سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

افزایش ضریب هوشی با یک غذای محلی/ با این آبگوشت چشمانتان را تیزبین کنید

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در تقویت بینایی و افزایش ضریب هوشی موثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، آبگوشت ماهی لنجو یکی ازغذا‌های سنتی استان سیستان و بلوچستان و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، فیبر، فسفر، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک، ید، سلنیوم، اسیدچرب امگا ۳ وغیره است.

برای بررسی خواص آبگوشت ماهی لنجو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.‌‌

‌مهم‌ترین خواص آبگوشت ماهی لنجو

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین خواص آبگوشت ماهی لنجو گفت:  آبگوشت ماهی لنجو سرشار از فسفر و امگا 3 است و موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمرمی‌شود؛ همچنین کلسیم، منیزیم، سلنیوم و ویتامین D موجود در این غذا باعث رشد و استحکام استخوان‌ها و پیشگیری از آرتروز و پوکی استخوان می‌شود.


عظمایی بیان کرد: این آبگوشت باعث افزایش ضریب هوشی می‌شود، لذا برای هوش و IQ کودکان بسیارمفید است.
این محقق و پژوهشگرطب سنتی اظهار کرد: تقویت، طراوت و جوان سازی پوست و مو خاصیت دیگر آبگوشت ماهی لنجو است که می‌توان به آن اشاره کرد.


بیشتر بخوانید: کم خونی را با خورشتی خوشمزه ریشه‌کن کنید


وی گفت: این غذا حاوی ویتامین‌های A، E و C است و خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، لذا سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و آن را در مقابل انواع بیماری‌ها از جمله سرطان‌ها محافظت می‌کند.

عظمایی افزود: تقویت بینایی از دیگر خواص بی نظیر آبگوشت ماهی لنجو است که می‌توان نام برد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: آبگوشت ماهی لنجوحاوی آهن و اسیدفولیک است، لذا موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم خونی می‌شود و برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.

وی اظهار کرد: از دیگر خواص این آبگوشت که می‌توان به آن اشاره کرد تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن است.


بیشتر بخوانید: غذایی برای افزایش سطح انرژی/ چگونه سیستم ایمنی خود راتقویت کنیم؟


مواد لازم آبگوشت ماهی لنجو (۴ تا ۵ نفر)

-ماهی کپور یک عدد‌
-روغن کنجد یا دنبه یک قاشق غذاخوری‌
-پیاز ۲ عدد متوسط
-دوغ ۳ تا ۴ لیوان‌
-زردچوبه، نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم‌
-آچار زابلی (نوعی سس تند) به مقدار لازم

طرز تهیه آبگوشت ماهی لنجو‌

-برای تهیه این آبگوشت ابتدا پیاز‌ها را نگینی خرد کرده و با روغن تفت می‌دهیم. ‌‌
-سپس زردچوبه، نمک و فلفل سیاه و دوغ را به آرامی اضافه می‌کنیم. ‌
-اجازه می‌دهیم تا غذا بجوشد و مدام آن را هم می‌زنیم تا دوغ جوش بیاید. ‌
-سپس ماهی‌ها را در آن چیده و می‌گذاریم در حرارت متعادل بپزد. ‌
-وقتی ماهی پخته شد آب غذا را خالی می‌کنیم. ‌
-آبگوشت ماهی آماده است.‌
-مجدد ماهی را روی اجاق گذاشته و اجازه می‌دهیم آب آن کاملا تبخیر شود. ‌
-نمک، فلفل، زردچوبه و آچار زابلی را روی ماهی می‌ریزیم. ‌

ماهی آماده میل کردن است.

نکته مهم درباره پخت آبگوشت ماهی لنجو: این غذا را نباید بیش از حد هم بزنیم، زیرا باعث له شدن ماهی می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۵۰ ۱۳ دی ۱۳۹۷
به نظر می اید کم اورده وزده تو خط اشپزی