از این رقم، مبلغی حدود ۱۶.۱ تریلیون دلار، بدهی دولت آمریکا به مردم و ۵.۸ تریلیون دلار بدهی درون دولتی است.
مایکل پیترسون مدیرعامل بنیاد پترسون با هشدار درباره افزایش بیسابقه بدهی ملی دولت آمریکا، اعلام کرد: «روند رو به رشد بدهی عمومی ما اهمیت دارد، زیرا در آینده نزدیک، اقتصاد تمام آمریکاییها را تهدید میکند. وقتی که تریلیون پشتِ تریلیون (دلار) قرض میگیریم، هزینه بهرهای که پرداخت میکنیم باری بر دوش اقتصاد ما میشود و باعث میشود در تامین بودجه سرمایهگذاریهای آتی با مشکل مواجه شویم.»
شبکه بلومبرگ نیز در این باره گزارش داد که علیرغم اقتصاد قوی آمریکا، بار مالی دولت فدرال این کشور در حال زیاد شدن است که میتوان مقصر بخشی از آن را مجادله ترامپ با کنگره بر سر بودجه ۶ میلیارد دلاری ساخت دیوار مرزی با مکزیک و تعطیلیهای مکرر و طولانی دولت فدرال دانست.
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت چندی پیش در گزارشی نوشت انتشار ارقام جدید نشان میدهد بدهی ملی آمریکا از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور ۲ تریلیون دلار افزایش یافته است.
تحلیلهای شبکه سیانان نشان میدهد این بدهی ۷۸ درصد از تولید ناخالص داخلی آمریکا را در سال مالی ۲۰۱۸ تشکیل میداد که بالاترین درصد از سال ۱۹۵۰ محسوب میشود.
بدهی ملی آمریکا در پی بحران مالی سال ۲۰۰۸ به شدت افزایش یافت، یعنی زمانی که کنگره و باراک اوباما بسته تأمین مالی اضافی را به منظور شناور نگه داشتن اقتصاد تصویب کردند. هنگامی که ترامپ وارد کاخ سفید شد، وعده داد طی هشت سال این بدهی را به صفر برساند اما اکنون مشخص شده این بدهی نه تنها کاهش نیافته بلکه ۲ تریلیون دلار نیز افزایش یافته است.
بر اساس گزارش دفتر بودجه کنگره، بدهی ملی آمریکا تا سال ۲۰۲۸ به ۹۶ درصد تولید ناخالص داخلی خواهد رسید.
انتهای پیام/