سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش حقوق یا تثبیت قیمت‌ها/ کدام به نفع مردم است؟

یک کارشناس اقتصادی به بررسی اثرات افزایش حقوق و تثبیت قیمت‌ها در زندگی اقتصادی مردم پرداخت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  قاسم نوروزی کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوق با اصل عدالت و برابری قدرت خرید منافات دارد، اظهارکرد: فردی که یک میلیون تومان دریافتی دارد با فردی که ۱۰ میلیون حقوق دریافت می‌کند به یک میزان افرایش حقوق را تجربه می‌کنند در صورتی که قدرت خرید این دو قشر متفاوت است.

وی با بیان اینکه افزایش حقوق به میزان ثابت، برای افرادی که زیر خط فقر و بالای آن قرار دارند نمی‌تواند منجر به کاهش شکاف بین سطح زندگی شود، تصریح کرد: با توجه به نرخ تورم در سال ۹۷ که به طور میانگین ۳۰ درصد بوده به همین میزان قدرت خرید مردم ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته و برای جبران آن باید حقوق‌ها نیز به میزان کاهش قدرت خرید افزایش یابد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه مسئولان باید متناسب با نرخ تورم، قدرت خرید مردم را با افزایش دستمزد‌ها بالا ببرند، تصریح کرد: از آنجا که افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوق متضمن افزایش قدرت خرید تمامی اقشار جامعه نیست همین امر سبب شکاف درآمدی بیشتر خواهد شد.

این استاد دانشگاه با اشاره به موضوع مارپیچ دستمزد قیمت در اقتصاد، اظهار کرد: زمانی که دولت حقوق نیروی کار را در ابتدای سال افزایش می‌دهد به طور طبیعی هزینه تمام شده تولید برای تمامی صنایع و کارکنان بالا می‌رود و در نتیجه قیمت نهایی کالا افزایش پیدا خواهد کرد.


بیشتر بخوانید:چرا نوبخت با افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوق‌ها مخالف است؟


نوروزی با بیان اینکه قطعا اگر نرخ دستمزد‌ها متناسب با نرخ افزایش تورم باشد، اقتصاد کشور رو به فقر نمی‌رود، تصریح کرد: کنترل تورم و ثبات در قیمت کالا و خدمات به جای افزایش دستمزد می‌تواند در شرایط اقتصادی کنونی منطقی‌تر باشد.

وی افزود: با ثابت نگه داشتن یک دوره حداقل ۲ تا ۳ ساله قیمت کالا و خدمات می‌توان نرخ تورم را کاهش داد، اما به دلیل اینکه توان کنترل تورم وجود ندارد راهی جز افزایش دستمزد‌ها باقی نمی‌ماند.

این کارشناس اقتصادی معتقد است: بخش اعظم نیروی کار در اختیار دستگاه دولتی است؛ در این راستا مسئولان می‌توانند هزینه‌های خود را کاهش داده و دستمزد‌ها را افزایش ندهند، اما ریسک این کار بالاست، چون پیامد‌هایی از جمله فشار‌های اجتماعی و اعتراضات کارگری را از سوی نیروی کار دولتی در پی دارد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه متاسفانه برخی مسئولان برای کنترل قیمت‌ها هیچ برنامه خاصی ندارند، خاطرنشان کرد: راه‌حل‌های کوتاه مدت تنها یک مسکن است و اگر به همین روال ادامه دهیم باید شاهد گسترش فقر در جامعه باشیم.

وی خاطرنشان کرد: راه‌حل‌هایی، چون افزایش تولید، جذب سرمایه‌های جدید، رونق بخشیدن به سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، اعتماد به بخش خصوصی و همچنین کوچک‌تر کردن بخش دولتی می‌تواند تا حدی وضعیت اقتصادی را بهبود بخشد.

نوروزی با بیان اینکه به حداقل رساندن انحصار‌هایی که در بخش تولید خدمات، صادرات و واردات وجود دارد می‌تواند تورم را کاهش دهد، یادآور شد: اگر زیرساخت‌های رشد تولید کالا و خدمات را در همه بخش‌ها فراهم نکنیم، تورم بالا و فقر گسترده کشور را فرا می‌گیرد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

تثبیت کردن قیمت‌ها بهتر است یا افزایش حقوق؟

برچسب ها: حقوق 98 ، دستمزد 98
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۲۶ ۱۵ اسفند ۱۳۹۷
برگشت قیمت ها به قیمتهای سال گذشته؟
ناشناس
۱۳:۱۸ ۱۵ اسفند ۱۳۹۷
تثبیت قیمت ها نه . کاهش قیمتها وبرگرداندن به قیمت اولیه .
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۵ اسفند ۱۳۹۷
تثبیت قیمت ها به حالت اول بهتر است
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۵ اسفند ۱۳۹۷
یارانه قطع بشه ...قیمت ها کاهش پیدا کنه به نفع مردمه یعنی بنزین لیتری 500گوشت کیلویی 20000آجیل هم بشه کیلویی 15000تومن ...درضمن رب بشه کیلویی 5000تومن
ناشناس
۱۱:۴۶ ۱۵ اسفند ۱۳۹۷
با سلام و عرض ادب خدمت تمام ملت شریف و همیشه سرفراز جمهوری اسلامی ایران.بهترین روش ممکن تثبیت قیمت هاست
ناشناس
۱۰:۱۴ ۱۵ اسفند ۱۳۹۷
تثبیت این قیمت ها؟؟
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۵ اسفند ۱۳۹۷
کاهش قیمتها به نفع مردم است
ولی افزایش قیمتها و تورم سالانه یک دور باطل است که متاسفانه هر ساله شاهد آن هستیم و اختلاف طبقاتی را روز به روز بیشتر می کند. مشکل اصلی هم نظام بانکداری و سرمایه داری است که با توجه به دارایی موجود خود به دنبال افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی و دارایی های مردم و درنتیجه جبران سودهای ربوی و افزایش ثروت و سرمایه خود می باشد.