المالکی گفت: «جدال شدید در سال ۲۰۰۸، در رابطه با این موضوع [حضور آمریکاییها در عراق] ایجاد شد و ما وارد گفتگو با آمریکاییها شدیم و دو توافق امضا کردیم. اولی خروج نیروهای آمریکا بود که سال ۲۰۱۱ انجام شد و پایان یافت و توافق دوم هم توافق در خصوص چارچوبهای راهبردی بود.»
نوری المالکی گفت: «تنها یک راه در برابر پارلمان عراق وجود دارد و آن اینکه قانونی را به تصویب برساند که توافق حضور نظامیان آمریکایی را لغو کند.»
نخستوزیر اسبق عراق گفت که در سال ۲۰۱۳ دولت متبوع او از آمریکا خواست که دو هواپیما برای حمله به پایگاههای تروریستها در منطقه الجزیره عراق در اختیار بغداد قرار دهد که واشنگتن زیر قول خود زد و به آن عمل نکرد.
وی ادامه داد، دولت آمریکا در زمان باراک اوباما، رئیسجمهور قبلی این کشور از تجهیز عراق به سلاح و مهمات سرباز زد و برای حمله به تروریستها در الجزیره هیچ کمکی به عراق نکرد.
رئیس ائتلاف دولة القانون عراق در مورد نحوه حضور نیروهای آمریکایی در عراق گفت: «من با آمریکاییها صحبت کردم و از آنها خواستم توضیح دهند که آیا آنها با درخواست عراق به این کشور آمدهاند یا نه. آنها در پاسخ گفتند که با درخواست عراق بوده، ولی نگفتند چه کسی این درخواست را داشته است.»
نوری المالکی گفته این دولت عراق (در زمان نخستوزیر حیدرالعبادی) بوده که از آمریکاییها خواستند در عراق حضور نظامی داشته باشند.
انتهای پیام/