به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، نازخاتون یکی از غذاهای سنتی مازندران و گیلان و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک، آهن، گوگرد، سولفور، روی (زینک)، سلنیوم، فیبر، فسفر، اسیدچرب امگا 3 و غیره است.
برای بررسی خواص نازخاتون و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص نازخاتون گفت: یکی از خواص فوق العاده نازخاتون نشاط آور بودن و بهبود خلقوخو است؛ همچنین از افسردگی، استرس و اضطراب پیشگیری میکند.
وی افزود: درمان دردهای سیاتیک، روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) و مفصلی (آرتریت) از دیگر خواص این غذا است که میتوان به آنها اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: کم خونی را با خورشتی خوشمزه ریشهکن کنید
عظمایی بیان کرد: این غذا موجب تقویت حافظه، تقویت بینایی، تصفیه خون، رفع غلظت خون و کنترل قند، فشار و چربی خون میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از خواص دیگر نازخاتون میتوان به تقویت و استحکام استخوان و دندان و جلوگیری از پوکی استخوان و آرتروز، به علت وجود کلسیم، منیزیم و فسفر بالا در آن اشاره کرد.
وی اظهار کرد: آهن و اسیدفولیک موجود در این غذا باعث افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است؛ البته زنان باردار نباید در مصرف این غذا زیادهروی کنند.
عظمایی افزود: مصرف نازخاتون باعث تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود.
بیشتر بخوانید: سلامت چشمانتان را با این غذای لذیذ تضمین کنید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: نازخاتون به علت داشتن انواع ویتامینها و املاح معدنی موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو میشود.
وی بیان کرد: این غذا خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و بدن را در برابر انواع بیماریها از جمله سرطانها محافظت میکند.
عظمایی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن فیبر بالا موجب تقویت دستگاه گوارش و رفع یبوست میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: نازخاتون دارای خاصیت آنتیبیوتیکی است و موجب دفع عفونتهای بدن میشود.
-بادمجان ۶ عدد
-گوجهفرنگی ۴ عدد
-آبغوره ۱.۵ لیوان
-آب انار ۲ لیوان
-پیاز رنده شده ۳ قاشق غذاخوری
-نعناع خشک و گلپر به مقدار لازم
-گردو خرد شده نصف لیوان
-سیر ۵ عدد
-گشنیز و ریحان خشک به مقدار لازم
-نمک به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
-برای تهیه این غذا ابتدا بادمجانها را شسته و روی اجاق کباب میکنیم.
-پوست بادمجانها را گرفته و ساتوری خرد میکنیم.
-گوجهفرنگیها را داخل آبجوش ریخته تا پوست آن راحت جدا شود، سپس ساتوری خرد میکنیم.
-بادمجانهای ساتوری شده را داخل قابلمه ریخته، گشنیز و ریحان خشک را به آن اضافه میکنیم.
-سپس آبغوره، آب انار، نمک، نعناع و پیاز رنده شده را اضافه میکنیم.
-سیر را خرد کرده و به غذا اضافه میکنیم.
-اجازه میدهیم غذا بجوشد و کاملا بپزد.
-گلپر و گردوی خرد شده را در انتهای پخت اضافه میکنیم.
-هنگامی که غذا جا افتاد با نان سنگک و سبزی میل شود.
انتهای پیام/