسرا برگزار شد، اما اگر اعضای شورای شهر نقطه نظراتی دارند می‌توانند از مسئول کمیته بانوان برای شرکت در کمیسیون فرهنگی دعوت کنند.

رحیم کعب عمیر دیگر عضو شورای شهر اهواز نیز در این نشست عنوان کرد: الحاق مناطق محروم به کلانشهرها دقیقاً در راستای عمل به منویات رهبری در بحث تبعیض زدایی است.

وی ادامه داد: جنگ تحمیلی و اجرای برخی پروژه‌های ملی سبب توسعه حاشیه نشینی در اهواز شده است و حال باید در جهت رفع انها تلاش کنیم.

کعب عمیر یادآور شد: درآمدهای شهرداری از سه منبع حق آلایندگی، ارزش افزوده و عوارض پرداختی مردم تأمین می‌شود، با الحاق نقاط محروم به اهواز حق آلایندگی و ارزش افزوده آنها بر طبق جمعیت موجود به درآمد شهرداری افزوده می‌شود، در صورت سند دار شدن منازل نقاطی مانند مهدیس نیز آنها عوارض را به شهرداری پرداخت می‌کنند.

رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اهواز نیز اظهار داشت: آخرین پارکینگ عمومی شهر اهواز در هسته مرکزی در سال ۷۱ در مجتمع کارون ساخته شده است و قرار است پارکینگ طبقاتی سلمان فارسی با مشارکت بخش خصوصی ساخته شود.

امیر صفی خانی، درخصوص پردیس سلامت نیز افزود: این یک پروژه ملی تلقی می‌شود و هزینه ساخت آن ۱۰ هزار میلیارد ریال است، یک پیمانکار برای ساخت این شهرک اعلام امادگی کرده اما دغدغه‌هایی دارد که باید در نشست با شورا و شهرداری مطرح شود.

کعب عمیر نیز در این خصوص گفت: باید در پروژه‌های مرتبط با حمل و نقل و ترافیک به مطالعات طرح جامع اهواز و طرح‌های ترافیک توجه شود.

انتهای پیام/گ

برچسب ها: شورای شهر ، شهرداری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.