به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، نگار میرزاد مسوول واحد مبارزه با بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر، گفت: برخی از انواع مواد غذایی زمینه سرطان را فراهم و برخی دیگر احتمال سرطان را کم میکنند، علاوه بر میزان کل کالری دریافتی در روز، میزان مصرف میوهها و سبزیهای تازه، نوع و مقدار پروتئینهای غذایی، سهم چربیهای اشباع مانند روغنهای جامد و چربی منابع حیوانی و چربیهای غیراشباع مانند روغنهای گیاهی مثل روغن زیتون و کانولا نیز از عوامل غذایی هستند که میتوانند در کاهش و یا افزایش بروز بیماری سرطان مؤثر باشند.
وی با بیان اینکه نوع آماده کردن مواد غذایی با سرطان ارتباط دارد، افزود: سوزاندن یا زغال شدگی گوشت باعث ایجاد مواد سرطان زا میشود، اگر هم روش کباب کردن را انتخاب کردیم، نگذاریم گوشت حرارت خیلی بالایی بگیرد و سوخته شود، به جای سرخ کردن غذا از روشهای سالم مانند آب پزکردن و بخارپز کردن استفاده کنیم، بنابراین برای پیشگیری و مقابله صحیح با این بیماری، آشنایی با موادغذایی لازم است تا هر فردی بداند چه غذاهایی بخورد و از خوردن چه غذاهایی پرهیز کند.
میرزاد با تاکید ب. استفاده از رژیم غذایی غنی از مواد گیاهی ادامه داد: گیاهان دارای چربی کمتر، فیبر بیشتر و مواد مغذی ضد سرطان هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان کمک میکنند، به همین دلیل بیشتر غذاهای گیاهی، ضد سرطان هستند، بهتر است دست کم دو سوم مواد غذایی مصرفی در هر وعده، گیاهی و یک سوم مواد غذایی حیوانی باشد، در عین حال باید بین میزان فعالیت بدنی و کالری مصرفی، تعادل و توازن برقرار باشد، بشقاب غذایی که دست کم دو سوم آن با غلات سبوس دار، سبزی ها، لوبیا یا میوه پر شده است و یک سوم آن فرآوردههای لبنی، ماهی یا گوشت باشد، در این زمینه کمک کننده است، روزانه پنج بار یا بیشتر سبزیها و میوهای متنوع مصرف کنیم، استفاده از میوه و سبزی در هر وعده غذایی و میان وعدهها مفید است، مصرف سبزیجات سرخ شده را محدود و از آب میوه و سبزیجات خالص استفاده کنیم.
میرزاد اضافه کرد: مواد غذایی را به طور کامل یعنی نزدیک به شکل اصلی خود مصرف کنیم، به عنوان مثال به جای نوشیدن یک لیوان آب سیب، یک سیب بخوریم، حداقل بعضی از میوهها و سبزیجات را به صورت خام مصرف کنیم، در هنگام پخت سبزی ها، از مقدار کمی آب استفاده کنیم، پخت بیش از حد سبزی باعث از بین رفتن بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی موجود در آن میشود.
او توصیه کرد: تمام میوهها و سبزیها را بشوییم، شست و شو تمام سموم و آفت کشها از بین نمیبرد، اما میزان آن را کاهش میدهد.
انتهای پیام/م