به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، الهام باباعلی کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: قارچ دنبلان از نظر ترکیبات شیمیایی، خواص و کاربرد دارویی شبیه قارچهای خوراکی است، این نوع قارچهای زیرزمینی بیشتر مصرف خوراکی دارند.
وی، از خواص دارویی این قـارچ بـه اثربخشی در روند درمـان سـرطان معـده، هپاتیت A، B، C، نفریـت، آرتـروز، دردهـای عصـبی، بی خوابی، برونشـیت، آسـم، زخـم معـده، فشـارخون و کلسترول بالا اشاره کرد و ادامه داد: همچنین تـأثیرات آنتـی بیـوتیکی این نوع قارچ در برابر میکروب هـا و عوامـل بیمـاری زا و نیـز تأثیر آنتی اکسیدانی در برابر انواع سـرطان بـه اثبـات رسـیده اسـت.
باباعلی افزود: دنبلان شـامل مقـدار زیـادی از نوعی آنتی اکسیدان قوی به نام «ارگوتیونین» است که برخلاف آنتی اکسیدانهای دیگر در فرایند پخـت و پـز از بـین نمیرود.
این کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی با بیان اینکه قارچها بسیار فسادپذیر هستند، یادآور شد: عمر انباری قارچ تازه در دمای معمولی تنها یک تا سه روز و در چهار درجـه سـانتیگـراد، چهار تا هفت روز اسـت.
باباعلی ساختار اپیدرمی نازک و متخلخل و میزان زیـاد تنفس این نوع قارچ را عامل فساد سریع پس از برداشت عنوان کرد و توضیح داد: برای حفظ تازگی و طراوت قارچهای دنبلان در دوران پس از برداشت نیاز به مراقبتهای ویژه وجود دارد و فاکتورهای مختلفی در نگهداری قارچها تأثیرگـذار است کـه کنترل دقیق دما و رعایت شیوه مناسب بسته بندی، نسبت به سایر فاکتورها موثرتر است.
کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز بســته بنــدی مناسب و نگهــداری در یخچـال را معمولترین روش مورد استفاده بـرای افزایش عمر مفید قارچهای دنبلان دانست.
این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز تاکید کرد: باید توجه داشت که بر اساس ظاهر، سمی یا خوراکی بودن قارچها را نمیتوانیم تشخیص دهیم و تنها در آزمایشگاه این امر قابل انجام است؛ همچنین سموم طبیعی موجود در قارچهای سمی تحت تاثیر حرارت و پخت از بین نمیرود.
انتهای پیام/م