وی افزود: به دنبال تعطیلی طرح بهرهبرداری چوب، طرحی جایگزین به عنوان طرحهای جنگلداری و بهره برداری از ابتدای سال ۹۹ به مرحله اجرا در میآید که این طرح جایگزین، همان طرح مدیریت پایدار جنگل است.
پور مقدم سیاست اصلی این سازمان را حفاظت از جنگلها برشمرد و گفت: لغو بهره برداری چوب به منزله رهاسازی اقدامات حفاظتی در جنگل نیست و افزایش اقدامات حفاظتی در دستور کار صریح سازمان جنگلها قرار دارد.
رئیس شورای عالی سازمان جنگلها ادامه داد: این سازمان در هیچ زمانی تصمیمی برای تعدیل یا بیکار کردن نیروهای جنگلبانی ندارد، اما روش کار برای اعمال حفاظت مناسب از عرصههای جنگلی با گذشته متفاوت خواهد بود.
بیشتر بخوانید: ۹۶ حوضه آبخیز در استان گلستان استعداد سیل دارد/ اجرای آبخیزداری راهکار موثر کنترل لغزش زمین
این مقام مسئول درباره اجرای اقدامات حفاظتی مناسب در سال ۹۸ در استفاده از نیروهای حفاظتی موجود بیان کرد: در گام نخست، طرحهای جنگلداری که مدت اجرای آنها تا سال ۹۸ همچنان باقی است و به اتمام نرسیده، اما قرارداد اجرایی آنها لغو شده است، اقدامات حفاظتی آنها تا پایان مدت طرح ادامه خواهد داشت و هزینه آن تامین و پرداخت میشود.
وی افزود: در گام دوم اجرای طرحهای حفاظتی، طرحهایی که مدت اجرای آنها تا پایان سال ۹۷ به اتمام رسیده باشد برای ادامه اقدامات حفاظتی با استفاده از ظرفیتها و نیروهای موجود آن، تشریفات مناقصه برای انتخاب شرکتها انجام خواهد شد و حفاظت از عرصههای جنگلی به صورت حجمی به این شرکتها واگذار میشود. این شرکتها ملزم هستند از تمام ظرفیتها و نیروهای کارآمد موجود برای حفاظت از عرصهها استفاده کنند که اعتبار آن نیز توسط دولت در سال ۹۸ تأمین و پرداخت میشود.
رئیس شورای عالی جنگل درباره گام سوم اقدامات حفاظتی جنگلهای شمال گفت: تا زمانی که فرآیند انتخاب شرکتهای ذیصلاح برای انجام حفاظت از عرصههای جنگلی اجرایی نشود، قراردادهای حفاظتی سال ۹۷ همچنان به قوت خود باقیست و هزینه آن پرداخت میشود.
پورمقدم تاکید کرد: نیروهایی که توانایی و کارایی لازم برای انجام امور حفاظتی در عرصههای جنگلی را داشته باشند در قالب قراردادهای جدید با شرکتهای حفاظتی مورد استفاده قرار میگیرند.
وی گفت: شرکتهایی که قبلاً به عنوان مجریان طرحهای جنگلداری با سازمان قرارداد داشته و قراردادشان لغو شده است میتوانند در فرآیند انتخاب شرکتهای حفاظتی جنگل شرکت کنند.
این مقام مسئول در ادامه افزود: سازمان جنگلها بر اساس قانون ملزم به رعایت تشریفات مناقصه برای شرکت و مجریان حفاظت از جنگلهای شمال است و این کار باید بر اساس مقررات انجام میشود.
رئیس شورای عالی سازمان جنگلها یادآوری کرد: یگان حفاظت منابعطبیعی موظف شده است تا به صورت ویژه بر انجام امور حفاظت از جنگلهای شمال نظارت داشته و مسایل مربوط را پیگیری کند.
پورمقدم در پایان تصریح کرد: سازمان جنگلها تأکید دارد که مجموع ۲ میلیون هکتار وسعت جنگلهای شمال به صورت کامل تحت پوشش قراردادهای حفاظتی قرار گیرد و در این ارتباط عرصههای جنگلی که فاقد طرح جنگلداری هستند به صورت ویژه توسط یگان حفاظت با افزایش نیرو و تجهیزات تحت صیانت قرار میگیرند.
انتهای پیام/