اردکانیان گفت: برای پاسخگویی به نیاز کشور اجرای طرحهای نیروگاه سیکل ترکیبی برای افزایش راندمان در نظر گرفته شده و امسال ۲۵ نیروگاه سیکل ترکیبی پیش از پیک مصرف وارد مدار خواهد شد.
وزیر نیرو تصریح کرد: اساس و تأکید این کارگروه (که در همه استانها، استانداران مسئولیت کمیته استانی را به عهده دارد) بر موضوع آب به عنوان مفهوم چند وجهی است که نیازمند همکاری سایر سازمانهای کشور است.
وی افزود: این همکاری به ارتباط هم جانبه صنعت، کشاوزی و حفاظت محیط زیست باز میگردد و اکنون در پی توسعه همکاریها هستیم که نتایج مناسبی را به همراه داشته است.
اردکانیان افزود: ممنوعیت کشت برنج در برخی از استانها توسط هیئت دولت اهرمی مناسب برای اجرایی شدن این طرح است، زیرا وزرات نیرو به تنهایی نمیتواند تمام سازمانها را هماهنگ کند.
وی ادامه داد: در بحث ممنوعیت کشت برنج برنامهای سه ساله برای کشت جایگزین تدوین شده است که میزان بهرهبرداری کشت را افزایش داده است.
به گفته اردکانیان؛ افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف برق منوط به تصمیم هیئت دولت است.
وی با اشاره به باز چرخانی آب در کشور تصریح کرد: یکی از نکات مثبت دولت از سال ۹۲، بحث بازچرخانی آب با همکاری بخش خصوصی است و نزدیک به ۵۰ تصفیه خانه فاضلاب با همکاری بخش خصوصی در این مدت به بهره برداری رسیده است که اثرات این طرح را در بازپرخانی پساب های صنعتی می توان مشاهده کرد.
وزیر نیرو با اشاره به پیمان پاریس بیان کرد: کنوانسیون پاریس مانند سایر معاهدات بین المللی نیاز به طی کردن روال قانونی خود است و ابتدا باید به تأیید دولت و مجلس برسد و ما هم مانندسایر دستگاه های اجرایی دیگر تابع انجام آن خواهیم بود.
اردکانیان گفت: هر کنوانسیون بین المللی در صورتی در کشور تصویب خواهد شد که با منافع ملی کشور در تعارض نباشد.
وی افزود: ما در پی استفاده از پتانسیلهای کشور مانند خورشید و باد هستیم و ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید انرژی بادی داریم که در کنار آن انرژی خورشیدی برای پاسخگویی به نیاز کشور قدم خواهیم برداشت.
اردکانیان تصریح کرد: برای پاسخگویی به نیاز کشور اجرای طرحهای نیروگاه سیکل ترکیبی برای افزایش راندمان در نظر گرفته شده است و امسال ۲۵ نیروگاه سیکل ترکیبی پیش از پیک مصرف وارد مدار خواهد شد.
رضا اردکانیان در همایش نیرو و رسانه با اشاره به تشکیل کنفرانس جهانی توسعه پایدار اظهار کرد: نخستین کنفرانس جهانی توسعه پایدار در سال ۱۹۹۲ در برزیل برگزار شد که منتج به صدور بیانیه ریو ۲۱ شد که مطابق آن هر سال ۲۱ مارچ روز جهانی آب مورد توجه قرار میگیرد.
وزیر نیرو افزود: در روز جهانی آب متناسب با برنامههای آب و محیط زیست سازمانهای بین المللی شعاری تعیین میشود که به صورت فراگیر حول موضوعات آن سال عنوان میشود.
وی با اشاره به چند وجهی بودن موضوع آب در جهان بیان کرد: از سال ۲۰۰۳ مجموعه آژانسهای سازمان ملل به این نتیجه رسیدند حال که امکان احداث آژانس مستقلی در زمینه آب وجود ندارد همه آژانسها و برنامهها به نوعی به مساله آب بپردازند.
اردکانیان تصریبح کرد: همه آژانسها در ساختار خود واحدهای مختلفی دارند که به خاطر طبیعت چند انضباطی آب میتوانند به این موضوع بپردازند، بنابراین از سال ۲۰۰۳ سازوکاری بنا نهاده شد که آژانسی مجازی به نام UNWATER احداث شود که موضوع آب مرتبط با غذا، بهداشت، علم و فرهنگ و هواشناسی و یا منابع آب زیرزمینی در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: اکنون بیش از ۳۲ کشور عضو این آژانس مجازی هستند و ضمن پرهیز از موازیکاری سعی در بررسی موضوع آب به عنوان یک مفهوم واحد دارد.
وزیر نیرو گفت: قطعا بدون مشارکت همه کسانی که هر کدام در یک وجه از موضوع آب درگیر هستند مسئله آب قابل حل نخواهد بود اگر بخواهیم موضوع آب سازمان یابد، باید همه سازمانها و تشکیلات همکاری کنند.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف UNWATER برنامهریزی برای روز جهانی آب است، یادآور شد: این آژانس مجازی معمولا برنامههای سه سال آینده را تعیین میکند و در این رابطه تا سه هفته آینده شعار پیش روی سال ۲۰۱۹ نیز اعلام خواهد شد.
اردکانیان ادامه داد: این آژانس مجازی از سال ۲۰۰۶ تصمیم گرفت یک واحد اجرایی داشته باشد و در این رابطه یک دفتر بینالمللی آب در شهر بن آلمان تاسیس شد.
وی بیان کرد: آنچه واضح است این که هنوز در کشورهای در حال توسعه به مدل بهینه و مناسبی برای مدیریت منابع آب نرسیدهایم. در هر حال بدون مشارکت و به رسمیت شناختن این محصول که چندوجهی است هیچ مسئلهای حل نخواهد شد.
وزیر نیرو تصریح کرد: کسانی که از موضوع آب تاثیر پذیرند باید در کنار هم قرار گیرند و قطعات پازل کنار هم باشد تا موضوع آب حل شود.
اردکانیان با بیان اینکه گمشده امروز ما برای حل مسائل، اخلاق حرفهای است، اظهار کرد: هر قدر در کار فردی گروهی و صنفی پایبند به اخلاقیات باشیم مسائل حل میشود و هر قدر از این رویه دور شویم گره کار کورتر میشود و مشکلات بیشتر میشود.
انتهای پیام/