سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

میزان فرار مالیاتی پزشکان چقدر است؟

نصرالله پژمانفر نماینده مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که پزشکان متأسفانه به روش‌های مختلف از پرداخت مالیات فرار می‌کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از مشکلاتی یا به عبارت دیگر بیماری که سال هاست اقتصاد کشورمان به آن دچار شده، وابستگی شدید به درآمد‌های نفتی است؛ مشکلی که طی سال‌های اخیر به دلیل تحریم‌های آمریکا روز به روز در اقتصاد کشور نمایان‌تر می‌شود و طی چند سال اخیر دولت‌ها مختلفی که سکان مدیریت کشور را در دست داشته اند را با مشکل رو به رو کرده است.


بیشتربخوانید: مجلس عزم خود را برای جلوگیری از فرار مالیاتی پزشکان جزم کرد


اما نکته‌ای نگران کننده‌ای که در بودجه سال ۹۸ دیده می‌شود کاهش شدید درآمد‌های نفتی کشورمان می‌باشد چرا که تحریم‌های جدید آمریکا باعث انصراف تعداد زیادی از مشتریان نفت کشور به دلیل ترس از جریمه توسط آمریکا شده است و کشور‌هایی که از تحریم آمریکا برای خرید از نفت ایران معاف شده اند نیز اجازه پرداخت دلار و یورو را ندارند و باید به ازای آن مواد غذایی و دارو تحویل دهند که این مشکل باعث می‌شود که دولت در سال ۹۸ قطعا با کسری بودجه روبه رو شود.

به گفته بسیاری از کارشناسان اقتصادی و مسئولان تنها راه علاج این کسری بودجه، روی آوردن به درآمد‌های دیگر از جمله درآمد‌های مالیاتی می‌باشد. با این حال در ایران افرادی که صاحب کسب و کار کوچکی می‌باشند، بیش از صاحبان مشاغل پردرآمد مالیات می‌پردازند. در حالی که گروهی از فعالان کسب وکار‌های کوچک تحت فشار‌های مالیاتی گاهی مجبور به تعطیلی مشاغل خود می‌شوند، اما عده‌ای با درآمد‌های نجومی به روش‌های مختلف قانون مالیاتی کشور را دور می‌زنند و یا گاهی با لابی‌هایی که انجام می‌دهند از پرداخت مالیات معاف می‌شوند. در این بین مشاغلی مانند معلمان نیز وجود دارد که قبلا از دریافت حقوقشان، مالیات از حسابشان کسر می‌شوند. اما تعدادی از پزشکان که در سال درآمد‌های میلیاردی دارند با روش‌های مختلف از پرداخت مالیات فرار می‌کنند.

فرار مالیاتی پزشکان

با توجه به بررسی‌های خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری، آنطور که از بررسی بودجه سنواتی سال ۹۸ مشخص است، حداقل یک اختلاف ۷ هزار میلیارد تومانی بین مالیاتی که باید از پزشکان گرفته شود و مالیاتی که پرداخت می‌کنند وجود دارد. این مساله در ارقام اعلام شده از سوی مقامات و نمایندگان مجلس به صورت واضح دیده می‌شود. در این بین نصرالله پژمانفر در جلسه علنی بعدازظهر امروز (سه شنبه) مجلس در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه سال ۹۸، در تذکری گفت:

در جلسه نوبت صبح امروز گزارشی درباره فرار مالیاتی پزشکان ارائه کردم، در این راستا نمایندگان، مرجعِ فرار مالیاتی ۶۷۰۰ میلیارد تومانی پزشکان را جویا شدند و بنده نیز مرکز پژوهش‌ها را به عنوان مرجع معرفی کردم. پژمان فر ادامه داد: من عین گزارش را برای شما قرائت می‌کنم، در صفحه ۳۲ این گزارش آمده است مقدار واقعی مالیات پزشکان حداقل ۶۷۰۰ میلیارد تومان در سال تخمین زده شده است؛ در حال حاضر بسیاری از پزشکان به فرار مالیاتی متهم هستند. این در حالی است که پزشکان تنها ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات پرداخت می‌کنند.

در واقع، در صورت جلوگیری از فرار مالیاتی پزشکان حداقل حدود ۶۰۰۰ تا ۸۰۰۰ میلیارد تومان در شرایط سخت اقتصادی کنونی به درآمد‌های دولت اضافه خواهد شد و شرط لازم برای تحقق این امر، شفافیت درآمد پزشکان با تصویب و اجرای قوانین بی نقص برای جلوگیری از فرار مالیاتی پزشکان می‌باشد.

با درآمد یکسال مالیات پزشکان چه می‌تواند کرد؟

براساس آمار رسمی کشومان هم اکنون حدود ۱۳۳ هزار پزشک در کشور در حال فعالیت می‌باشند که از این تعداد حدود ۳۶ هزار پزشک متخصص،۶۰ هزار پزشک عمومی و ۳۷ هزار دندانپزشک می‌باشند. طبق اطلاعات به دست آمده از منابع مختلف شامل رسانه ها، برخی از دانشجویان پزشکی و ... رقم درآمدی پزشکان بسیار بالا می‌باشد.

