به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، یک روز برای رسیدن بهم عجله داشتند، اما حالا برای جدایی لحظهای تعلل نمیکنند؛ چشم خود را روی همه چیز بسته اند و فقط یک چیز میگویند آن هم، طلاق!
طلاق، معضلی که هنوز هم با وجود تهاجمات فرهنگی، قبح خاصی در جامعه ما دارد. هر چند آمار آن در حال افزایش است، اما هنوز هم اسم طلاق ترس واهمهای به جان خانوادهها و مخصوصا کودکان میاندازد.
هرچه جلوتر میرویم و جامعه مدرنتر میشود، انگار گذشت و صبوری کمتر می شود و زوجین با کوچکترین تنشی فورا راهی دادگاهها شده و خواستار جدایی میشوند.
در گذشته دوام زندگیهای مشترک بیشتر بود و زوجین سازگاری بهتری داشتند چرا که طلاق را به منزله نوعی بی آبرویی تلقی میکردند و خانوادهها نه تنها از فرزندان خود که خواستار طلاق بودند حمایت نمیکردند، بلکه آنها را به ادامه زندگی و سازگاری با شرایط موجود ترغیب میکردند. اما چند سالی است براساس آمارها گفته شده شاهد افزایش چشمگیر نرخ طلاق به خصوص در تهران هستیم.
بیشتر بخوانید: سن ازدواج ۳ سال و ۳ ماه بالا رفت
طلاق زوجین علل مختلفی دارد؛ از مشکلات اقتصادی، بیکاری، اعتیاد، افت اخلاق جامعه گرفته تا افزایش سن. حتی گاهی مهریههای سنگین هم سبب وسوسه خانمها می شود تا حرف طلاق را بین چالشهای کوچک با همسر خود پیش بکشند.
بر اساس آمارهای سازمان ثبت احوال، افزایش سن ازدواج که از عوامل طلاق است، رابطهای مستقیم با طلاق دارد؛ چرا که با افزایش سن شخصیت فردی و اجتماعی، ارزشها و ضد ارزش ها و همچنین اولویتهای فرد در دوران مجردی شکل میگیرد و سازگاری و انطباق در سنین بالا بعد از ازدواج دشوارتر میشود و هنگام بروز چالشها و تنش گذشت کمتری زوجین از خود نشان میدهد و حتی گاهی حسرت دوران مجردی خود را میخورند.
هرچه سن افراد بیشتر شود، انتخاب همسر مطابق معیارهای از پیش تعیین شده اهمیت بیشتری پیدا میکند؛ همچنین گاهی منجر به کاهش میل ازدواج در میان جوانان میگردد، چرا که با افزایش سن، استقلال افراد در خانه پدری بیشتر شده، ازدواج را نوعی از دست دادن آزادی فردی تلقی کرده و دیرتر به ازدواج تن میدهند.
بیشتر بخوانید: سن ازدواج بالا رفته و سن رابطهها پایین آمده است + فیلم
لازم به ذکر است که هر چه دوران مجردی افزایش پیدا کند و به نوعی طمع زندگی مجردی زیر زبان جوانان مزه پیدا کند، آنها دیگر حاضر به پذیرش مسئولیتهای زندگی مشترک نمیشوند و تا زمانی که به معنی واقعی نبود یک فرد مکمل را درک نکنند از ازدواج دوری میکنند و در سن بالا به فکر انتخاب همسر و ازدواج میافتند که این نوع ازدواج آسیبهایی را به دنبال خود میآورد.
رهبر معظم انقلاب درباره سن ازدواج فرموده اند: «جوانها در سنین مناسب، وقتی از دوران جوانی خارج نشده اند، در همان حال گرمی و شور و شوق باید ازدواج کنند؛ این بر خلاف برداشت و تلقی خیلی از افراد است که خیال میکنند ازدواج دوران جوانی، ازدواج زودرس است و ماندگار نیست، درست برعکس است، اینطور نیست اگر درست صورت بگیرد ازدواجهای بسیار ماندگار و خوبی هم خواهد بود، زن و شوهر در چنین خانوادهای کاملا با هم صمیمی خواهد بود.»
