وی ادامه داد: چهل سال از انقلاب گذشته است و امروز در دولت گزارشی مبسوطی در حوزه زنان ارائه کردیم، این گزارش در نوع خودش بی نظیر است و روند تحولات را نشان میدهد.
ابتکار با اشاره به اینکه در برخی شاخصها مانند شاخص سواد زمان روستایی، ۱۷ و زنان شهری ۳۴ درصد سواد داشتند، گفت: اکنون بیش از ۹۵ درصد زنان با سواد شدند؛ پیش از انقلاب ۳ درصد زنان تحصیلات دانشگاهی داشتند و اکنون ۲۷ درصد زنان تحصیلات دانشگاهی دارند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: به دلیل رویکرد دینی و مردمسالاری که پایه ریزی شد، آموزش و معرفی زندگی دین مدارانه و جهان بینی و رویکرد دینی و آثار آن برای نونهالان بر عهده ما گذاشته شد، شخصیتهایی مانند بزرگی مانند حضرت زهرا (س) است.
وی ادامه داد: باید دید این الگو را چطور برای جوانان تبیین کنیم که یک مسیر روایت تاریخی این موضوع است و باید الگوی تاریخی را به الگوی عینی تبدیل کنیم، حال میتوانیم این الگوها را برای جوان عصر تکنولوژی و قرن ۲۱ بیان کنیم، جوان امروزی باید این الگو را درک کند و در قالب ارزشها ارائه کنیم.
ابتکار بیان کرد: ساده زیستی الگویی است که باید مورد توجه است، اما میتوانیم آن را با موضوع تخریب محیط زیست و مصرف گرایی ارتباط دهیم و برای جوان امروزی تبیین شود.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه در الگوی زن مسلمان در بخشهایی موفق بودیم، گفت:، اما در بخشهایی هم مشکل داریم و آن را هم میدانیم، این مشکلات به سبک زندگی بر می گردد، اینکه چقدر الگوها را برای جوانان آماده کردیم.
وی ادامه داد: وارد پنجمین دهه انقلاب اسلامی شدیم و مقام معظم رهبری بیانیهای صادر کردند که نقشه راه این امر را نشان میدهد، در تاکیدات ایشان به جوانگرایی هم توجه شده است و برای دستیابی به آن باید گذشته را تحلیل کنیم.
ابتکار به موضوع مهارتهای زندگی اشاره کرد و گفت: حقوق شهروندی، گفتگوی بین نسلی، ازدواج صحیح و آسیبهای دسترسی به فناوری اطلاعات با توجه به انقلاب دیجیتال نه تنها حرف ما بلکه در دنیا مطرح است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بیان کرد: تا زمانی که به اصول بر نگردیم مشکلات حل نمیشود، نسل جوان فعلی دچار چالشهایی است که به دلیل فقدان مهارتهای زندگی است.
وی ادامه داد: به طور خاص به مهارتهای ارتباطی توجه کردیم و در داخل خانوادههای ایرانی مفاهمه مورد توجه است؛ اگر خواهان دستاورد در حوزه پرورشی و تربیتی هستیم باید گذشته را بازنگری کنیم.
ابتکار به موضوع حجاب هم اشاره و اظهار کرد: این موضوع نه تنها برای زنان بلکه برای مردان و همه افراد جامعه مورد توجه است تا بهره کشی از افراد جامعه پیش نیاید.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ساماندهی مدارس مبتنی بر نیازها برای دوره ابتدایی است، گفت: این موضوع در آموزش و پرورش مورد توجه است و از تحولات ارزنده آن محسوب میشود و باید تلاش بتوانیم جامعه متعالی را با الگوهای رفتاری شخصیتهای بزرگ هدایت کنیم و دین خود را به شهدا ادا کنیم.
انتهای پیام/