سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرماندار شهرستان شوشتر؛

وارد شدن اجسام سخت به سازه های آبی شوشتر

فرماندار شهرستان شوشتر از وارد شدن اجسام سخت به سازه های آبی شوشتر به علت جاری شدن سیل در استان خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز حسین پنبه دانه پور، فرماندار شهرستان شوشتر با اشاره به خسارات وارده به سازه‌های آبی این شهرستان، گفت: با توجه به شواهد موجود اجسام سخت وارد شبکه‌های آبرسانی داخل سازه‌های آبی شده است که به دلیل ادامه روند رهاسازی آب از سد کارون، نمیتوان خسارت‌های وارده به سازه‌های آبی شوشتر را برآورد کرد، ولی با کاهش رهاسازی آب این امر تحقق خواهد یافت.

وی ضمن اشاره به میزان خسارت به پارک‌های این شهرستان به دلیل جاری شدن سیل در استان خوزستان افزود: پارک ساحلی داریون بعد از آزادسازی آب از سد گتوند و کارون و طغیان رودخانه شطیط دچار آبگرفتگی شد و خسارت‌هایی مثل آبگرفتگی، نشست آسفالت و معابر شبکه پارکی در این مکان مشاهده شده است.

پنبه دانه پور بیان کرد: تاکنون میزان خسارت برآورده نشده است، ولی پارک جزیره این شهرستان هم مانند پارک داریون ساحلی درگیر سیلاب است

فرماندار شوشتر با بیان اینکه علت زیر آب فرو رفتن دیوار‌های آبشار‌های شوشتر و بند میزان شدت سیلاب فروردین ماه سال جاری بوده است، اظهار داشت: آب با شدت از سد‌های کارون رها و سپس بند میزان رها شد و غرق شدن این بنای تاریخی موجب ترک خوردن یکی از ستون‌های میانی پل شد.

این مقام مسئول بیان کرد: با همکاری میراث فرهنگی کل کشور، سازمان آب و برق شوشتر و سازمان آب و برق خوزستان، پوشش‌های زره فولادی طراحی و بعد از تأیید کارشناسان پایگاه سازه‌های آبی شوشتر بر روی دیوار‌ها نصب شد. این کارموجب کاهش فشار آب بر روی دیواره‌ها و مانع تخریب این اثر شده است.

وی با اشاره به خسارت‌های وارده به سازه‌های آبی این شهرستان، عنوان کرد: با توجه به شواهد موجود اجسام سخت وارد شبکه‌های آبرسانی داخل سازه‌های آبی شده است که به دلیل ادامه روند رهاسازی آب از سد کارون، نمیتوان خسارت‌های وارده به سازه‌های آبی شوشتر را برآورد کرد، ولی با کاهش رهاسازی آب این امر تحقق خواهد یافت.

پنبه دانه پور اظهار داشت: پس از سیل سال ۹۵، تقویت سیل بند‌های شعیبیه از سال گذشته آغاز شد و با کمک شورای مدیریت بحران و دستگاه‌های ذیربط، در حوزه استحکام بخشی و بلندمرتبه سازی، مدیریت و فازبندی سیل بند‌ها توسط بنیاد مسکن، شرکت کشت و صنعت امام خمینی، اداره راهداری شهرستان و سازمان آب و برق استان صورت گرفت. بعد از انجام این کار‌ها خوشبختانه در آذر، دی و بهمن سال گذشته شاهد هیچونه سیلابی در این بخش نبودیم.

فرماندار شوشتر با توجه به میزان آزادسازی آب از سد دز در در فروردین ماه سال جاری ادامه داد: با وجود اینکه از ماه‌های قبل کار عمرانی را روی سیل بند‌ها آغاز کردیم و تقریباً سیل بند‌ها جزو محکم‌ترین سیل بند‌های استان به شمار می‌رفت، اما شاهد عبور آب از روی سیل بند‌ها بودیم.