شایان ذکر است نرخ طلاق همواره در حال افزایش است به طوری که در سال ۱۳۹۵ به ازای هر چهار ازدواج یک طلاق به ثبت رسیده است. همچنین بر اساس آمارها طلاق در ازدواجهایی که سن دختران بیشتر از ۲۴ سال بوده به طور تقریبی شش برابر ازدواجهایی است که سن دختران کمتر ۱۸ سال است.
لازم است بدانید درصد طلاق در یک سال اول زندگی مشترک در آقایان ۲۰ تا ۲۴ ساله ۴.۱ درصد، ۲۵ تا ۲۹ ساله ۵ درصد، ۳۰ تا ۳۴ ساله ۱۲.۷ درصد و در خانمها ۱۵ تا ۱۹ ساله و ۲۰ تا ۲۴ ساله ۴.۵ درصد، ۲۵ تا ۲۹ ساله ۱۰.۵ درصد میباشد.
همچنین درصد طلاق در پنج سال اول زندگی مشترک برای آقایان ۲۰ تا ۲۴ ساله ۴۵ درصد، ۲۵ تا ۲۹ ساله ۵۱.۸ درصد، ۳۰ تا ۳۴ ساله ۵۷ درصد، و برای خانمها ۱۵ تا ۱۹ ساله ۴۰.۷ درصد، ۲۰ تا ۲۴ ساله ۵۳.۲ درصد، ۲۵ تا ۲۹ ساله ۶۱.۶ درصد میباشد.
داوود ذوالفقاری روانشناس و مشاور در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره رابطه بین طلاق و سن ازدواج اظهار کرد: طبق آمارهای روانشناختی با بالا رفتن سن ازدواج، آمار طلاق را نیز بالا میرود؛ به دلیل اینکه هر چه افراد در سن بالاتری ازدواج کنند، استانداردهای بیشتری را در خود شکل میدهند. این استانداردها را یا از خانواده دریافت کرده یا خود تجربه کرده اند. در واقع تغییر یک فرد ۶۰ ساله سختتر از یک فرد ۲۰ ساله است.
بیشتر بخوانید: بررسی سن ازدواج و طلاق در استانهای کشور و عوامل موثر بر آن
وی با بیان اینکه با افزایش سن، انعطاف پذیری کم میشود و تمام سازههای روانشناختی که باعث تحکیم ازدواج میشود از بین میرود، افزود: با افزایش سن اگر فردی رابطههای متعددی قبل از ازدواج تجربه کرده باشد، ممکن است روحیه تنوع طلبی در او شکل گیرد. این فرد ممکن است پس از ازدواج خواستار استانداردهایی باشد که از رابطه قبلی گرفته و همچنین انتظاراتی که در رابطه قبلی برآورده نشده را بعد ازدواج تقاضا کند.
ذوالفقاری گفت: از آسیبهای غیر قابل انکار افزایش سن ازدواج طلاق است؛ هر چه سن افراد برای ازدواج افزایش یابد، آمار طلاق نیز بیشتر خواهد شد.
انتهای پیام/
برو جراحی کن
پس به نظر من باید سن عقلی و اجتماعی افراد و در نظر بگیریم نه سن شناسنامه
پس من که یکی رو دوست دارم باید بمیرم با نظریات بعضی ها
وضعیت کار خرابه گرونی واقعا زیاده در آمد ها که نگو ، حتی گرونیمون هم ثبات نداره درست
آخه من که کسی رو چند ساله دوست دارم تازه میخواستم به مادرم بگم صحبت کنه چی کار کنم. تو رو به خدا اگه همدردی بلد نیستید کم مثل روشنفکرا نظر بدید.
امیدوارم اوضاع بهتر بشه و ما قوی تر و صبور تر
امیدوارم همه همدیگه رو درک کنیم ، چشم تو هم چشمیارو بزاریم کنار و حداقل با فرهنگ درست، بار روانی منفی و نادرست از ازدواجی که باعث رشد هر انسانی میشه رو برداریم.
