برای مدل پیشین این گوشی هوشمند یعنی میانرده پیکسل ۳ و پیکسل ۳XL تصاویر زیادی در فضای مجازی منتشر شد. علاوه بر آن ما بارها گزارشهایی از آن در سایتهای مختلف خواندیم که از اطلاعات نسخههای مختلف آن صحبت به میان میآورد. ممکن این اتفاق برای گوشی هوشمند پیکسل ۴ نیز اتفاق بیفتد.
این را نیز نباید فراموش کنیم که پس از عرضه گوشی آیفون XR و گلکسی S10e داستان جدیدی در تولید پرچمداران با قیمت مناسب ایجاد شد که از سوی کاربران مورد استقبال بسیار خوبی قرار گرفت. به احتمال بسیار زیاد گوگل نیز از این ماجرا عقب نمیماند و در این بازه قیمتی محصولاتی ارائه میکند. این استراتژی هم به نفع شرکت و هم به نفع مصرف کننده است.
اما نسخه 5G این گوشی چه میشود. ابتدا باید به این مسئله اشاره کنیم که در سال ۲۰۱۹ آمریکا به همراه چند کشور پیشرفته دیگر اولین شبکههای اینترنت 5G را در شهرها بزرگ راه اندازی کردند. گوگل نیز نباید از بقیه شرکتها برای ارائه این قابلیت عقب بیفتد، مخصوصا حالا که هوآوی از سوی مقامات بعضی از کشورها تحت فشار است و نمیتواند محصولات خود را به آنها ارائه دهد. در نتیجه به نظر میرسد اگر گوگل نسخه 5G گوگل پیکسل ۴ را عرضه کند واقعا کار عاقلانهای کرده است. پس باید منتظر آن باشیم.
در آغاز باید به این نکته اشاره کنیم که در دنیای طراحی گوشیهای هوشمند دو دسته وجود دارد. دسته اول شرکتهایی هستند که پیشگامان نامیده میشوند و دسته دوم شرکتهایی هستند که نام دنبال کنندگان را به یدک میکشند. شرکت گوگل در دسته دوم قرار دارد، اما مسئله منفی ماجرا این جاست که حتی در این بخش نیز خودی نشان نداده است.
کسی نیست که بتواند از امکانات نرمافزاری و سختافزاری گوشیهای پیکسل ۳ و پیکسل ۳XL ایراد جدی بگیرد. برای مثال دوربین این دستگاهها با کیفیت بسیار بالای خود واقعا فوقالعاده هستند. اما واقعا طراحی ظاهری آن اصلا جذاب نیست و چیز تازهای ندارد.
یکی از ضعفهای واضح طراحی پیکسل ۳ وجود بریدگی صفحه نمایش بسیار بزرگ درون آن است. این بریدگی واقعا جلوه ظاهری این گوشی را در مقابل رقیبانش گرفته است. ما نمیگوییم که طراحی این گوشی بسیار بد است، اما به گوشیهای جدید با چهرههای دلربا شباهتی ندارد.
اما بر اساس شایعاتی که به تازگی درباره محصول آینده گوگل منتشر شده است باید منتظر یک طراحی جذاب باشیم. به تازگی طرحی از این دستگاه منتشر شده که ما از وجود شباهت ظاهری به گلکسی S10، پرچمدار جدید سامسونگ خبر میدهد. مطمئنا بارزترین نماد طراحی این گوشی را به خاطر دارید. بله بر اساس شایعات قرار است در گوشی پیکسل ۴ از حفره درون صفحه نمایش استفاده میشود.
البته شاید به این فکر کنید که این طراحی هم تنها یک تقلید است، اما باید گفت که از طراحیهای قبلی این شرکت بسیار جذابتر است و همین کافیست. بر اساس طرحی که منتشر شده است باید حداقل یکی از این گوشیها دارای دوربین دوگانه باشد. هم برای دوربین اصلی و هم برای دوربین سلفی این دوربین انتظار میرود.