وی بیان داشت: در غرب شعیبیه در حاشیه دز ۳۴ روستا با سیلاب مواجه شدند که از این تعداد، ۲۴ روستا دچار آبگرفتگی شدند و ۱۰ روستا نیز در محاصره کامل آب قرار گرفتند. در ۴ روستای شاخه کارون نیز از پایین دست آب به سمت خانه‌ها روانه شد و چندین خانه را با آبگرفتگی مواجه کرد.

پنبه دانه پور تصریح کرد: با مدیریت و تدابیر سپاه پاسداران، نیروی انتظامی، تیپ ۴۵ تکاور، پادگان شهید دقایقی، شورای تأمین شهرستان، قوه قضائیه، دادستان، رئیس دادگستری، و شورای مدیریت بحران موفق به انتقال مردم به کمپ‌ها شدیم و تعداد کمی هم به سایر روستا‌ها در کنار اقوام و بستگانشان اعزام شدند. وسایل زندگی آن‌ها نیز توسط خودرو‌های تیپ ۴۵ تکاور و نیرو‌های بسیجی و سرباز‌ها از منازل خارج شد.

فرماندار شوشتر در رابطه با خسارت وارده به کشاورزان اظهار داشت: تقریبا ۱۲ هزار هکتار گندم از مزارع کشت نیشکر شرکت کشت صنعت امام خمینی (ره) در آب غرق شد که خسارت بالایی به این مزارع وارد کرد، اما هنوز خسارت ریالی برآورد نشده است.

وی افزود: آسیب‌های روحی و روانی مردم، بیشترین و بزرگترین خسارتی است که ما با همکاری و تلاش روحانیان، اداره ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی و گروه‌های مردمی استان فارس؛ توانستیم التهاب وفشار عصبی و روانی مردم را با جشن‌ها و سرور‌ها و نمایش فیلم‌ها بکاهیم. اگرچه خسارت روانی وارده به جامعه توسط سیلاب یکی از خسارت‌هایی است که شاید در دراز مدت بتوانیم آن را جبران کنیم.

فرماندار شوشتر با اشاره به وضعیت اسکان سیل زدگان گفت: ۳ کمپ احداث کردیم، یک کمپ در سوله‌های تعاون روستا‌های شهر گوریه که حدود یک هزار و ۳۰۰ نفر در آن مستقر بودند. کمپ دوم در روستای بنه کاظم در یکی از مدارس به صورت چادر و کمپ سوم در مدرسه شهید ساق بلند زاده شهر گوریه که در کلاس‌ها، راهرو‌ها و حیاط مدرسه حدود یک هزار الی یک هزار و ۱۰۰ نفر استقرار یافتند. حدود ۲ هزار نفر از مردمان روستایی نیز نگهبان خانه‌هایشان بودند که به آن‌ها هم خدمات رسانی شد.

پنبه دانه پور ادامه داد: حدود ۴ هزار نفر از مردمان شعیبیه در منازل بستگان خود در روستا‌های دیگر مستقر بودند که خدمت رسانی به آن‌ها هم انجام شد.

وی با اشاره به اینکه سیلاب در حال حاضر مهار شده است و خدمات رسانی به مردم و بازگشت آن‌ها به روستا‌ها آغاز شده است، افزود: استان فارس به عنوان استان معین به همراه اداره کل راهداری و حمل و نقل خوزستان، ماشین آلات و تجهیزات را در اختیار مناطق سیل زده گذاشتند.

فرماندار شوشتر تاکید کرد: با کمک بنیاد مسکن شهرستان و اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان شوشتر و پای کار بودن مردم، تا کنون قطع روستایی ارتباط نداشته‌ایم و با استفاده از ۱۵ لوله‌های یک بستری و دو متری شرکت نفت استان در اختیار ما گذاشت، برای عبور آب از زیر جاده‌ها لوله گذاری انجام شده است. تمام بریدگی‌ها را نیز اصلاح شده و قابل تردد هستند.

این مقام مسئول در پایان گفت: از همه مردمی که در شرایط مقابله با سیل در کنار مسئولین بودند، پای کار آمده و همکاری کردند و همچنین از مردمان شعیبیه تقدیر و تشکر می‌کنیم.

انتهای پیام/ ح

قدردانی فرماندار شوشتر از مردم 

برچسب ها: سیلاب ، سازه های آبی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.