سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یادمان نمی رود/

افزایش ۳ برابری انشعابات آب با پیروزی انقلاب/ پوشش شبکه آبرسانی در کشور از ۹۰ درصد فراتر رفت

 در دوران رژیم پهلوی، بسیاری از روستا‌ها از دسترسی به آب شرب محروم بودند، اما با پیروزی انقلاب اسلامی، احداث شبکه آبرسانی روستایی آغاز شد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان، پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با وجود درآمد‌های هنگفت نفتی در دوران رژیم پهلوی، بسیاری از روستا‌های کشور از دسترسی به آب شرب سالم به صورت لوله کشی محروم بودند، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی و شعار رهبران وقت مبنی بر حمایت از مستضعفان و محرومان، بازسازی مناطق روستایی به فراخور امکانات آبرسانی و احداث شبکه آبرسانی روستایی در کشور آغاز شد.

عدم توسعه متوازن پیش از انقلاب در میان شهر‌های بزرگ و روستا‌ها به وضوح مشاهد می‌شد چراکه رژیم پهلوی منابع مالی را عمدتا در شهر‌های بزرگ سرمایه گذاری می‌کرد و علاقه چندانی به بهسازی بافت روستایی نشان نمی‌داد.

روستا‌های کشور تا پیش از انقلاب دارای تأسیساتی برای آبرسانی نبودند و عمدتا از طریق چاه و یا منابع محلی آب مورد نیاز خود را تأمین می‌کردند که در ابتدای سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، نهضت جهاد سازندگی به بخش اعظمی از روستا‌های کشور آبرسانی کرده و بسیاری از تأسیسات ایجاد شده را برای بهره برداری به روستاییان و دهداری‌ها تحویل داد.

به گواه آمار، در سال ۱۳۵۷ میزان تولید آب ۱.۵ میلیارد مترمکعب و تعداد انشعابات ۲.۷ میلیون فقره بود، امّا این رقم در سال ۱۳۷۷ به ۳/۶۷۹ میلیارد مترمکعب و ۷ میلیون فقره انشعاب افزایش یافت.


بیشتر بخوانید: افزایش ۱۱ برابری ظرفیت تولید برق طی ۴۰ سال گذشته/ رتبه اول ایران در صنعت برق خاورمیانه


بر اساس آمار‌های وزارت نیرو؛ هزار روستا با جمعیتی بالغ بر ۲۱ میلیون نفر دارای کد آبادی هستند که از این تعداد ۴۰ هزار روستا با جمعیت ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بالای ۲۰ نفر جمعیت دارند و مطابق قانون، شرایط دریافت خدمات شهری را دارا هستند.

در سال ۹۳ برای نخستین بار برای تکمیل طرح مجمتع آبرسانی ردیف ملی در نظر گرفته شد و با شناسایی نزدیک به ۱۷ هزار روستا عملیات آبرسانی به آن‌ها انجام شد.

در سال ۹۴ با ابلاغ حکم رهبری و با هماهنگی دولت و مجلس، برای نخستین بار ۵۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تکمیل پروژه‌های آبرسانی به روستا‌ها در نظر گرفته شد و در سال‌های ۹۴ و ۹۵ جهش مستمری در تهیه آب شرب روستایی به‌ وجود آمد.

در سال ۹۴ به ۶۵۰۰ روستا آبرسانی سیار صورت می‌گرفت که با مجموع اقدامات صورت گرفته، ۱۵۰۰ روستا از چرخه آبرسانی سیار خارج شدند و متأسفانه به دلیل خشکسالی و از دست رفتن منابع آبی در سال جاری این رقم به ۵۵۰۰ روستا رسید.

در سال ۹۵ و ۹۶ به ترتیب سه هزار و ۷۷۰ و یک هزار و ۵۸۰ روستا به آب شرب پایدار دسترسی پیدا کردند.

در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  شاهد افزایش ۳ برابری انشعابات آب و توسعه  پوشش شبکه آبرسانی به ۹۰ درصد هستیم.

انتهای پیام/

دسترسی ۵ هزار و ۳۵۰ روستا به آب شرب پایدار

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.