در طرحی که از این گوشی منتشر شده است یک مسئله دیگر هم وجود دارد. در این طرح اسکنر اثر انگشت در پشت گوشی دیده نمیشود. احتمالهایی برای جایگزین این حسگر در پشت گوشی وجود دارد. اولین احتمال این است که پیکسل ۴ دارای حسگر اثر انگشت درون صفحه نمایش است که اگر این طور باشد بسیار عالی است. در حالت دیگر ممکن است این حسگر به کنار گوشی یعنی کنار دکمه پاور رفته باشد؛ و در امکان آخر میتوان این فرض در نظر گرفت که حسگر اثر انگشت به کلی حذف شده و جای خود را به سیستم تشخیص چهره داده است. این سیستم تشخیص چهره باید چیز شبیه فیس آی دی باشد.
همگی میدانیم که یکی از پرطرفدارترین قسمتهای یک گوشی دوربین آن است. این قسمت برای بسیاری از کاربران جذابیت خاصی دارد و ضعف در آن به سرعت دیده میشود. البته باید گفت که یکی از نقاط قوت گوشیهای پیکسل دوربین فوقالعاده قوی آن است. در نتیجه میتوان به راحتی حدس زد که دوربین گوشیهای پیکسل ۴ و پیکسل ۴XL بسیار عالی خواهند بود و باید منتظر اتفاقات بهتر نیز باشیم. سال گذشته برای اولین بار دوربین دوگانه در جلوی محصول این شرکت دیده شد.
برخلاف سایر شرکتها که با ارتقا دادن دوربین گوشیهای خود از حالت تکی به دوگانه و چندگانه توانستند خروجیهای جذابتری ارائه دهند، گوگل با اتکا به سیستم نرمافزاری و سختافزاری پیشرفته خود تصاویر جذابی از سوژههای کاربران ثبت میکنند. اما تصور کنید گوگل با این پشتوانه قوی از دوربینهای چندگانه نیز استفاده کند، نتیجه فوقالعاده خواهد بود. بر اساس طرح انتشار یافته از گوشی بعدی این شرکت، به نظر میرسد قرار است در گوگل پیکسل ۴ از دوربین اصلی دوگانه استفاده شود. هنوز جزئیات بیشتری از دوربین این دستگاه فاش نشده است پس بهتر از بیشتر منتظر بمانیم.
میتوان گفت: بدون شک گوشیهای پیکسل ۴ و پیکسل ۴XL از تراشه بسیار جذاب و قدرتمند Snapdragon 855 استفاده خواهند کرد. متاسفانه هنوز درباره رم و حافظه داخلی این دو دستگاه اطلاعاتی فاش نشده است، ولی باید انتظار توسعه خوبی در این بخشها داشته باشیم.
گوشیهای فعلی پیکسل دارای ۴ گیگابایت رم و حداقل حافظه داخلی ۶۴ گیگابایت هستند. در نتیجه اگر گوگل بخواهد گوشی بهتری ارائه بدهد باید رم این گوشی را به ۶ گیگابایت برساند. در ضمن، زیرا این گوشی از حافظه خارجی میکرو اسدی پشتیبانی نمیکند بهتر از حافظه داخلی را به ۱۲۸ مگابایت افزایش دهد.
با در نظر گرفتن شیوه افزایش قیمت گوشیهای نسل گذشته پیکسل میتوان این نتیجه را گرفت که ما در قیمت پیکسل ۴ و پیکسل ۴XL شاهد افزایش ۵۰ دلاری خواهیم بود. اما با توجه به رقابت بین شرکتهای تولیدکننده گوشی، این شرکت نیز باید یک مدل مقرون به صرفه را ارائه دهد تا بتواند توجه کاربران را به خود جلب کند.
تاریخ عرضه این دو دستگاه هم باید به احتمال زیاد در ۱۰ روز اول ماه اکتبر باشد. دلیل این پیشبینی هم تکرار این روند در سالهای گذشته است. در ضمن با در نظر گرفتن این که گوگل حدود یک ماه پس از رونمایی گوشی را عرضه میکند ما به این نتیجه میرسیم که عرضه گوشیهای جدید گوگل در ماه نوامبر آغاز میشود.
گزارش از مصطفی عسگری
بیشتر بخوانید: نتایج بنچمارک پیکسل ۳ لایت XL منتشر شد +عکس
انتهای پیام/