سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد؛

پرداخت حق بیمه کشاورزان خسارت دیده از ۱۵ فروردین/سیل اخیر ۶۷۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد کرد

بخشنده از آغاز پرداخت حق بیمه کشاورزان خسارت دیده مناطق سیل زده از پانزدهم فروردین خبر داد.

به گزارش گروه  اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عبدالمهدی بخشنده  معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: گسترش خسارات وارده سیل در برخی از استان‌های کشور مانند گلستان، خوزستان، مازندران و لرستان بیشتر و در سایر استان‌ها درصد خسارت کمتر بوده است.

وی افزود: متاسفانه خسارات وارده در استان خوزستان در حال گسترش بوده و نهایی نشده است.

بخشنده ادامه داد: ۷۶ درصد کل خسارات در ۴ استان خوزستان، گلستان، مازندران و لرستان حادث شده است.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: تاکنون با ورود آب و آبگرفتگی در ۹۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و ۱۱۰ هزار هکتار از باغات استان‌های درگیر سیل، این واحد‌ها بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت دیده‌اند.

بخشنده گفت: در سیل اخیر، ۲۵ هزار راس دام سبک، ۱۱۰۰ راس دام سنگین، ۹ میلیون قطعه طیور، ۵۱ هزار کلنی زنبور عسل و ۱۱۰۰ واحد آبزی پروری و پرورش ماهی تلف شده و تخریب گردیده‌اند و ۲۵ کارخانه صنایع تبدیلی نیز دچار خسارت عمده شده‌اند.


بیشتر بخوانید: مرمت ۱۶۰ کیلومتر سیل بند در بحران سیل اخیر/ خسارت ۴۶ هزار و ۶۲۱ میلیارد ریتا بخش کشاورزی


وی ادامه داد: همچنین خسارات گسترده‌ای به تاسیسات آب و خاک و امور زیربنایی این استان‌ها وارد شده و مطابق برآورد انجام گرفته تاکنون ۱۱۵۰ حلقه چاه ۱۸۶۰ رشته قنات، ۱۹۰۰ ایستگاه پمپاژ و برداشت آب و همچنین مقادیر بسیار زیادی از دهنه‌های برداشت آب از رودخانه‌ها، شبکه‌های آبیاری و زهکشی و جاده‌های بین مزارع در این استان‌ها آسیب جدی دیده‌اند و خسارات وارده بالاست.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه افزود: از واحد‌های آسیب دیده در بخش زراعی و باغی ۱۸ درصد، طیور ۱۰۰ درصد، واحد‌های تولید دام ۱۰ درصد و زنبور عسل ۷ درصد بیمه بوده‌اند که با دستور وزیر جهاد کشاورزی مطابق قرارداد‌های منعقده تولیدکنندگان با صندوق بیمه کشاورزی پرداخت حق بیمه آنان از پانزدهم فرودین ماه  آغاز و با سرعت ادامه خواهد یافت.

به گفته بخشنده، متاسفانه اغلب خسارت دیدگان بیمه نبوده‌اند که دولت با استفاده از منابع ماده ۱۲ قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور در حال تصویب چگونگی پرداخت و تامین منابع لازم برای پرداخت خسارت است.

وی ادامه داد: با توجه به وقوع سیل در دو استان گلستان و مازندران در اواخر اسفندماه، دولت در تاریخ یازدهم فروردین ماه امسال مصوبه خوبی برای این دو استان شامل ۴۸۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض، ۲۲۰۰ میلیارد تومان تسیهلات ارزان قیمت باکارمزد ۴ درصد و سه سال امهال تسهیلات بانکی دریافت شده توسط خسارت دیدگان را تصویب و ابلاغ کرده است.

معاون وزیر جهاد کشاوزی با اشاره به این که رئیس بانک مرکزی روز گذشته پرداخت تسهیلات یاد شده را به ۵ بانک کشور ابلاغ کرده است، بیان کرد: سازمان برنامه و بودجه اختصاص ۵۰ درصد کمک‌های بلاعوض را انجام داده و دستورالعمل چگونگی پرداخت کمک بلاعوض و تسهیلات را وزیر جهاد کشاورزی در روز جاری ابلاغ کرده است.

بخشنده اظهار امیدواری کرد استانداران این دو استان با همکاری دستگاه‌های ذیربط در اسرع وقت پرداخت‌ها را شروع کنند.

وی گفت: برای سایر استان‌های خسارت دیده از جمله خوزستان و لرستان در سیل نیز وزیر جهاد کشاورزی برآورده خسارات وارده تاکنون را روز گذشته به وزیر کشور به عنوان رئیس ستاد بحران کشور ارائه کرده است که امیدواریم ظرف یکی دو روز آینده با مصوبه هیات دولت، کمک‌های بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت برای کشاورزان و تولیدکنندگان این استان‌ها تصویب و بلافاصله عملیاتی شود.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: تسریع در تامین پرداخت خسارات کشاورزان از اولویت‌های کاری دولت و وزارت جهاد کشاورزی است.

بخشنده در پایان با بیان اینکه ظرف یک ماه گذشته تمامی همکاران ما در ستاد وزارتخانه و سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها به صورت ۲۴ ساعته درگیر پشتیبانی و کمک به کشاورزان آسیب دیده بوده اند، اظهار کرد: بسیج ۷۶۰ دستگاه ماشین‌آلات سنگین و سبک و اعزام ۱۴۰۰ نفر از نیرو‌های کارشناس و پشتیبانی این وزارتخانه در امر کمک‌رسانی، مرمت سیل‌بندها، ایمن سازی چاه‌ها و ایستگاه‌های پمپاژ، جابجایی و اسکان موقت ۴۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین، تامین و توزیع ۳۰ هزار تن نهاده‌های دامی، ۳۲۰ تن آرد، ۱۰ هزار پرس غذای گرم، دفن بهداشتی دام‌های تلف شده و واکسیناسیون یک میلیون راس دام‌های مربوط به این مناطق از جمله اقدامات همکاران ما در استان‌های درگیر سیل بوده است.

انتهای پیام/

۷۶ درصد کل خسارات در ۴ استان اتفاق افتاد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.