سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

ترس کودکان از مدرسه، چه دلایلی دارد؟

یک مشاور خانواده گفت: برای کودکانی که بهره هوشی در حد متوسط دارند، مشکلات تحصیلی علت بی میلی آن‌ها به مدرسه نیست.

بهزاد قربانی مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگار  حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: اصطلاح ترس از مدرسه اصطلاحی جامع و فراگیر است.

وی با بیان اینکه ریشه بیشتر این حالات همان ترس از ترک خانه است، افزود: اگر کودک را وادار به مدرسه رفتن کنیم، اضطراب او به هراس تبدیل می‌شود.

قربانی ادامه داد: طیف کودکان «مدرسه هراس» شامل رنج سنی ۵، ۶، ۱۰ و ۱۱ است و در بین دختران و پسران به یک اندازه رایج است.

این مشاور خانواده با بیان اینکه تشخیص اینکه کودک به چه دلیل از حضور در مدرسه خودداری می‌کند اهمیت زیادی دارد، گفت: برای کودکانی که بهره هوشی در حد متوسط دارند، مشکلات تحصیلی علت بی میلی آن‌ها به مدرسه نیست.

قربانی با بیان اینکه گاهی اوقات ترس از مدرسه، از اطلاعات محض از معلم یا دیگران و مقررات خارج از خانه، مقایسه شدن با کودکان ناآشنا و تجربه ترس از شکست ناشی می‌شود، افزود: برخی کودکان به دلیل تمسخر، آزار، تهدید و زورگویی بچه‌های دیگر و مورد انتقاد قرار گرفتن یا تنبیه شدن توسط معلم از مدرسه هراس دارند.

این مشاور خانواده افزود: برای بسیاری از کودکان ترس از رفتن به مدرسه درواقع دور شدن از والدینشان (اضطراب جدایی) است.

وی با بیان اینکه اکراه و امتناع از رفتن به مدرسه می‌تواند به دلایل مختلف باشد، تشریح کرد: در مواردی هم ترس کودک از این ترسی غیرمنطقی ناشی می‌شود که تصور می‌کند در جمع، ارزیابی می‌شود و مجبور است در کلاس درس جواب دهد.


بیشتر بخوانید: راهکارهای افزایش اعتماد به نفس کودکان کدامند؟ 


قربانی با اشاره به اینکه در برخی از کودکان مبتلا به مدرسه هراسی، مراسم صبحگاهی استرس زاست و اغلب این کودکان دچار هراس از مکان‌های بسته هستند، خاطرنشان کرد: شاید به همین دلیل برای برخی از این کودکان لازم باشد که هر وقت احساس ضعف و سستی می‌کنند بتوانند کلاس را ترک کنند.

وی گفت:هرگز نباید از عدم آگاهی کودک نسبت به جزییات قوانین و مقررات مدرسه استفاده کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: خانواده ، روانشناسی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.