وی با اشاره به اینکه اورژانس از مرکز به سازمان تبدیل شده است، گفت: در سال ۹۵ تعداد ۲۴۰۰ دستگاه آمبولانس در کشور فعالیت میکردند و ۲ هزار پایگاه داشتیم، اما امروزه ۵۵۰۰ آمبولانس و ۳هزار پایگاه در سراسر کشور فعالیت میکنند.
کولیوند با بیان اینکه ۳۳۰ پایگاه اورژانس به وسیله خیرین ساخته شده است، گفت: تا سال ۹۵ تنها پنج فروند اورژانس هوایی در کشور داشتیم، اما امروزه تعداد آن به ۴۱ پایگاه اورژانس هوایی در سراسر ایران ۲۴ هزاررسیده است و ۶۵ درصد از مصدومان انتقال یافته مستقیما به اتاق عمل رفته اند.
سرپرست سازمان اورژانس کشور با اشاره به اینکه اورژانس هوایی جلوی ۵۵ درصد از مرگ و میرهای مادران باردار را گرفته است، افزود: اکنون ۳۳۰ موتورلانس در کشور فعالیت میکنند که ۴ هزار ماموریت انجام میدهند و زمان متوسط رسیده به بالین بیمار از ۳۸ دقیقه به ۱۴ دقیقه کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه در زلزله کرمانشاه اورژانس ۷ رکورد جهانی ثبت کرده است، بیان کرد: با آلمان در راستای انتقال تجارب زلزله تفاهم نامههایی امضا کرده ایم و همچنین ما هم از تجربیات آنها در زمینه کاهش حوادث ترافیکی استفاده میکنیم.
کولیوند افزود: زمانی جز کشورهای گروه ۸ بودیم، ولی امروزه ایران جز کشورهای گروه اول قرار دارد و اورژانس ستاد هدایت عملیات را راه اندازی کرده است تا از تخصص و تجهیزات هر بیمارستان جهت انتقال مصدومان مطلع هستیم.
سرپرست سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه اورژانس کشور برای ردههای مختلف مانند دانشآموزان، طلاب و کارمندان آموزشهای لازم را ارائه میدهد، اظهار کرد: برای کاهش حوادث چهارشنبه سوری آموزشهای لازم را در مدارس شروع کردیم و سال گذشته با اجرای این برنامهها ۳۰ درصد از آسیبها و ۵۰ درصد از بستریهای ناشی از جراحات کاهش پیدا کرده است.
در ادامه قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت اظهار کرد: تمام زمینهای وزارت بهداشت صرف احداث خانه بهداشت و بیمارستان می شود و ساخت آن را خیرین تقبل کرده اند.
وی ادامه داد: پیشرفتهترین پیوند اعضا در کشور انجام میشود و از کشورهای اطراف برای انجام عمل پیوند به ایران سفر میکنند و این در حالی است که قبل از انقلاب در کشور تنها ۵۰ عمل پیوند انجام شده است، ولی امروزه ۲ هزار پیوند کلیه و یک هزار پیوند مغز و استخوان انجام میشود؛ در بیمارستان شریعتی بیشترین آمار پیوند مغز استخوان و بیمارستان نمازی شیراز بیشتربن عمل پیوند کبد را دارد.
جان بابایی با اشاره به اینکه در حادثه تروریستی زاهدان همکاران اورژانس در بهترین شرایط مجروحان را منتقل کردند، بیان کرد: با استفاده از خدمات کد ۲۴۷، ۴۰ هزار سکته قلبی به موقع به بیمارستان منتقل شده اند و ۵ هزار بیمار سکته مغزی بوسیله اورژانس و انتقال به بیمارستانها تحت درمان قرار گرفتند؛ بیمارستانهای ما آمادگی کامل دارند تا با باز کردن رگ در بیماران سکته مغزی فرد به زندگی عادی خود برگردند.
وی اظهار کرد: گام بعدی ما با شروع طرح تحول توسعه اورژانس بوده است و بر این اساس در کهگلوبه و بویر احمد ۲ پایگاه هوایی اورژانس داریم و بیماران بد حال به سرعت منتقل میشوند.
در ادامه پیمان صابریان رئیس اورژانس تهران با اشاره به اینکه اورژانس تنها ارگان با خدمات رایگان است، گفت: در سطح تهران کمبودهایی داریم ولی پرسنل اورژانس تمام تلاش خود را در برای رفع تمام این کمبودها می کنند.
وی با اشاره به اینکه کد ۲۴۷ و ۷۲۴ در تهران روزانه انجام میشود و خدمات خوبی به بیماران طی این کدها ارائه میشود؛ ادامه داد: روزانه ۱۰ نفر از کدهای ۲۴۷ و ۷۲۴ استفاده میکنند.
صابریان اظهار کرد: اتلهای یک بار مصرف هم خدمت جدید در اورژانس محسوب میشود البته در گذشته پتوهای یک بار مصرف در اورژانس کشور استفاده میشد.
انتهای پیام/