به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،
پیرحسین کولیوند رئیس اورژانس کشور صبح امروز در مراسم اختتامیه دومین جشنواره کشوری پیشگیری از سوانح جادهای که در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، اظهار کرد: در سالیان گذشته تعداد کشتههای حوادث ترافیکی روند نزولی داشته است، اما متاسفانه طی ۲ سال اخیر این روند افزایش پیدا کرد، پس ما باید تلاش بیشتری در زمینه پیشگیری و فرهنگسازی انجام دهیم.
وی ادامه داد: در برههای از زمان از نظر سازمان بهداشت جهانی جزو گروه ۱۰ قرار داشتیم زیرا در گذشته به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۳۴.۲ کشته در کشور داشتیم که این آمار در حال حاضر به ۲۰ فوتی کاهش پیدا کرده است.، امروزه با کاهش آمار فوت شدگان در گروه الف قرار گرفتهایم.
رئیس اورژانس کشور افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه تعداد فوتیهای کشور باید در حدود ۳۰ درصد کاهش پیدا کند که در این راستا سازمان اورژانس کشور قرارگاهی را در زمینه کاهش تلفات جادهای تشکیل میدهد و عوامل بروز آن را بررسی میکند.
ضرورت ارتقای خدمات پیش بیمارستانی و آموزش فوریتهای پزشکی
کولیوند ادامه داد: ما باید خدمات پیش بیمارستانی و آموزش فوریتهای پزشکی را ارتقا بدهیم و خوشبختانه طی سالیان گذشته کیفیت خدمات پیش بیمارستانی افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه ما باید مهارت ارائه دهندگان خدمات بهداشتی درمانی را افزایش دهیم، افزود: در حال حاضر سازمان اورژانس کشور دارای ۵ هزار و ۵۰۰ دستگاه آمبولانس، ۴۱ فروند بالگرد و ۳۳۰ موتورلانس است و بیش از ۲۴ هزار مصدوم به وسیله اورژانس هوایی به بیمارستانها و مراکز درمانی منتقل شدهاند.
رئیس اورژانس کشور افزود: آقای دکتر هاشمی وزیر سابق بهداشت تحول بزرگی در بخش درمان و به خصوص مصدومان ترافیکی ایجاد کرده است که از این بابت من از وی همچنین وزیر فعلی وزارت بهداشت به خاطر حمایت همه جانبه از اورژانس تشکر میکنم.
کولیوند در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ما در تعطیلات ایام نوروز در مبادی اصلی شهر ایستگاه موقت اورژانس را برای امداد رسانی به مردم و مسافران راهاندازی کردهایم.
وی ادامه داد: متاسفانه ۶۰ درصد از حوادث ترافیکی در ۳۰ کیلومتری ورودی شهر اتفاق میافتد که در راستای کاهش تلفات باید اقدامات بهتری را انجام دهیم.
روند سعودی تلفات سوانح ترافیکی طی ۲ سال گذشته
در ادامه مراسم پیروی دبیر کل جمعیت هلال احمر گفت: سالیانه ۲۵ هزار نفر در کشور دچار ضایعه نخاعی میشوند که از این تعداد ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر به دلیل سوانح ترافیکی دچار ضایعات نخاعی شدهاند.
وی ادامه داد: ضایعات نخاعی درمان پذیر نیست؛ در زمینه پیشگیری از حوادث ترافیکی باید آگاهی مردم و مسئولان را ارتقا بدهیم تا با اجرای قوانین شاهد کاهش تلفات جادهای باشیم.
پیروی با اشاره به اینکه اورژانس و هلال احمر معجزهگر نیستند، افزود: متاسفانه تعداد فوتیهای حوادث جادهای طی ۲ سال گذشته افزایش داشته است که ما باید در این راستا برنامه ریزی بهتری انجام دهیم.
وی افزود: ما باید قوانین را رعایت کنیم و وسایل نقلیه کمکی نمیکنند؛ مرحوم نوربخش با ایمنترین ماشین تصادف کرد و به رحمت ایزدی پیوست.
انتهای پیام/