اما اگر بخواهیم حقوق پزشکان را به صورت متوسط در نظر بگیریم و فرض را بر این بگذاریم که یک دندانپزشک ۲۰ میلیون تومان، پزشک متخصص ۳۱ میلیون و پزشک عمومی نیز ۵ میلیون درآمد در ماه خواهد داشت و با یک حساب سر انگشتی پزشکان متخصص ۱۷ هزار میلیارد، پزشکان عمومی ۳۶۰۰ هزار میلیارد و دندانپزشکان ۸۸۰۰ میلیارد تومان در سال درآمد خواهند داشت که به عبارت دیگر حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان در سال درآمد دارند که از بین حدود ۶۵۰۰ میلیارد تومان باید مالیات بدهند که متأسفانه تنها حدود ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات پرداخت می‌نمایند؛ که اگر این پول پرداخت می‌شد دولت می‌توانست به ۴۵۰ هزار زوج جوان وام ازدواج پرداخت نمایند و یا یارانه ۱۲ میلیون ایرانی را به مدت یکسال پرداخت کند و یا با توجه به حقوق یک میلیون و ۲۶۰ هزار تومانی کارگران می‌توان تقریبا حقوق یک ماه ۵ هزار کارگران را پرداخت کرد.

روش‌های مختلف پزشکان برای فرار از مالیات

پزشکان در کشورمان از روش‌های مختلفی برای فرار از پرداخت مالیات استفاده می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به عدم قرار دادن دستگاه کارت خوان در مطب و یا عدم ثبت کردن دستگاه کارت خوان به نام خود، ارائه ننمودن اظهارنامه مالیاتی و یا ثبت اطلاعات نادرست در این اظهارنامه‌ها را می‌توان نام برد. یکی دیگر از دلایلی که باعث عدم تحقق مالیات ۷۰۰۰ هزار میلیاردی پزشکان می‌شود عدم توجه به مالیات کارانه پزشکان است چرا که در کشور بحث بر سر مالیات مطب و حقوق است و کسی به مالیات کارانه توجه نمی‌کند درحالی که بخش عمده درآمد پزشکان از طریق دریافت کارانه می‌باشد و طبق بررسی‌های انجام شده تقریبا مالیات کارانه صفر است.

کلام آخر ...

خوشبختانه با توجه به کمبود‌هایی قانونی که در این زمینه دیده می‌شد بلاخره مجلس شورای اسلامی با دو مصوبه در راستای شفاف سازی فعالیت پزشکان گام اساسی برداشته است. بر اساس مصوبه اول مجلس شورای اسلامی قرار است تمامی صاحبان حرفه و مشاغل پزشکی، داروسازی، دامپزشکی و پیراپزشکی که مجوز فعالیت آن‌ها توسط وزارت بهداشت، نظام دامپزشکی یا نظام پزشکی صادر شده است موظف می‌باشند که از دستگاه‌های خود پرداز استفاده نمایند. در مصوبه دوم نیز از تمام مراکز درمانی که صورت حساب بیمار را صادر می‌کنند، می‌خواهد ۱۰ درصد از مبلغ دستمزد پزشک را مستقیما به حساب سازمان امور مالیاتی بابت علی‌الحساب مالیات آن پزشک واریز نماید.

مهمترین نکته‌ای که در این مورد این دو مصوبه وجود دارد اجرای آن می‌باشد چرا که در گذشته در مواردی مشابه مصوبه‌های خوبی از سوی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، اما با توجه به هزینه‌های گزافی که در این زمینه وجود دارد و لابی گرایی‌هایی که صورت می‌گیرد معمولا نظارت‌های مناسبی در این زمینه صورت نمی‌گیرد و نتیجه لازم را نه مردم و نه دولت مشاهده نخواهند کرد امیدواریم با توجه به شرایط کنونی کشور مسئولین مربوطه بتوانند به درستی این قوانی را اجرا نمایند.

منبع: خبرگزاری علم و فناوری

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۴۶ ۰۳ اسفند ۱۳۹۷
از پزشكاني كه از طريق پرديسها وارد اين رشته شدند بايستي دو برابر ماليات نسبت به سايرين دريافت شود چرا كه با پرداخت پًول صندليهاي اين رشته را غصب كردند قطعا از پولداران ميباشند اگر غير از اين بود مگر ميتونستن وارد اين رشته بشن
علی
۱۶:۳۹ ۰۳ اسفند ۱۳۹۷
بیخود نیست که همه پزشکان ماشین آنچنانی و چند تا خونه در شهر زادگاه و چند شهر دیگه دارند.درامدهای روزانه 5 تا 10 ملیون این کارها را میکنه .............