سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معجزه چند ماده غذایی در مقابله با سرطان

یافته‌های جدید، تاثیرات شگرف چند ماده غذایی را در از بین بردن سرطان نشان می‌دهد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، رضیه شناور مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه غلوم پزشکی شیراز گفت: «فولات» ویتامین «ب» مهمی است که در کمک به محافظت از بدن در برابر سرطان‌های روده بزرگ (کولون)، راست روده (رکتوم) و پستان می‌تواند مفید باشد، فولات به مقدار فراوان در مواد غذایی که به عنوان صبحانه مصرف می‌شود وجود دارد، ذرت غنی شده و فرآورده‌های گندم سبوس نگرفته و همچنین آب پرتقال و خربزه و توت فرنگی، منابع مناسبی برای تأمین فولات هستند.

وی افزود: همچنین مارچوبه و تخم مرغ، جگر مرغ، لوبیا، دانه آفتابگردان و سبزی‌های برگی سبز رنگ مانند اسفناج، منابع خوب دیگری برای تأمین فولات هستند.

شناور ادامه داد: خوردن «گوجه فرنگی» را در برخی از مطالعات با کاهش خطر چند نوع سرطان، از جمله سرطان پروستات، ربط داده اند، اما مشخص نیست که این ویژگی به خاطر وجود «لیکوپن» (رنگدانه‌ای که رنگ قرمز گوجه فرنگی ناشی از آن است) اتفاق می‌افتد یا ماده‌ای دیگر است.

این کارشناس ارشد تغذیه افزود: بررسی‌ها حاکی از آن است که محصولات فرآوری شده گوجه فرنگی، مانند «افشره» و «سس» یا خمیر گوجه فرنگی، پتانسیل ضد سرطانی بودن گوجه فرنگی را افزایش می‌دهد.

او «چای»، به خصوص چای سبز را یکی دیگر از مواد ضد سرطان قوی معرفی کرد و گفت: در مطالعات آزمایشگاهی، چای سبز از ایجاد سرطان در سلول‌های روده بزرگ، کبد، پستان و پروستات جلوگیری کرده یا سرعت تشکیل این سرطان‌ها را کاهش داده و همچنین تأثیری مشابه بر بافت ریه و پوست داشته است، در برخی از مطالعات درازمدت تر، مصرف چای را با کمتر شدن خطر سرطان‌های مثانه، معده و لوزالمعده ربط داده‌اند.

این کارشناس ارشد تغذیه «انگور» و «افشره انگور» را از دیگر مواد ضد سرطان برشمرد.

به گفته شناور، «انگور» و به ویژه انگور ارغوانی و قرمز، حاوی «رزوراترول» هستند که رزوراترول ویژگی‌های قوی آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد و در مطالعات آزمایشگاهی در پیشگیری از آغاز صدمه مربوط به فرآیند سرطان در سلول ها، موثر شناخته شده است.

این کارشناس ارشد تغذیه اظهار کرد: «لوبیا» حاوی چند ماده شیمیایی قوی است که از سلول‌های بدن در برابر صدماتی محافظت می‌کند که این صدمات ممکن است به تشکیل سرطان منتهی شود، در آزمایش‌های پژوهشگران، این مواد رشد تومور را کند کردند و مانع از آن شدند که تومور موادی را رهاسازی کند که به سلول‌های اطراف صدمه می‌زند.

شناور افزود: سبزی‌های خانواده شب بو (یا کلم یا چلیپاییان)، شامل بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل، نوعی کلم چینی به نام bok choy، و کلم پیچ است که با تفت دادن آن‌ها همراه کمی روغن، می‌توان غذایی عالی تهیه کرد و با افزودن سبزی‌های خانواده کلم به سالاد نیز می‌توان سالادی به واقع خوشمزه آماده کرد، اما مهم‌تر از همه اینکه امکان دارد اجزای موجود در این سبزی‌های به بدن کمک کند در برابر سرطان‌هایی مانند سرطان‌های روده بزرگ، پستان، ریه، و گردن رحم از خود محافظت کنیم.

او در ادامه افزود: سبزی‌های برگ دار به رنگ سبز تیره مانند برگ خردل، کاهو، کلم پیچ، کاسنی (اندیو)، اسفناج و چغندر برگی یا اسفناجی (chard)، دارای مقدار فراوانی فیبر غذایی، فولات، و کاروتنویید هستند، این مواد مغذی در محافظت از بدن در برابر سرطان‌های دهان، حنجره، لوزالمعده، ریه، پوست، و معده مفید هستند.
انتهای پیام/م

پیشگیری از سرطان با تغذیه مناسب

برچسب ها: تغذیه ، اخبار سلامت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.