سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه کاچی زعفرانی خوشمزه ویژه ماه مبارک رمضان

در این مطلب دستورالعمل تهیه کاچی زعفرانی به سبک مادربزرگ‌های قدیمی را به شما آموزش داده‌ایم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «کاچی» از جمله خوشمزه‌ترین و مقوی‌ترین دسر‌های قدیمی ایرانی با یک دستور پخت ساده است و در شهر‌های مختلف ایران به روش‌های متفاوتی تهیه می‌شود و گاهی اوقات اسامی متفاوتی دارد.

تبریزی‌ها به این دسر لذیذ و مقوی «قویماق» می‌گویند. اهالی ارومیه به آن «دوشاب» می‌گویند و کرمانی‌ها هم از ۴ مغز برای افزایش قوت این دسر خوشمزه استفاده می‌کنند. بعضی‌ها شکر می‌ریزند و در برخی مناطق کمی نمک و زردچوبه. با این‌همه در مجموع مواد تشکیل‌دهنده این دسر قدیمی و سنتی صرف‌نظر از اسامی مختلف با کمی اضافه و کم‌کردن مواد تشکیل‌کننده‌اش در مناطق مختلف ایران شبیه به هم است.

مواد لازم:

آرد برنج: یک قاشق سوپخوری

آرد گندم: یک پیمانه

کره: ۱۰۰گرم

شکر: ۲ پیمانه

گلاب: یک استکان چایخوری کوچک

زعفران ساییده‌ شده: یک قاشق مرباخوری

آب: ۳ پیمانه

طرز تهیه:

ابتدا در یک قابلمه استیل آب و شکر ریخته و روی حرارت ملایم اجاق‌گاز قرار دهید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود، سپس زعفران را اضافه کنید و بعد از گذشت چند دقیقه، گلاب را بیفزایید. بعد از این‌که شیره حالت قوام‌یافته پیدا کرد، شعله اجاق‌گاز را خاموش کنید.
نکته۱: شیره قوام‌یافته باید مانند شیره مربا غلیظ و کشدار شود.
نکته۲: گلاب را در مرحله پایانی قوام‌آمدن شیره اضافه کنید تا عطر آن از بین نرود.
کره را در یک قابلمه متوسط ریخته و روی حرارت ملایم اجاق‌گاز قرار دهید. پس از این‌که کره آب شد، آرد گندم را بیفزایید و مرتب هم بزنید تا آرد تغییررنگ پیدا کرده و طلایی متمایل به قهوه‌ای شود.
حالا نوبت به اضافه‌کردن آرد برنج است. پس از این‌که آرد برنج را نیز افزودید، مخلوط آردی را روی حرارت ملایم اجاق‌گاز آن‌قدر هم بزنید تا مخلوط سرخ شود.
نکته: برای این‌که از کافی‌بودن میزان سرخ‌شدن این مخلوط آردی مطمئن شوید، با یک قاشق چایخوری کمی از آرد سرخ‌شده را داخل آب بریزید؛ اگر حباب از آن خارج شد، به معنای سرخ‌شدن آرد است.
پس از آماده‌شدن آرد، شیره را به آن اضافه کنید و مرتب آن را روی شعله ملایم اجاق‌گاز هم بزنید. این مدت زمان حداقل یک‌ربع به طول می‌انجامد. در این مرحله باید کاچی را دم کنید؛ بنابراین قابلمه را روی شعله‌پخش‌کن قرار داده و روی در آن دم‌کنی بگذارید. حالا اجازه بدهید تا حدود نیم‌ساعت الی ۴۵دقیقه کاچی دم بکشد. بعد از این مدت آن را در ظرف موردنظر بریزید و سرو کنید.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

برچسب ها: آشپزی ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.