وی با بیان اینکه ۸۴ درصد از مرگ و میرهای ایران ناشی از بیماریهای غیرواگیر است ،گفت: در گذشته بیماریهای واگیردار عامل مرگ مردم بود، ولی الان بیماریهای غیرواگیر به یک تهدید تبدیل شده است.
دبیر شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور افزود: در صورتی که دانشگاه علوم پزشکی به صورت کامل و صددرصد فعالیت خود را درست انجام دهد، تنها ۲۵ درصد از سلامت مردم تضمین شده و ۷۵ درصد این سلامت در جای دیگر باید تامین شود.
وی ادامه داد: الان مردم از فستفودها ضربه میخورند و سرطان به عاملی برای مرگ و میر انسانها تبدیل شده و باید حتما نسبت به این موضوع توجه ویژهای داشته باشیم که به چنین مباحثی پرداخته شود.
فرشاد با بیان اینکه توسعهای که محورش انسان سالم باشد و نگاه به نسلهای آینده داشته باشد و به محیط صدمه نزند توسعه پایداری است گفت: کارگروه سلامت این ماموریت را دارد.
دبیر شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور افزود: در استان یزد به عنوان چهارمین استان کشور برنامه جامع سلامت تدوین شده و ۲۰ پروژه از این استان به مرحله تدوین رسیده است.
وی بیان کرد: همانطوری که همکاری مردم را در محله اسکان یزد الگو کردیم، این کار بین بخشی استان یزد و فعالیتهای صورت گرفته در این راستا را هم به عنوان یک الگو در سطح کشور مطرح کنیم.
فرشاد تصریح کرد: الان بیان میشود اگر قرار است سلامت به صورت کامل در جامعه تدوین شود باید مردم در آن مشارکت داشته باشند و این کار را در استان یزد آغاز کردهایم.
دبیر شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور گفت: اگر در سطح محله مشکل مردم با بخش نامه حل نشد یعنی مشکل نیاز به پیگیری از مقامات بالاتر دارد و باید در کارگروه با حضور استاندار و در صورتی که باز هم حل نشد باید در کارگروه کشوری این موضوع مطرح شود.
وی با بیان اینکه شعار مراکز جهانی سلامت این است که «جامعهای سالم است که مردمش سالم پیر شوند» تصریح کرد: این جامعه در حقیقت جامعهای است که همه ما باید به دنبال تحقق آن در کشور باشیم و تحقق آن هم تنها با مشارکت همه جانبه تمام دستگاهها و مردم امکانپذیر است.
انتهای پیام/ف