وی هدف از برگزاری این مانور را بررسی تجهیزات و آمادگی هر چه بیشتر نیروهای عملیاتی مقابله با آلودگی در زمان اضطراری، کنترل و مدیریت آلودگیهای زیست محیطی در محدوده آبهای این استان اعلام کرد و گفت: در مانور برگزار شده، به منظور جلوگیری از ورود آلودگی نفتی به دریا از تجهیزات جدید مقابله با آلودگی نفتی رونمایی شد و آزمایشات لازم به عمل آمد.
معاون دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان ادامه داد: این فنس بومها همچون سد و مانعی است که آلودگی نفتی احتمالی حاصل از کشتیها را در کوتاهترین زمان ممکن محصور میکند و مانع از انتشار و فرار لکه نفتی در سطح آب میگردد.
وی تصریح کرد: در گذشته این اداره کل به سه نوع بوم جاذب، بوم مخصوص آبهای جریان دار (رودخانه ای) و بوم دریایی با ارزش بیش از پنجاه میلیارد ریال مجهز بود، که نبود فنس بوم، انجام عملیات در مناطق کم عمق را دچار محدودیتهای عملیاتی و زیست محیطی میکرد. این در حالی است که امروزه سازههای فنس بوم با هدف جلوگیری از آلودگیهای نفتی در مناطق آرام و کم عمق تولید و مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ابراز داشت: تأمین تجهیزات کاربردی در توسعه صنعت حمل و نقل دریایی نقش به سزایی دارد که در این میان، ایمنی و امنیت دریانوردی با حفظ محیط زیست و جلوگیری از آسیبهای دریایی از مهمترین الزامات این توسعه است.
ابراهیمی در ادامه افزود: یکی از مهمترین وظایف واحد دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان تهیه تجهیزات مورد نیاز پیشگیری از آلودگیهای احتمالی دریا و بندر است که تهیه فنس بومها یکی از آنها است.
وی در ادامه مزیت این نمونه از فنس بومها را وزن کم، حمل و نقل آسان، استفاده کمتر از دستگاههای هیدرولیکی که موجب افزایش سرعت عمل در جلوگیری از انتشار آلودگیهای نفتی میشود، عنوان کرد.
وی با اشاره به اهمیت و تولید فنس بومهای داخلی در جلوگیری از آلودگیهای نفتی، افزود: پیش از این، فنس بومها از خارج از کشور خریداری میگردید که خوشبختانه تولید این محصول با کیفیت و قیمت مناسب، باعث جلوگیری از خروج ارز از کشور و قدمی در راستای رونق تولید خواهد بود.
این مقام مسئول اعلام کرد ۳۰۰ متر از فنس بومهایی که توسط متخصصان داخلی طراحی و تولید شده که در اختیار تیم مقابله با آلودگی دریایی این اداره کل قرار گرفته است.
انتهای پیام/ع