سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گزارش می‌دهد؛

مشکل رها کردن نخاله‌های ساختمانی در طبیعت گلستان حل می‌شود؟

در سال‌های اخیر افزایش شهر نشینی ساخت و ساز‌های شهری نیز افزایش چشمگیری یافته اند و این روز‌ها در هر کوچه از شهر‌های گلستان دست کم یک ساختمان قدیمی در حال تخریب به چشم می‌خورد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، ساختمان‌های قدیمی که گرد تخریب شان پس از کوچه راهی اطراف شهر می‌شود معضلی به نام نخاله‌های ساختمانی را پدید می‌آورد که باعث ایجاد مشکلاتی برای برخی از مردم در حاشیه شهر‌ها می‌شود.
 
 
هر چه شهرها بزرگ و بزرگتر می‌شوند، در صورت بی توجهی ما، بر زمان مورد نیاز برای حل برخی مشکلات آن نیز افزوده می‌شود. افزایش حجم زمان در اینجا نه به معنی لاینحل بودن آن مشکلات که بیشتر به معنای وقت گیر‌تر بودن آن‌ها است.
 
چنین اتفاقی در حالی رخ می‌دهد که برخی از موضوعاتی که تا پیش از این به عنوان یک مشکل در نظر گرفته نمی‌شد، با بزرگتر شدن شهرها اکنون در دایره معضلات تازه تعریف شده قرار گرفته است.
 
 
چنین است که کارشناسان و مسئولان امور شهری برای حل معضلات تازه به فکر افتاده و هر بار یک موضوع را در محور توجه خویش قرار می‌دهند.
 
اگر تا پیش از این به عنوان مثال تنها آلودگی هوا یا ترافیک و زباله‌های شهری مشکلات جدی یک شهر بزرگ به شمار می‌آمدند، اکنون می‌توان در لابه لای گفته‌ها به مشکلات دیگری نیز اشاره کرد.
 
 
وقتی شهر بزرگ و بزرگتر می‌شود، وقتی جمعیت آن افزایش پیدا می‌کند، در کنار آن بر تعداد موضوعاتی که می‌توان درباره آن‌ها فکر کرد نیز افزوده می‌شود. چنین است که ناگهان نخاله‌های ساختمانی نیز به یک موضوع تبدیل شده تا برای حل آن چاره جویی شود.
 
 
نخاله‌هایی که نتیجه مستقیم افزایش ساخت و ساز در شهرهای بزرگ به شمار آمده و آنگونه که کارشناسان می‌گویند حجم آن حتی پنج برابر زباله‌های شهری است. 
 

 معضل نخاله‌های ساختمانی

افزایش ارزش افزوده زمین و مسکن در شهرها سرمایه گذاری در این بخش را چنان بالابرده است که در شهر کمتر کوچه و خیابانی را می‌توان مشاهده کرد که کسانی مشغول ساخت و ساز در آن نباشند. برای درک این نکته کافی است که نگاهی دقیق به اطراف خود انداخته تا به آسانی متوجه آن شویم.
 
افزایش حجم ساخت و ساز همزمان به افزایش تعمیرات و آوار برداری از ساختمان‌های فرسوده، کلنگ زنی و ... نیز افزوده است. با دقت در این موضوع می‌توان به یک نتیجه مستقیم دیگر نیز رسید و آن افزایش حجم زباله‌های ساختمانی است.
 
 
شهرهای استان گلستان نیر از معضل نخاله‌های ساختمانی دور از رنج نبوده و تقریبا در اکثر شهر‌های این استان به چشم می‌خورد و در برخی مناطق بیشتر خودنمایی می‌کند از جمله در گرگان که جمعیت بیشتری را به دوش می‌کشد.
 

نخاله های ساختمانی، محل زندگی حشرات و حیوانات


یکی از اهالی منطقه کوی محتشم که برخی افراد نخاله‌های بسیاری را در نزدیکی محله آن‌ها خالی می‌کنند می‌گوید: وجود این نخاله‌ها که باعث شده جانورانی مثل و موش، سگ و حشرات در این محله‌ها افزایش پیدا کند همچنین محل زندگی ما را به جایی شبیه خرابه‌ها تبدیل و چهره محله مان را زشت کرده است.

شهروند دیگری هم گفت: علاوه بر زشت شدن چهره محل زندگی مان که تاثیر نامطلوبی بر روحیه مان دارد همچنین سر و صدای دایمی افرادی که برای ریختن نخاله به این محل می‌آیند موجب سلب آسایش شده و در تمام ساعات شبانه روز خودرو‌های تخلیه نخاله مزاحمت ایجاد می‌کنند.
 

