وی با بیان اینکه میزان بارش نسبت به دوره بلندمدت ۲۴.۸ درصد و سال گذشته ۱۲۸ درصد رشد داشته است، افزود: براساس پیشبینیها میزان بارش در سه ماه پیش رو نرمال بوده، ضمن آنکه در بخشهایی از جنوب کشور قدری کمتر از نرمال و شمال شرق قدری بیش از نرمال است.
ضیاییان ادامه داد: از ابتدای سال زراعی جدید اکثر استانها به جز اردبیل بیش از مدت مشابه سال قبل بارش دریافت کردند.
بیشتر بخوانید: دوره خشکسالی در ایران بسر آمد؟ /آبهای خاکستری مرهمی بر عطش بحران آب
این مقام مسئول از کمبود بارش در برخی استانها خبر داد و گفت: امسال استانهای سیستان و بلوچستان ۴۸ درصد، کرمان ۳۴ درصد، یزد ۳۰ درصد، هرمزگان ۱۰ درصد، فارس ۶ درصد و خراسان جنوبی ۴ درصد نسبت به دوره بلند مدت کمبود بارش را تجربه کردند.
به گفته وی، استان ایلام ۱۱۷ درصد، گلستان ۸۶ درصد و لرستان ۷۵ درصد بیش از دوره بلندمدت بارش دریافت کردند.
رئیس مرکز خشکسالی درباره آخرین شرایط دما در سه ماه پیش رو گفت: براساس بولتنهای هواشناسی، در سه ماه پیش رو میزان دما در محدوده نرمال و یک درجه بیش از نرمال خواهد بود.
ضیاییان در ادامه افزود: باتوجه به بارشهای مناسب در ماههای اخیر کماکان ۸.۵ درصد کمبود بارش سال زراعی گذشته جبران نشده است و علیرغم بارشهای نرمال پیش رو بعید است این میزان تا پایان اسفند محقق شود.
این مقام مسئول میزان ذخایر برف نسبت به سال گذشته را مطلوب دانست و افزود: با توجه به میزان مناسب ذخایر برف نسبت امیدواریم بخشی از آب مورد نیاز کشاورزان در فصل بهار تأمین شود.
وی در پایان تصریح کرد: با توجه به بارشهای اخیر و ذخایر مناسب در بخش عمدهای از مناطق کشور انتظار میرود که کشاورزان مشکل خاصی در فصل بهار در بحث منابع آبی نداشته باشند.
انتهای پیام/
قبلنا وقتي بارون و برف زياد ميومد كلي گاو و گوسفند قربوني ميكردن ولي الان ١٢٨ درصد بارشا بيشتر شده ولي يه مرغم سر نميبرن