سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افطاری روز بیست‌و‌هفتم ماه رمضان؛ خورش آلوچه آذربایجان + دستور تهیه

خورش آلوچه یکی از خورش‌های معروف و سنتی آذربایجان است که به روش‌های مختلفی درست می‌شود از جمله همراه با مرغ و یا هویج که خورش آلو هویج نام دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خورش آلوچه یک خورش سرشار از پروتئین و در عین حال پرفیبر است. این خورش به خاطر گوشت و لوبیا حاوی پروتئین فراوان و به واسطه وجود آلوچه سرشار از فیبر است. آلو‌ها یکی از بهترین خوراکی‌ها برای دستگاه گوارش هستند و باعث پاک‌سازی دستگاه گوارش می‌شوند و از این جهت قرار گرفتن آن در کنار ماده‌ای دیر هضم مثل گوشت، ترکیب مناسبی است. خوردن آلوی پخته برای افراد مسن و کسانی که دارای معده ضعیف هستند به مراتب بهتر از آلوی خام است. این خورش بر اساس دستورالعملی‌ست که من در یک مجله آشپزی قدیمی یافته‌ام و ممکن است با چیزی که شما به عنوان خورش آلوچه آذربایجان می‌شناسید متفاوت باشد.

مواد لازم:

گوشت: ۴۰۰ گرم
لوبیا چیتی: ۱۰۰ گرم
رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
سبزی خشک (جعفری و گشنیز): ۱۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد بزرگ
آلوچه‌خشک: ۱۰۰ گرم
لیموترش: ۱ عدد
روغن: ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
ادویه خورشی: ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل قرمز: ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه: ۱ قاشق چای‌خوری
افطاری خورش آلوچه آذربایجان

طرز تهیه:

۱. لوبیا‌ها را از یکی دو شب قبل بخیسانید. تاکید می‌کنم که حتما لوبیا خیسانده باشد، چون در غیر اینصورت خیلی دیر می‌پزد. حالا ۱ عدد پیاز بزرگ را خلالی کرده، در قابلمه بریزید، گوشت‌ها را روی پیاز‌ها قرار دهید. ۲ قاشق غذاخوری روغن ریخته و بگذارید پیاز و گوشت با هم تفت بخورند وقتی گوشت تغییر رنگ داد، ادویه‌ها را به آن اضافه کنید.

۲. بعد از اینکه گوشت به طور کامل تغییر رنگ داد و کمی سرخ شد (زیاد سرخ نکنید)، لوبیا‌های خیس خورده را به گوشت اضافه کنید. به مقدار کافی آب روی مواد داخل قابلمه بریزید. ابتدا گاز را زیاد کنید تا قابلمه به جوش آید، سپس گاز را کم کرده و بگذارید لوبیا و گوشت با هم بپزند.

۳. بگذارید یک ساعتی گوشت و لوبیا با هم بپزند. حالا آلوچه‌ها را که از قبل شسته و خیسانده بودیم به آن‌ها اضافه می‌کنیم. توجه کنید که آلوچه‌ها از انواع مختلفی هستند بعضی از آلوچه‌ها دیرپز هستند و انواع آلو بخارا سریع می‌پزد بنابراین کمی خیساندن آن‌ها به پخت بهتر کمک می‌کند. اضافه کردن آلوچه در یک ساعت انتهایی پخت است.

۴. وقتی گوشت و لوبیا و آلوچه‌ها پختند در نیم ساعت آخر، رب گوجه و سبزی خشک را اضافه کنید. در مورد رب گوجه باید بگویم این خورش با ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه درست می‌شود، اما اگر می‌خواهید خورشتان مثل مال من خیلی قرمز و تیره باشد می‌توانید ۲ قاشق رب گوجه اضافه کنید. رب گوجه علاوه بر رنگ مقداری هم به لعاب غذا اضافه می‌کند. اگر مقداری پیاز داغ اضافه دارید می‌توانید در همین مرحله به آن اضافه کنید.

۵. وقتی همه مواد پخته شد و خورش غلیظ شد، یک عدد لیموترش را نصف کرده و آب آن را در خورش خالی می‌کنیم. حالا خورش را از روی گاز بر می‌داریم و با نان یا برنج سرو می‌کنیم.

نکات مهم

این خورش به روش‌های مختلفی پخته می‌شود و مواد آن با هم قدری متفاوت است. مثلا بعضی به آن هویج اضافه می‌کنند. من نوع ساده آن را درست کردم.
این خورش در اصل پر گوشت است، اما شما می‌توانید میزان گوشت را به نصف برسانید و در عوض مقدار لوبیا را بیشتر کنید.

منبع: برترینها

انتهای پیام/

برچسب ها: تغذیه ، آشپزی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.