عبادی گفت: اجرای طرح پرورش‌ ماهی در مخازن سد‌ها به ویژه در سد‌هایی با هدف تامین شرب به‌ لحاظ تاثیر منفی بر شرایط کیفی آن، ممنوع است.

اجرای طرح پرورش‌ماهی در مخازن سدهای تامین آب آشامیدنی ممنوع استبه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، تقی عبادی مدیرکل دفتر استانداردها و طرح‌های آب و آبفای وزارت نیرو با اشاره به اینکه وزارت نیرو با اجرای طرح پرورش ماهی در سد‌های شرب مخالف بوده و در این رابطه مجوزی صادر نشده است، گفت: ایجاد آلودگی توسط ماهی‌ها و مغذی شدن مخزن سد بر اثر مواد خوراکی و در نتیجه اُفت کیفیت آب، عمده‌ترین دلایل عدم اعطای مجوز وزارت نیرو به این طرح‌هاست.

وی با اشاره به تغییر شرایط کیفی آب سد‌ها بر اثر اجرای طرح پرورش ماهی در قفس افزود: پسماند‌های غذایی و فضولات ایجاد شده توسط ماهی‌ها می‌تواند منجر به افزایش توده‌های جلبکی، کاهش اکسیژن آب و ایجاد شرایط بی‌هوازی در مخزن و در نتیجه اُفت کیفیت آب و ایجاد بو و طعم در آن شود که مستلزم هزینه‌های چند برابری جهت بهبود کیفیت به‌ویژه برای مصارف شرب است.


بیشتر بخوانید: تابستان آینده سال آبی سخت‌تری در پیش داریم/ حدود ۷۰ درصد مخازن سد‌های استان تهران خالی است


مدیرکل دفتر استاندارد‌ها و طرح‌های آب و آبفای وزارت نیرو ادامه داد: در شرایط کاهش ورودی به سد‌ها و به دلیل نوسانات تراز آب در مخازن، ناچار به آبگیری از رقوم‌های پایین‌تر هستیم، بنابراین با مشکل بی‌هوازی شدن آب به ویژه در لایه‌های پایین مواجه می‌شویم.

وی با اشاره به کمبود آب سال‌های اخیر در سد‌ها به‌ویژه سد مارون در استان خوزستان افزود: آب شبکه و زمین‌های کشاورزی در پایین دست سد مارون طی این سال‌ها از طریق نوبت‌بندی تامین شده و تلاش می‌شود با اعمال مدیریت مصرف در این حوضه تامین نیاز‌های پایین دست کنترل شود.

عبادی تصریح کرد: در این حوضه به دلیل عدم تکمیل طرح‌های توسعه‌ای آبرسانی، همچنان برداشت آب شرب از منابع آب خروجی سد مذکور در پایین دست صورت می‌گیرد، حال اگر مشکل کمی آب با مشکل کیفی نیز همراه شود، مدیریت بهره‌برداری بسیار دشوارتر شده و نارضایتی‌های اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.

مدیرکل دفتر استاندارد‌ها و طرح‌های آب و آبفای وزارت نیرو با بیان اینکه آیین‌نامه آبزی‌پروری در مخازن سد‌ها و شبکه‌های آبیاری و زهکشی با هدف غیرشرب با همکاری وزارت نیرو، سازمان محیط زیست و سازمان شیلات ایران تنظیم و ابلاغ شده است، گفت: هرگونه فعالیت آبزی‌پروری در مخازن با هدف غیرشرب می‌بایست بر اساس مطالعات و فرایند‌های تعریف شده در آیین‌نامه مذکور صورت گیرد.

عبادی تصریح کرد: بر این اساس تا زمانی که نتایج بررسی‌ها مطابق آیین نامه مذکور، اجرای اینگونه طرح‌ها را تایید نکرده است، اقدام اجرایی در این زمینه به صلاح نبوده و توصیه نمی‌شود.

انتهای پیام/

پرورش ماهی، آب مخازن سدها را غیر قابل شرب می‌کند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار