به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اوتمیل اورنایت یکی از آن گزینههای خوب برای صبحانه است که هر کسی صبحش را با آن شروع کند یک پاداش خوب دریافت خواهد کرد، سلامتی و شادابی دو اصل اساسی برای یک روز کاری هستند همچنین شما یک صبحانه زیبا و لاکچری خواهید داشت که به مراتب از اوتمیل فوری که جزو غذاهای با سدیم بالا است، بهتر است.
بیشتربخوانید : دستور پخت کوکوی سیب درختی
بدون شک صبحانه یکی از مهمترین وعدههای غذایی روز است و انتخاب غذاهای مناسب و انرژی زا که در عین حال بتواند نیازهای بدن به عناصر مغذی را رفع کند ضروی است. اگر در حال اضافه وزن هستید اولین وعده صبحانه شما باید سیر کننده باشد بطوری که بتواند شما را برای کل روز نگه دارد.
اگر اغلب صبحها بدون صبحانه به سر کار میروید و یا حوصله بیدار شدن برای آماده کردن صبحانه را ندارید و یا همیشه در حال تلاش و عجله هستید، ما این پایین یک پیشنهاد خوب برای شما داریم چیزی که هم مواد معدنی و ویتامینهای شما را تامین میکند و هم بخاطر فیبر شما را سیر نگه داشته و همزمان دستگاه گوارش شما را هم خوشحال میکند.
بهر حال چه شما همیشه در عجله برای بیرون رفتن از خانه باشید یا جزو کسانی هستید که به دنبال راحتی و تنبلی هستند و دوست ندارند که وقت زیادی را در آشپزخانه صرف کنند، اوتمیل اورنایت یک راه حل عالی است. این صبحانه پر فیبر به شیوهای راحت درست میشود، قابل حمل است، ارزان و خوشمزه است و شیوهای خوشمزه برای وقت گذرانی در بیرون بدون دردسر و فکر به غذا خوردن است.
فکر کنید یک اوتمیل اورنایت خامهای دارید که مقداری بادام هندی و یا توت فرنگی روی آن است که می توانید هر چه میخواهید در آن بریزید.
اورنایت به معنای خیسانده یا چیزی ست که یک شب تا صبح بخیسد یا در یخچال بماند که ما برای درست کردن نان اغلب به شما دستور ماندن یک شب تا صبح در یخچال را داده بودیم اما برای اوتمیل اورنایت یا اوتمیل خیسانده چی؟ در این صبحانه شما همه مواد را با هم ترکیب میکنید بعد برای اینکه قوامی عالی بدست بیاورید به مدت ۸ ساعت یا بیشتر آن را میگذارید کنار تا مواد با هم خیس بخورند اما اگر عجله دارید در عرض ۴ ساعت میتوانید آن را انجام دهید.
شما فقط باید شب قبل از خوردن آنها اوتمیل را با مخلوط آماده کنید، بعد موقعی که از خواب بیدار میشوید اوتمیل اورنایت خوشمزه خامهای شما برای صبح کاری آماده است.
ظرف مخصوص اوتمیل اورنایت
هر ظرفی که بتواند پذیرای مواد شما باشد مناسب است. شما میتوانید از ظرفهای شیشهای مربا که دیگر خالی شدهاند، لیوان اسموتی (ترجیحا شفاف)، ظروف دردار نگهدارنده مخصوص یخچال یا ظروف شیشهای نگهدارنده حبوبات بورمیولی استفاده کنید. من خودم چند تا ظرف باقیمانده از کره بادام زمینی دارم که میخواهم آنها را استفاده کنم.
من جودوسر را با نیمی از موز و ۱ قاشق چایخوری دانههای چیا دوست دارم. من متوجه شدم که موز به عنوان یک شیرین کننده طبیعی برای مخلوط عمل میکند که اگر اجازه دهید که شب تا صبح در مخلوط بماند باعث شیرین کنندگی بیشتر مخلوط میشود. دانههای جیا کمک میکند تا بافتی شبیه به پودینگ داشته باشد. آنها همچنین باعث تقویت مواد مغذی عالی میشوند همچنین منابع عالی فیبر، اسیدهای چرب امگا۳ و پروتئین هستند.
جو دوسر پرک در این دستورها عملکرد بهتری دارد. اوتمیل فوری حالت خمیر پیدا میکند و جوی پوست کنده هم بعد از حتی یک روز خیساندن سفت و ترد باقی میماند.
شیر لبنی یا غیر لبنی (شیر بادام، شیر بادام هندی، شیر نارگیل و غیره) خیلی خوب عمل میکنند. من توصیه میکنم از شیر ساده یا بدون طعم و شیرین نشده استفاده کنید به این ترتیب شما میتوانید روی میزان شیرینی اوتمیل خود کنترل کامل داشته باشید.
اگر اولین بار است که اوتمیل اورنایت درست میکنید با نسبت ۱ به ۱ از جو دوسر پرک شده و شیر استفاده کنید، بعدا که تجربه بیشتری کسب کردید غلظت دلخواهتان را با افزودن مایع بیشتر برای اوتمیل رقیقتر و میزان کمتر برای اوتمیل غلیظ استفاده کنید. وقتی ماست را به مخلوط اضافه میکنید از نسبت ۱:۱:۱ جو دوسر به شیر به ماست اضافه کنید.
به یاد داشته باشید که دانههای چیا یا هر ماده خشک دیگری که تصمیم دارید به ترکیب اضافه کنید، مقدار کمی مایع را جذب میکند و باید بر طبق آن تنظیم شود.
میوه (تازه یا خشک)، آجیلها، کرههای آجیلی، دانهها، پودر پروتئین، گرانولا، نارگیل، ادویهها (یعنی دارچین)، رنده پوست مرکبات و اسانس وانیل جوها را برای مرحله بعد نگه میدارد. سعی کنید خلاق باشید و تنوع بدهید چون فرمولهای درست کردن اوتمیل اورنایت بی نهایت هستند. هر ماده غذایی که میخواهید خیس بخورد میتوان به همراه جوها برای خیساندن اضافه کرد.
اوتمیل اورنایت تنها برای صبحانه نیست. شما میتوانید آن را به عنوان یک اسنک عالی، بین وعدهها و به عنوان یک وعده قبل و بعد از ورزش و حتی به عنوان دسر استفاده کرد. من توصیه میکنم حتی آن را به عنوان یک دسر مهمانی برای مهمانیهای دوستانه امتحان کنید. امیدوارم دوستان شما هم مثل دوستان و اقوام من ذائقهای کنجکاو داشته باشند.
من دستور درست کردن آن را به صورت مرحله به مرحله به شما یاد میدهم.
مرحله ۱: یک شیشه یا کاسه را بردارید و جوهای پرک شده را در آن بریزید. به اندازهای که فکر میکنید قادر به خوردن آن به هنگام صبح هستید، در شیشه بریزید. اگر بتوانید آنها را در ظرفی کاملا در بسته و بدون نشتی بریزید میتوانید آنها را با خود به محل کار ببرید. یک ترفند: ۱ قاشق غذاخوری تخم چیا را برای کسب امگا۳ و پروتئین بیشتر به آن اضافه کنید.
مرحله ۲: حالا درون ظرف را شیر بریزید تا زمانی که روی جوها را خوب بپوشاند. مایعات قابل استفاده: شیر، شیر سویا، شیر نارگیل، شیر بادام، شیر برنج، شیر جو دوسر، آب پرتقال. هر کدام را که بیشتر دوست دارید اضافه کنید. حتما میدانید که نباید پرتقال را با شیر مخلوط کنید.
مرحله ۳: حالا زمانی است که مواد مورد علاقهتان را برای روی آن اضافه کنید. بعضی از این ایدهها عبارتند از: بادام، گردو، فندق، بادام هندی، تخم کتان، دانههای چیا، کشمش، همه نوع توت، میوههایی همچون موز، گیلاس، سیب یا گلابی، تخم آفتابگردان، تخم کدو، کره بادام زمینی، چیپس نارگیل یا تراشههای نارگیل تازه، ماست یونانی، ماست ساده. اگر هر کدام از این مواد را ترجیح میدهید به هنگام خوردن ترد باشند میتوانید آنها را صبح به مواد اضافه کنید.
مرحله ۴: غلات اورنایت خود را با ادویه مورد علاقهتان مزه دار کنید؛ به عنوان مثال دارچین، وانیل، پودر کاکائو، پودر زنجبیل، ادویه پای کدو (موقع زمستان عالی است) همه آنها خوب هستند.
مرحله ۵: درب شیشه یا ظرف دردار را بگذارید و آن را در یخچال بگذارید.
و این همان دستورالعمل کلی اوتمیل اورنایت است. فقط صبح روز بعد آنها را از یخچال بیرون بیاورید، شیرین کننده (شربت افرا یا آگاوه، عسل، استویا یا حتی شیره خرما) را به آن اضافه کنید.
مواد لازم
مواد اختیاری
دستورالعمل
1. همه چیز را در یک شیشه بریزید، درب آن را ببندید، تکان دهید و آن را داخل یخچال بگذارید. صبح بعد یک مقدار شیر بیشتر اضافه کنید و کمی شیرین کننده در صورت دلخواه بریزید و لذت ببرید.
اوتمیل موز و بادام پرک
اولین اوتمیل اورنایت که به شما یاد میدهیم موز و بادام پرک است. این چند نمونه زیر جزو بهترین اوتمیل اورنایت های پرطرفدار هستند بعد از آن هم چند نمونه دیگر به شما یاد خواهیم داد که انواع استوایی و تابستانی هستند.
این اوتمیل به تنهایی خیلی خوشمزه نیست (اوتمیل ساده) بلکه وقتی به آن موز و کره بادام اضافه میکنید مزه عالی پیدا خواهد کرد. در این صورت طعم آن بسیار دلپذیر خواهد شد. بعد مقداری بادام پرک را برای افزودن مواد مغذی بیشتر به آن اضافه میکنیم.
مواد لازم
اوتمیل اورنایت پای کدو
این اوتمیل اورنایت شبیه به یک پای کدوی رژیمی است و برای موقعی که شما کمی پوره کدوی اضافه در یخچال دارید خیلی عالی است.
پای کدو برای صبحانه؟ بله به این یکی، ۱ قاشق غذاخوری شیره افرا اضافه شده که باید همراه آن باشد. با هر کدام از اینها شما میتوانید یک شیرین کننده همانند استویا را جایگزین کنید. من چون دو شیشه بزرگ عسل در خانه دارم ترجیح میدهم از آنها استفاده کنم.
مواد لازم
شکلات و کره بادام زمینی
شما میتوانید کسی را پیدا کنید از شکلات بدش بیاید نه من نمیشناسم. بعضیها هم هستند که دیوانه شکلات هستند و اگر به آنها اجازه بدهید کل روز را شکلات میخورند خب برای این افراد هم یک گزینه عالی داریم. اوتمیل اورنایت شکلاتی با طعم رویایی. چه چیزی بهتر از اینکه صبحتان را با شکلات شروع کنید؟
این یکی مثل این است که دارید پودینگ شکلات میخورید. من شخصا این نمونه را با کره بادام زمینی ترجیح میدهم چون از شما چه پنهان من هم به صف معتادان کره بادام زمینی پیوستم اما شما میتوانید بدون آن هم این صبحانه را درست کنید خب بعد امتحان کنید ببینید کدام را ترجیح میدهید.
مواد لازم
توت و چیا
اوتمیل اورنایت خوش طعم دیگر که شما باید سعی کنید آن را درست کنید اوتمیل اورنایت جو دوسر و توت. این یکی برای تابستان عالی است چون انواع تمشک خوشمزه موجود هست. ترکیب چیا و تمشک در این اوتمیل عالی است.
مواد لازم
اوتمیل سیب معطر پاییزی
این اوتمیل برای فصل پاییز خیلی خوب است اما شما میتوانید هر موقع از سال که خواستید آن را درست کنید چون در کشور ما در هر فصلی سیبهای شیرین و خوشمزه پیدا میشود.
مواد لازم
اوتمیل هلو مخلوط
هلو، بادام، آب لیمو و شیره افرا چه ترکیب عالی میشود. همه آنها وقتی در کنار هم هستند واقعا خوب هستند. ترفند: وقتی در فصل هلو نیستید، میتوانید گلابی را جایگزین آن کنید.
مواد لازم
اوتمیل اورنایت استوایی
میخواهید هر صبح یک پرتو از خورشید استوایی را تا اعماق وجود احساس کنید؟ نارگیل و آناناس بدون رفتن به راهی طولانی این کار را برای شما انجام میدهید و البته آنها آنقدر خوب با هم ترکیب میشوند که برای شما غیر قابل باور خواهد بود. یک انتخاب عالی برای شیر، شیر نارگیل یا برنج خواهد بود که بتواند با مواد دیگر جور در بیاید و مزه آنها را تکمیل کند.
مواد لازم
طرز تهیه
برای بهتر شدن، آناناس را با نارگیل و اسانس وانیل در مخلوط کن با هم مخلوط کنید.
یک لایه جود دوسر و شیر را بچینید بعد یک لایه آناناس و نارگیل له شده، به همین ترتیب ادامه دهید و در نهایت مقداری آناناس خرد شده و پودر نارگیل را روی آن بریزید.
اوتمیل اورنایت انگور و آجیل
ترکیب عالی دیگر از مواد غذایی که خیلی خوب با هم جور در میآیند این است: انگور+ گردو+ ماست+ دارچین = برنده جام جهانی اوتمیل! و همچنین روی آنها واقعا ظاهر قشنگی دارد. یک اوتمیل زیبا به معنای واقعی.
مواد لازم
طرز تهیه
همه مواد را در ظرف بریزید و در یخچال بگذارید. بگذارید چند ساعت بماند سپس میل کند.
اوتمیل اورنایت جادویی ماسکارپونه و انجیر قرمز
این یکی احتمالا شما را یاد عکسهای اوتمیل در اینستاگرام میاندازد. انجیر قرمز، پرتقال خونی، پسته و ماست نه تنها یک ترکیب ترکیب خوشمزه منحصربفرد میسازد بلکه پروتئین، فیبر و ویتامین C را هم تامین میکند. پنیر شیرین خامهای ماسکارپونه را تنها قبل از خوردن به مواد بالا اضافه کنید.
مواد لازم
طرز تهیه
1. جو دوسرها را در یک شیشه میسون جار قرار دهید. روی آن را ماست بریزید و سپس برشهای انجیر و پرتقال خونی را اضافه کنید.
2. آب میوه، رنده پوست پرتقال، دارچین، پسته خرد شده و پودر کلاژن را اضافه کنید. روی آن را با شیر دلخواهتان بپوشانید تا بالا شیشه بیاید.
3. درب آن را سفت ببندید و خوب تکان دهید تا زمانی که همه مواد تشکیل دهنده با هم مخلوط شوند و جو دوسرها با مایع اشباع شوند. اگر دلتان بخواهد، میتوانید مواد تشکیل دهنده را قبل از
4. گذاشتن در با هم بریزید. مطمئن شوید که فضای کافی بین جو دوسرها و درب وجود دارد چون جوها مایعات را جذب کرده و حجیم میشوند.
5. آن را یک شب تا صبح در یخچال نگه دارید.
6. به هنگام صبح درب آن را برداشته و خوب بهم بزنید.
7. پنیر ماسکارپونه، میوهها و پسته را اضافه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
اوتمیل اورنایت چیز کیک موز لیمو و بلوبری
اگر علاقه مند به لیمو هستید حتما این دستورالعمل را دوست خواهید داشت. میوههای تازه و تخم کتان ویتامین C و فیبر بیشتر را تامین میکند در عین حال که ماست و پودر کلاژن پروتئین آن را حمل میکنند. به لطف رنده پوست لیموی تازه، این کار خلاقانه طعمهای چند لایه را با کمی آب مرکبات ارائه خواهد داد.
مواد لازم
مواد اختیاری
دستورالعمل
جو دوسر را در شیشه بریزید. ماست، بلوبری، برشهای موز، پودر تخم کتان، آب لیمو، پودر کلاژن و شیر دلخواه را بریزید.
درب آن را گذاشته و خوب تکان دهید تا زمانی که همه مواد با هم مخلوط شده و جوها با مایع پر شوند. در صورت دلخواه میتوانید مواد قبل از گذاشتن درب با هم بریزید. دقت کنید که فضای کافی برای اتساع جوها بگذارید.
آن را یک شب تا صبح در یخچال نگه دارید. موقع صبح، درب را بردارید و خوب تکان دهید. میوهها و مواد دلخواه را روی آن گذاشته و میل کنید.
سوال و جواب در مورد اوتمیل اورنایت
بسته به اینکه چه موادی در آن میریزید میتوان آن را برای ۲ تا ۳ روز تازه نگه داشت. این به این معنی است که شما میتوانید ۲ تا ۳ وعده صبحانه را در یک روز آماده کنید و صبحانه آماده را برای دو تا ۳ روز پشت سر هم داشته باشید.
به طور ایدهآل بگذارید به مدت ۸ ساعت بمانند اما آنها باید بعد از حدود ۴ ساعت هم خوب باشند.
شما میتوانید آنها را مستقیما از یخچال درآورده و میل کنید اما اگر در حال حاضر جایی زندگی میکنید که هنوز هم هوا سرد است میتوانید به مدت ۱ تا ۲ دقیقه آنها را در مایکروفر بگذارید تا گرم شود. من بعدا مدلهای دیگر که صرفا به صورت پخته و یا مجتمع در فر سرو میشوند را به شما یاد خواهم داد.
خب بله اما آنها کمی سفت هستند اما یک ترفند خوب برای آنها این است که چند ساعت اول آنها را خارج از یخچال بگذارید تا خوب خیس بخورند. در دمای اتاق فرایند نرم شدن سریعتر است.
قطعا میتوانید این کار را انجام دهید کما اینکه اوتمیل اورنایتهایی که در سالهای اول ورود خود آمده بودند همگی از ماست استفاده میکردند اما به دلیل غلیظ بودن ماست باید خیلی محکم شیشه را تکان دهید تا مواد با هم در آمیخته شوند.
متاسفم از یک جهت که اصلا مزه جالبی به اوتمیل شما نخواهد داد حالا خود دانید
این بستگی به شما دارد اما ما توصیه میکنیم شب این کار را بکنید. مواد باید در شیر خیس بخورند تا نرم شوند. اگر شما از چیا استفاده میکنید، پس بهتر است از شب قبل شیر را اضافه کنید.
بله البته فقط اینکه ابتدا کمی مایع به پودر پروتئین اضافه کرده و آن را بهم بزنید چون ممکن است موقعی که شیشه را تکان میدهید به صورت قلمبه قلمبه در بیاید و کامل مخلوط نشود.
بله آنها عالی هستند و شب تا صبح یخشان آب میشود، بخصوص که بعضی از میوهها اصلا در کشور ما وجود ندارند مثل همان بلوبری.
بستگی به دمای خانه شما دارد. برای یک شب خارج از یخچال و در خانه خنک خوب است اما بیشتر طول بکشد مواد خراب میشود بنابراین چندان توصیه نمیشود.
لطفا گیج و عصبانی نشوید، اینها در واقع اغلب اوقات یکسان هستند، گاهی اوقات جو دوسر پرک هم داریم که تنها روی آن جو دوسر نوشته شده یا اوتمیل نوشته میشود فقط یادتان باشد که جو دوسر پرک با جوی معمولی یا جوی دو سر پوست کنده فرق دارد.
منبع: مجله قرمز
انتهای پیام/