سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

از درمان «آب سیاه» تا رفع سندروم پیش از قاعدگی با «خورش هویج و پسته»

یک پژوهشگر طب سنتی مصرف خورش هویج و پسته را در درمان بیماری‌های چشم و رفع سندروم پیش از قاعدگی موثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، خورش هویج و پسته یکی از غذا‌های سنتی سمنان و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، فیبر، کلسیم، اسیدفولیک، روی (زینک)، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، پروتئین، اسید چرب امگا ۳، اسید آمینه تریپتوفان، لوتئین، بتاکاروتن، سلنیوم، فولاد و ... است.

برای بررسی خواص خورش هویج و پسته و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص خورش هویج و پسته

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین خواص خورش هویج و پسته گفت: مصرف این غذا موجب تقویت بینایی می‌شود و از آب مروارید (کاتاراکت)، تباهی لکه زرد (ماکولا) و آب سیاه (گلوکوم) پیشگیری می‌کند.

وی افزود: خورش هویج و پسته به علت داشتن اسیدآمینه تریپتوفان موجب ساخت سراتونین در خون و دستگاه گوارش می‌شود؛ لذا نشاط آور است و استرس، اضطراب و افسردگی را رفع می‌کند.


بیشتر بخوانید: درمان روماتیسم با «پلو زعفرانی چابهار»/ با این غذای محلی دوپینگ کنید


عظمایی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین‌های A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از آن در برابر انواع بیماری‌ها از جمله سرطان‌ها محافظت می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: خورش هویج و پسته به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار سودمند است.

وی اظهار کرد: این غذا تاثیر چشمگیری در عملکرد سیستم عصبی، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر دارد.


بیشتر بخوانید: غذایی محلی برای پیشگیری از افسردگی/ این خورشت را بخورید تا خوش اندام شوید


عظمایی بیان کرد: ویتامین D، فسفر، منیزیم، کلسیم و سلنیوم موجود در خورش هویج و پسته موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان می‌شود و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از دیگر خواص این غذا می‌توان به کنترل قند، فشار و چربی خون، تقویت سیستم قلبی عروقی اشاره کرد.

وی افزود: خورش هویج و پسته دارای پروتئین بالایی است و موجب تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود؛ بنابراین غذایی مناسب برای سالمندان و کودکان در حال رشد است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: مصرف این خورش برای بهبود و کنترل سندروم پیش از قاعدگی و دوران یائسگی زنان بسیار مفید است.

مواد لازم خورش هویج و پسته (۶-۵ نفر)

-هویج ۴۰۰ گرم
-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
-سینه مرغ ۵۰۰ گرم
-پیاز ۲ عدد متوسط
-زعفران دم کرده نصف لیوان
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-آبغوره نصف استکان
-خلال پسته به مقدار دلخواه
-آب به مقدار لازم
-برنج ۶ پیمانه
-پودر سبوس برنج یک قاشق غذاخوری
-روغن حیوانی یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه خورش هویج و پسته

-برای تهیه این غذا ابتدا هویج را نگینی خرد می‌کنیم و در روغن تفت می‌دهیم.
-سینه مرغ و پیاز را خرد می‌کنیم و تفت می‌دهیم.
-سپس هویج، ادویه جات  و زعفران را به مرغ اضافه می‌کنیم.
-صبر می‌کنیم تا خورش بپزد و جابیافتد.
-در انتهای پخت به آن آبغوره اضافه می‌کنیم.
-وقتی غذا آماده شد با خلال پسته تزئین می‌کنیم.
-برنج را که قبلا در آب و کمی نمک خیس کرده‌ایم، می‌پزیم و آبکش می‌کنیم.
-پودر سبوس برنج را به آن اضافه کرده و برنج را دم می‌کنیم، همچنین مقداری روغن به آن اضافه می‌کنیم.
-خورش را به همراه برنج سرو می‌کنیم.
انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.