سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهمیت نقش تغذیه در بیماری فشارخون بالا / ارتباط کلسیم و پتاسیم با میزان فشارخون

۳۰ درصد انسان‌ها در سراسر جهان مبتلا به پرفشاری خون هستند و بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، ۳۳ درصد از مبتلایان بزرگسال هستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، رضیه شناور رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: امروزه فشارخون بالا یکی از مشکلات بهداشتی در جهان محسوب می‌شود که عوامل ارثی و نژادی، عوامل محیطی، اختلالات فیزیولوژیکی و عوامل تغذیه‌ای در این زمینه نقش دارند.

وی با بیان اینکه یکی از عوامل مهم در پیشگیری، کنترل و ایجاد بیماری پرفشاری خون، عوامل تغذیه‌ای است، ادامه داد: از مهمترین عوامل تغذیه‌ای موثر در ابتلا به فشارخون بالا، افزایش دریافت انرژی و اضافه وزن است که با فشارخون بالا ارتباط مستقیم دارد.

شناور، شیوع این مشکل را در افراد جوان دچار اضافه وزن، دو برابر و در افراد مسن و چاق، ۵۰ درصد بیشتر از افراد دارای وزن طبیعی عنوان کرد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه مصرف نمک از دیگر عوامل تاثیرگذار بر ابتلا به فشارخون بالا است، گفت: در جوامعی که مصرف نمک بالایی دارند، خطر پرفشاری خون و سکته بیشتر است، البته دریافت زیاد نمک، همیشه و در همه افراد باعث پرفشاری خون نمی‌شود، اما در حال حاضر مصرف نمک در کشور ما به ویژه در غذا‌های آماده بالا است.

وی ادامه داد: طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، بالاترین میزان مقدار مصرف روزانه نمک ۵ گرم (معادل یک قاشق چای خوری) است، این در حالی است که میزان مصرف نمک در کشور ما ۲ تا ۳ برابر این مقدار برآورد شده است، نمک دریافتی شامل نمک نمکدان، نمک موجود مواد غذایی یا نمک پنهان مثل نمک موجود در پنیر، دوغ، سوسیس و کالباس و انواع سس، نمک اضافه شده به غذا در زمان طبخ و دیگر موارد مشابه است.

شناور برای کاهش مصرف نمک توصیه کرد: مقدار نمک هنگام پختن غذا را نصف کنیم، نمکدان را از سفره حذف کنیم و از سایر طعم دهنده‌ها مانند آبلیمو، سرکه، سبزی‌های معطر، سیر و آویشن به جای نمک استفاده کنیم.

وی ادامه داد: برای تعیین میزان نمک در محصولات، نخست باید به نشانگر رنگی تغذیه‌ای روی محصول توجه کنیم، اگر رنگ این نشانگر برای نمک سبز باشد، یعنی میزان آن در محصول کم است و می‌توان با خیال راحت محصول را استفاده کرد، اگر به رنگ نارنجی باشد یعنی مقدار نمک متوسط بوده و محصول را باید با احتیاط مصرف کرد و اگر قرمز باشد، به معنای مقادیر بالای نمک است که تا حد امکان از این محصول نباید استفاده کرد.

شناور تاکید کرد: باید نمک مصرفی را از نمک تصفیه شده یددار تامین کنیم، تا ید موردنیاز بدن تامین شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از «پتاسیم» به عنوان یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر میزان فشارخون یاد کرد و گفت: میزان پتاسیم دریافتی با فشارخون، ارتباط معکوسی دارد، به این معنی که افزایش پتاسیم دریافتی باعث کاهش فشارخون می‌شود، همچنین منابع غذایی غنی از پتاسیم، موز، طالبی، پرتقال، زردآلو، انجیر، گریپ فروت، هلو، سیب زمینی، سیر، کدوسبز، قارچ، گوجه فرنگی، سبزی ها، آجیل و مغز‌ها و حبوبات است.

وی با اشاره به کلسیم به عنوان یک کاهنده فشارخون بیان کرد: مصرف کلسیم خطر ابتلا به پرفشاری خون را کاهش می‌دهد و شیر، لبنیات و سبزیجات تیره، از منابع کلسیم است.

شناور بر نقش استفاده از چربی در ابتلا به فشارخون بالا تاکید کرد و گفت: افزایش مصرف چربی باعث افزایش خطر ابتلا به پرفشاری خون می‌شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کاهش میزان نمک مصرفی و غذا‌های حاوی نمک بالا مانند انواع کنسرو و فست فودها، کاهش مقدار چربی مصرفی، جدا کردن چربی گوشت و پوست مرغ قبل از پخت، کاهش مصرف دل، قلوه، کله پاچه و مغز، مصرف دست کم دو وعده خوراک ماهی در هفته و پرهیز از مصرف بیش از حد مواد نشاسته‌ای و قندی را در کاهش خطر ابتلا به فشارخون بالا بسیار موثر دانست.

انتهای پیام/چ

نقش تغذیه در بیماری فشارخون بالا

برچسب ها: غذا و دارو ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.