با راننده خودرویی که نخاله‌های ساختمانی را برای خالی کردن به یکی از محله‌های حاشیه شهر آورده بود صحبت کردم وی گفت: ما جایی برای خالی کردن این نخاله‌های ساختمانی نداریم.

یکی دیگر از اهالی منطقه گفت: نظارت‌ها بسیار کم است و که کسی خبری از این منطقه نمی‌گیرد و هر کسی که دلش می‌خواهد نخاله‌های ساختمانی را به اینجا می‌آورد و محیط زندگی ما را دچار مشکل کرده است.

آقای نفر معاون نظارت و پایش محیط زیست گلستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گفت: وجود این نخاله‌ها در نزدیکی محل زندگی افراد باعث شده تا حضور برخی از جانورانی مضر از نظر بهداشتی افزایش یابد و این مشکل زیست محیطی باید جدی گرفته شود و دستگاه‌های مربوطه باید اقدام جدی‌تر خود را هر چه سریع‌تر آغاز کنند.
 

وی افزود: متولی این کار شهرداری‌ها هستند و باید اطلاع رسانی بکنند به پیمان کار‌های خودشان و نسبت به این کار نظارت مستمر داشته باشند.
 

جابه جایی محل نخاله ها از هزار پیچ به توسکستان


به سراغ صفری معاون عمرانی شهرداری گرگان رفتیم تا درباره مشکل رها کردن نخاله‌های ساختمانی از او جویا شویم وی در این باره گفت: به استناد ماده ۵۵ قانون شهرداری‌های کل کشور شهرداری‌ها موظف اند که محل‌های مخصوصی برای دفن نخاله و زباله‌ها انتخاب کنند و به اطلاع و نظر شهروندان برسانند.

وی افزود: از سال ۹۴ بردن خاک و نخاله ساختمانی به مکان‌های نزدیک شهر مانند تپه هزار پیچ ممنوع شد و مقرر شد با هماهنگی دفتر امور عمرانی استانداری و امور اراضی استان و سازمان جهاد کشاورزی گلستان افراد نخاله‌ها را به معادن برداشت شده منطقه توسکستان ببرند.
 
 
صفری ادامه داد: اطلاع رسانی‌های لازم برای بردن خاک و نخاله‌های ساختمانی نیز انجام شده، اما برخی راننده‌ها که عمدتا راننده نیسان هستند از این کار سر باز می‌زنند.

به سراغ برخی از راننده‌های نیسان رفتیم و آن‌ها این طور گفتند که مشکل شان برای حمل نخاله به منظقه توسکستان مسافت است، زیرا بین کرایه حمل با میزان مصرف بنزین و استهلاک خودرو تناسب وجود ندارد.

آقای صفری، اما در این باره گفت: حدود ۲۰۰ راننده نیسان فرسوده در گرگان وجود دارند که به علت فرسودگی و از رده خارج بودن مشکل حضور در جاده‌های برون شهری را دارند، اما ما به خاطر رفع مشکل نخاله‌ها با پلیس راه هماهنگی کرده و خواستار آن شده ایم که با آن‌ها همکاری داشته باشند، اما باز هم رانند‌های خودرو‌های نیسان این کار را نمی‌کنند.
 

صفری معاون عمرانی شهرداری گرگان همچنین ادامه داد: رانندگان خودرو‌های سبک برای بردن نخاله به منطقه مصوب اگر همکاری لازم را با ما داشته باشند تسهیلات بیشتری دریافت می‌کنند و حتی کرایه‌های جدید را نیز قرار است مصوب کنیم.
 

معاون محیط زیست گلستان هم در این باره گفت: کارشناسان پایش ما بررسی‌های لازم را انجام می‌دهند و اگر با چنین افرادی مواجه شویم حتما با آن‌ها برخورد و برای نظارت‌های بیشتر حتما جلساتی را با شهرداری و مسئولان زیربط برگزار خواهیم کرد.

در هر روی به نظر می‌رسد، چاره حل مشکل نخاله‌های ساختمانی که هر روز مقدارش بیشتر از دیروز می‌شود در چند کلمه خلاصه می‌شود نظارت مستمر و پیگیری قانونی.
 
 
گزارش از فاطمه حبیبی
 
انتهای پیام / اس
برچسب ها: شهرداری ، محیط زیست
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.