و اینو بدون روزی رسان همه خدا هست
پس به خدا توکل کن و ببین توی این شرایط خدا چی فرموده اگر با این دید وارد عمل بشی مطمئن باش تصمیمت هر چی باشه خدا همراهت هست و همیشه همیارته
این ها حقوقشان میرسه این ما هستیم که برای یک ریال باید خون دل بخورییم
دولت کاری کند
پول نیست
کار نیست!!!!
ولی وقتی پسرهای مملکت من به راحت طلبی و وابستگی به مادر ادامه میدهند و آمار طلاق بالا میرود هیچ کس عدم تعهد پسرها و تنبلی و بچه ننه بودن آنها را هدف نمیگیرد!!!!
سن ازدواج بالا میرود و مادرها همچنان پسرها را لای پرقو نگه میدارند!!!!
و همه را مقصر میدانند بجز خورشان را!!!!
به نظر من مشکل ، اوضاع نابسمان اجتماعی و اقتصادی جامعس . من الان 31 سال سن دارم فوق لیسانس برق الکترونیک ولی عملا بیکار ( خارج از تخصص شاغل)
چرا شما توقعات بالای خانواده ی دختر برای شروع زندگی رو بیان نمیکنی ؟ چرا شما ارتباط های دخترا با پسرای مختلف و بعضا پولدار رو به امید ازدواج در آینده بیان نمیکنی که باعث بد دل شدن پسرا میشه ؟ چرا شما اینو نمیگی که همین فردا میری بازار یک کیلو گوجه فرنگی بخری فردا میبینی قیمتش بیشتر شده ، پسفردا بیشتر و... چرا نمیگی که به خاطر بالا رفتن قیمت سکه خیلی از خانمای بزرگوار مهریه رو گذاشتن اجرا که شاید دوووزاااررر کاسب بشن ؟!
...
یارو چطور میتونه لوازم منزل رو بخره چطور میتونه وقتی امنیت شغلی نداره حرف ازدواج رو بزنه
یکی مثل من لیسانس داره کلی توانایی داره شش ماه پیش به مادرم گفتم یکی رو میخوام کارگاهی که کار میکردم ورشکست شد الان بیکارم و شرمنده که چه کار کنم وقتی مادرم رفته با خانواده ی طرف حرف زده. یکم فکر کنید بعد حرف بزنید.
شما جوری نظر دادی كه انگار تو این كشور زندگی نمیكنی.
تو سن کم قطعا بهتره
تو سن کم اگه با یکی باشی اون طوری حرف شماست ولی اگه یه نفر رو بخوای سن مناسبش اول جوون یه.
این که اگر خدای نکرده طلاق بگیری باید نصف هرچی که داری بدی بعد مهریه رو هم ازت بگیرن یادت رفت.
عملا پسر بعد از ازدواج یاباید در خدمت زنش بشه یا هرچی داره بده تا خلاص شه.
تو این زمونه كی از عهده مخارج زندگیش به خوبی برمیاد كه ما تازه بخوایم از صفر شروعش كنیم؟
باید پا بذاریم رو خواسته دلمون و جوونیمونو مجرد بمونیم و وقتی میانسال شدیم و البته اگه شرایطشو داشتیم یكیو گیر بیاریم واسه ازدواج
مسئولین كشورم فقط شعار میدن ولی هیچكاری نمیكنن واسه جوونا
همین كه فرزندان خودشون در رفاه باشن براشون كافیه بقیش شعاره.
نتایج نادرست است. طبق تحقیقات پژوهشی ما علت 90 درصد طلاق در خانم ها سن زیر 23 سال است.
نتایج نادرست است. طبق تحقیقات پژوهشی ما علت 90 درصد طلاق در خانم ها سن زیر 23 سال است.
اینطوری القا میکنید که انگار لیسانس و دکتری برای زن خوشبختی میاره یا مثلاً سرکار رفتن و خانه دار نبودن خوشبختی میاره.
این معیار زندگی غربیه که زن کار کنه و درگیر دانشگاه بشه و وظیفه اصلیش تحت شعاع قرار بگیره .
مرد آفریده شده تا کار کنه، نان آور باشه و زن هم لطیف آفریده شده تا وظیفه تربیت بچه و خانه داری رو داشته باشه .
این قانون طبیعت و خلقت انسانه.
زندگی ها هم طولانی تره و آمار طلاق کم تره