وی ادامه داد: قانون جامع کنترل بر دخانیات در سال ۱۳۸۵ در مجلس به تصویب رسیده و تا کنون در کشور اجرا نشده به همین دلیل آمار استعمال سیگار و قلیان بالاتر از گذشته رفته است.
مسجدی اظهار کرد: بر اساس قانون مصوب مجلس در سال ۱۳۸۵ هر سال باید مالیات هر پاکت سیگار به میزان ۱۰ درصد افزایش پیدا کند، اما چنین مسئلهای اتفاق نیفتاده است.
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت تأکید کرد: قیمت هر پاکت سیگار بین ۴۰ تا ۷۰ درصد افزایش داشته و مردم آن را گرانترمیخرند، اما مالیات از درب کارخانه و گمرک با همان فرمول قدیمی است و هیچگونه افزایشی طی سالهای اخیر نداشته است به همین دلیل افزایش قیمت سیگار پولش در جیب وارد کنندگان و واسطهها میرود.
وی اظهار کرد: اگر مالیات بر اساس قانون مصوب مجلس سالیانه ۱۰ درصد افزایش پیدا میکرد مبلغی حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان پول بابت مالیات به خزانه کشور واریز میشد، که متأسفانه امروزه تنها در حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان مالیات این حوزه به خزانه واریز میشود.
مسجدی ادامه داد: بر اساس دستور سازمان بهداشت جهانی ۷۰ درصد از قیمت سیگار باید مالیات باشد که متأسفانه به دلیل عملکرد نامناسب دولت و مجلس این ابلاغیه سازمان بهداشت جهانی در کشور اجرا نمیشود.
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت اظهار کرد: طی سالیان گذشته برخی از افراد خواستار این بودند که قهوهخانهها را به صورت قانونی به اماکن خصوصی تبدیل کنند تا نیروی انتظامی و مأموران نظارتی بدون حکم دادگاه نتوانند وارد این مکانها شوند و من امیدوارم این مسئله در صحن علنی مجلس رأی نیاورد.
وی یادآوری کرد: در کشور مصر استعمال قلیان در قهوهخانهها و اماکن ممنوع شده است، اما متأسفانه در ایران هنوز چنین قانونی اجرا نمیشود.
مسجدی گفت: سالیانه در کشورمان حدود ۶۰ میلیارد نخ سیگار دود میشود و ۶۰ هزار نفر نیز به دلیل استعمال سیگار فوت میکنند.
انتهای پیام/