وی با بیان اینکه میزان بارش نسبت به دوره بلندمدت ۳۱ درصد و مدت مشابه سال قبل ۱۵۶ درصد رشد داشته است، افزود: این در حالی است که کماکان استان های کرمان با ۲۲ درصد، سیستان و بلوچستان ۱۵ درصد و یزد ۱۴ درصد کمبود بارش نسبت به دوره بلندمدت تجربه کرده است.
ضیاییان با اشاره اینکه مدت مشابه سال قبل در این بازه زمانی ۴۹ درصد کمبود بارش نسبت به دوره بلندمدت را داشتیم، بیان کرد: در سال زراعی جدید اکثر استان ها نسبت به دوره بلندمدت بیش از نرمال بارش دریافت کردند.
بیشتر بخوانید: رشد ۱۲۶ درصدی بارش نسبت به سال گذشته/ بارشهای نرمال در ماههای آتی ادامه دارد
رئیس مرکز خشکسالی ادامه داد: استان ایلام ۱۰۹ درصد، گلستان ۹۴ درصد و لرستان ۸۴ درصد بیش از دوره بلندمدت بارش دریافت کردند.
وی میزان دما در ماه های فروردین و اردیبشهت در حد نرمال و قدری کمتر از نرمال پیش بینی کرد و گفت: البته در اردیبهشت بارش در در رشته کوه زاگرس، شمال غرب و بخشی از شمال بارش بیش از نرمال پیش روست، ضمن آنکه در خرداد دما در حد نرمال و بخشی از نقاط بیش از نرمال پیش بینی می شود.
این مقام مسئول ادامه داد: علی رغم بارش های مناسب در سال زراعی جدید، کاهش ۶ درصدی بارش از سال گذشته در برخی استان ها مرتفع نشده است و خوشبختانه سامانه اخیر بارشی به سبب بارش های مناسب توانست ۳ درصد از اینمیزان را جبران کند و به سبب بارش های مناسب در ماه های آتی پیش بینی می شود که کاهش بارش در تمامی استان ها جبران شود.
ضیاییان با اشاره به اینکه ایران طی یک دوره ۱۰ ساله در خشکسالی به سر می برد، اظهار کرد: با وجود بارش های مناسب در سال زراعی جدید نمی توان انتظار داشت که خشکسالی سال های اخیر به طور کامل مرتفع شود.
رئیس مرکز خشکسالی در پایان تصریح کرد: با توجه به سامانه بارشی اخیر و بارش های مناسب پیش رو، مشکل کمبود منابع آبی کشاورزان تا حدی جبران خواهد شد.
انتهای پیام/
به نظر من به جاي اينكه آب سدا رو بريزيم تو دريا باس پمپ اي بزرگ بزاريم و بريزيم تو چاهها كه پر بشن و تا ميتونيمم سد بزنيم و هر جا هم كه نميتونيم سد بزنيم چاه بزنيم كه سيلا برن تو زمين ذخيره بشن
شکر خدای مهربان
زنده بادایران
باید قبلش جریان آب رو کنترل کرده باشید مثلا با بندهای کوچک و متعدد یا انواع سدها، تا حوضچه های زیرزمینی تغذیه شوند.