سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه دوپیازه آلو شیرازی

در این مطلب دستورالعمل تهیه دو پیازه آلو غذای محبوب شیرازی‌ها را به شما عزیزان آموزش داده‌ایم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دو پیازه آلو یکی از غذا‌های سنتی مردم خونگرم شیراز است. شاید فکر کنید که این غذا با آلو تهیه می‌شود. خیر اشتباه می‌کنید ترکیبات این غذا پیاز، سیب زمینی و تخم مرغ است. شاید از خود بپرسد پس آلو چی شد. آلو در واقع همان سیب زمینی خودمان است شیرازی‌های عزیز به سیب زمینی می‌گویند آلو و آن را به این نام صدا می‌زنند و علت نام این صیفی دلیل دارد که برایتان به صورت مختصر توضیح می‌دهیم.

سیب زمینی همانند خیلی از میو‌ها وسبزیجات دیگر ذات ایرانی ندارد و از کشور دیگری پا به سرزمین ما نهاده است. در زمان‌های خیلی قدیم شخصی به نام سر جان ملکم که گویا تابعیت انگلیسی داشته است وارد ایران شده و این صیفی را به ایران میاورد و در بوشهر به کشاورزان یاد میدهد که آن را چگونه کشت کنند. الیته طبق روایات دیگر اولین بار سیب زمینی در استان کرج امروزی در منطقه پشند کاشته شده است و برخی از سیب زمینی‌ها به سیب زمینی پشندی نیز معروفند. از آن به بعد سیب زمینی مشود جزئی از غذای مردم ایران و به این صورت یک محصول فرنگی به کشور ما وارد میشود.

شیرازی‌ها اوایل به این محصول جدید میگفتند "الوملکمی" که بخاطراسم همان شخصی بود که این سیب زمینی‌ها را آورده بود کم کم اسم دیگری هم برای آن پیدا کردندبه نام ” آلو زمینی” به همین علت است که اکثر شیراری‌ها به آن آلو می‌گویند.

اما امروزه سیب زمینی یک از مهمترین مواد غذایی در ایران است و شاید به جرات بتوان گفت که در ۹۰% غذا‌ها از سیب زمینی به نوعی استفاده می‌شود و طرفداران زیادی هم دارد. بهترین نوع سیب زمینی که همه آن را دوست دارند سیب زمینی سرخ کرده است که البته زیاد خوردن آن نیز خیلی توصیه نمی‌شود. بهترین حالت استفاده از سیب زمینی نوع پوره و یا پخته آن است که حاوی مقادیر زیادی پروتئین و ویتامین به خصوص ویتامین ث می‌باشد.

مواد لازم:

سیب زمینی بزرگ: ۱ عدد
پیاز متوسط: ۴ عدد
روغن: به مقدار لازم
تخم مرغ: ۲ عدد
نمک: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم

مراحل پخت:

۱. سیب زمینی را با پوست آب پز می‌کنیم.

۲. پوست سیب زمینی‌ها را گرفته به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم.

۳. پیاز را خرد کرده با زردچوبه، نمک و فلفل در روغن تفت می‌دهیم.

۴. سیب زمینی را نیز در پیاز کمی تفت می‌دهیم.

۵. در پایان تخم مرغ‌ها ر به مواد فوق اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا پخته شود.

نکات غذایی:

این غذا با نان سرو می‌شود.
در کنار این غذا می‌توان از سبزی خوردن، نارنج، کاهو و یا ترشی بادمجان استفاده کرد.
گاهی اوقات در این غذا تخم مرغ اضافه نمی‌کنند.‌
می‌توانید در صورت تمایل به این غذا رب نیز اضافه کنید.
در صورت تمایل می‌توانید سیب زمینی را آب پز نکرده و در روغن تفت دهید و مابقی مراحل را همچون بالا انجام دهید.
این غذا وعده مناسبی برای شام و پیش غذا می‌باشد.
در ماه رمضان غذای مناسبی برای افطار می‌باشد.
این غذا برای افراد دیابتی توصیه نمی‌گردد.
جهت آب پز کردن سیب زمینی بهتر است با پوست آب پز کنید تا ویتامین ث آن حفظ گردد.
در صورتی که بدون تخم مرغ استفاده شود ارزش پروتئینی آن پایین است.

منبع: غذالند

انتهای پیام/

طرز تهیه دو‌پیازه آلو؛ غذای محبوب شیرازی‌ها

برچسب ها: آشپزی ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.