به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، تصور عموم بر این است که برخی از مواد غذایی حساسیتزا هستند و دوری کردن از آنها واکنشهای نامطلوب آلرژی را دور میکند.
ارتباط بین آلرژی فصلی و غذاها شامل گروه محدودی از خوراکیهایی است که علاوه بر آن در کنار این غذاها حساسیتهای فصلی همچون تب یونجه یا التهابات آلرژیک هم در زمانهای خاصی از سال رخ میدهد که اغلب در فصلهای بهار و تابستان آن را مشاهده میکنیم.
این واکنشها زمانی رخ میدهد که سیستم ایمنی واکنشهای بیش از اندازهای نسبت به مواد آلرژن مانند گرده گیاهان دارند که در نهایت منجر به سرفه، عطسه و خارش میشوند.
درمان این عارضه بهطورمعمول با داروهای بدون نسخه و تغییر سبک زندگی صورت میگیرد، علاوه بر آن تغییر رژیم غذایی هم میتواند کاهش علائم این عارضه کمک کند؛ برای کاهش التهابات و بهبود سیستم ایمنی، انتخابهای غذایی متعددی وجود دارد که کمک میکند تا آلرژیهای فصلی کاهش یابد که در ادامه تعدادی از این خوراکیها را نام میبریم.
پیاز منبع طبیعی خوبی از بیوفلانوئیدهاست که در مکملهای غذایی روزانه نیاز است؛ برخی تحقیقات نشان میدهند کورستین (نوعی رنگدانه موجود در گیاهان که به کاهش علائم آلرژی کمک میکند) نقش اصلی را با عنوان آنتی هیستامین ایفا میکند که این ماده میتواند علائم حساسیتهای فصلی را کاهش دهد. پیاز به دلیل آنکه حاوی شمار متعددی از ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد التهابی است در وعدههای غذایی میتواند به کاهش آلرژی کمک کند.
پیاز قرمز خام حاوی مقدار بالای کورسیتن است، البته پختن آن میزان رنگدانهها را کاهش میدهد در غیر این صورت بیشترین تاثیر ضد آلرژی را میتوان از این خوراکی گرفت؛ پیازها همچنین حاوی پریبیوتیک است که برای حفاظت از باکتریهای روده و ایمنی بدن کمک کننده خواهد بود.
امگا ۳ موجود در ماهی به بهبود آسم و کاهش علائم آلرژیک کمک میکند؛ مطالعات نشان میدهند اسیدهای چرب کمک میکند تا راه تنفسی ناشی از بیماری آسم و آلرژیهای فصلی کاهش پیدا کند، علاوه بر آن اثرات التهابی هم تسکین مییابد؛ همچنین اسیدهای چرب به بهبود گردش خون کمک میکند، انجمن قلب آمریکا توصیه میکند که بزرگسالان حداقل ۲۲۰ گرم در هفته ماهی به ویژه ماهیهایی مانند سالمون و ساردین که حاوی جیوه کمی هستند، مصرف کنند.
گوجه فرنگی یکی از منابع غنی ویتامین C است هر چند که اغلب تصور میشود مرکبات منبع اصلی ویتامین C هستند، اما یک گوجه معمولی حدود ۲۶ درصد از نیاز روزانه به ویتامین C را برطرف میکند.
گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است که این ماده ترکیبی آنتی اکسیدانی برای کمک به برطرف شدن التهابات است و به راحتی جذب بدن میشود؛ این ماده زمانی که پخته شود به راحتی جذب بدن میشود.
زردچوبه یک منبع مناسب برای واکنشهای ضدالتهابی است همچنین به کاهش واکنشهای آلرژیک هم میانجامد.
اگرچه اثر زردچوبه بر آلرژی فصلی به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما مطالعات حیوانی نتایجی امیدوار کننده دارد.
زنجبیل بسیاری از علائم نامناسب حساسیتزا از قبیل التهاب، تورم و حساسیت چشمی را کاهش میدهد، هزاران سال پیش زنجبیل به عنوان یک درمان طبیعی برای بسیاری از مشکلات طبیعی مانند تهوع و درد مفاصل استفاده میشد؛ این ماده حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانی است که اکنون محققان کشف کردهاند این ترکیبات برای بهبود آلرژیهای فصلی هم موثر هستند.
تفاوت چندان در ظرفیت ضدالتهابی زنجبیل تازه و خشک شده وجود ندارد و میتوان آن را با چای یا همراه مواد غذایی مصرف کرد.
در حالی که همواره تصور بر این است ویتامین C از سرما خوردگی جلوگیری میکند، یافتههای جدید نشان میدهند خوردن خوراکیهای حاوی این ویتامین به کاهش تحریکات ناشی از آلرژی کمک میکند بنابراین در طول آلرژیهای فصلی مرکبات همچون لیمو، فلفل شیرین، پرتقال، انواع بریها و لیموترش نباید فراموش شود.
انتهای پیام/