وی با اشاره به آماده باش یک فروند هواپیمای سم پاش در فرودگاه جیرفت افزود: با تشکیل ستاد مبارزه با ملخ همه اوضاع در کنترل است، اما به علت افزایش سطح سبز دشت جازموریان احتمال هجوم ملخها وجود دارد.
مدیردفتر مقابله لا آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور نیزدر جیرفت با اشاره به درگیری ۶ استان کشور با آفت ملخ اظهار داشت: استانهای خوزستان، جنوب فارس، بوشهر، هرمزگان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان در حال حاضر شاهد هجوم ملخها است.
معین از مبارزه با ملخهای صحرایی در پهنه ۱۵ هزار هکتار در کشور خبر داد و گفت: معمولا این ملخها از سوی صحرای آفریقا روانه شبه جزیره عربستان شده و زمانی که کنترل نشوند راهی کشور ما میشوند.
وی گفت: سن پورگی این نوع ملخ از یک تا ۳ ماه است که اگر در این بازه زمانی در مبارزه موفق عمل شود آنها به نوع بالدار ملخ تبدیل نشده و راهی مناطق دیگر نمیشوند.
مدیر دفتر مقابله با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه پایشهای مستمر نشان میدهد که ملخها هنوز به مزارع وارد نشده اند و بیشتر در عرصههای منابع طبیعی مستقر است تاکید کرد: کشاورزان نگران نباشند، زیرا کنترل این آفت در مرحله اول که از بین بردن آنها قبل از تخم گذاری است به خوبی پیش میرود. مرحله دوم که مبارزه با پوره است در بهار خواهد بود که ما هر چه بتوانیم در مرحله اول موفق ترعمل کنیم کارمان در مرحله دوم راحتتر خواهد بود.
وی تصریح کرد: وزیر جهاد کشاورزی در حال رایزنی برای اختصاص ۱۲ میلیارد تومان برای کنترل این آفت است.
انتهای پیام/ح