به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، بسیاری از پزشکان به افراد توصیه میکنند که در وعده شام غذاهای سبک و کم حجم مصرف کنند تا با دریافتکالری کم به اضافه وزن مبتلا نشوند؛ از این رو باشگاه خبرنگاران جوان در نظر دارد با معرفی انواع غذاهای نانی و غیر برنجی به شما کمک کند تا با کنار گذاشتن غذاهای برنجی، انتخاب متنوعی برای وعده غذایی شام خود داشته باشید.
در مطلب زیر طرز تهیه 5 نوع غذای نانی و غیر برنجی آمده است که میتوانید باکمک آنها شامی دلچسب تهیه کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
۵ عدد بادمجان
۴ عدد گوجه
۱ عدد فلفل دلمهای
۳ قاشق چای خوری رب گوجه فرنگی
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
۳ حبه سیر
۱ عدد پیاز
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۹۰ دقیقه
بادمجانها را سرخ کنید و کنار بگذارید، فلفل دلمه، گوجه، سیر و پیاز را برش بزنید؛ ابتدا فلفل دلمه و گوجه را کمی در ماهیتابه سرخ کنید (لازم نیست خیلی سرخ شوند در حدی که از خامی در بیایند کافیست)، سپس گوجه و فلفل سرخ شده را کنار گذاشته و در ماهیتابه سیر و پیاز بریزید تا آب آنها کشیده شود، سپس کمی مواد را با روغن تفت دهید؛ سپس زردچوبه، نمک و فلفل بزنید و رب را به آن اضافه کرده و تفت دهید، بعد از کمی تفت خوردن یک و نیم لیوان آب به سس اضافه کنید.
بادمجانها را در سس قرار دهید، طوری که سس به تمام مواد برسد و فلفل و گوجه که سرخ شده را روی آن قرار دهید و در آن را بگذارید و زمان دهید که کمی پخته شود (حدود ۳۰-۶۰ دقیقه).
مواد لازم برای ۲ نفر
۱۵۰ گرم گوشت گوسفندی
۲ عدد سیب زمینی متوسط
۱ عدد پیاز متوسط
نمک، فلفل، زردچوبه
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۴۵ دقیقه
سیب زمینی را سرخ کنید و بعد از آنکه سرخ شد پیاز را به آن اضافه کنید؛ بعد از آن گوشت را که از قبل در مواد (نمک، فلفل، آبلیمو) طعمدار کردید، اضافه کنید بعد از حدود بیست دقیقه آماده است.
مواد لازم برای ۲ تا ۳ نفر
۲ پیمانه عدس
۱ پیمانه بلغور پخته شده
۱ عدد سیب زمینی متوسط
۱ عدد پیاز
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
عصاره مرغ
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۱ ساعت و نیم
پیاز را خلال و سرخ کنید، ادویه جات را به آن اضافه کرده و بگذارید با عدس و بلغور بپزد، عدس که نیم پز شد سیب زمینی را نگینی ریز و به مواد اضافه کنید، در آخر میتوانید با لیمو میل کنید.
مواد لازم برای ۵ تا ۶ نفر
۲۰۰ گرم اسفناج
۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
۱ عدد پیاز درشت
۴ عدد سیب زمینی
۷ عدد تخم مرغ
۳ قاشق غذاخوری گردو خرد شده
۲ قاشق غذاخوری زرشک پاک و شسته شده
۱ قاشق چایخوری زردچوبه
۱ قاشق چایخوری جوش شیرین
نمک، فلفل و روغن زیتون به میزان نیاز
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۱ ساعت
گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز رنده شده مخلوط کنید؛ در تابه کمی روغن را گرم کرده و گوشت را سرخ کنید تا رنگ قهوهای بگیرد، اسفناج را برای ۵ دقیقه آبپز کنید، سیب زمینیها را نیز آبپز کنید؛ همهی مواد بالا شامل گوشت سرخ شده، اسفناج و سیب زمینیها را با هم چرخ کنید، در یک کاسهی بزرگ تخم مرغها را بشکنید، همهی ادویهها، زرشک، گردو را اضافه کرده و خوب همه را با هم مخلوط کنید، سپس مواد چرخ شده را به مخلوط تخم مرغ اضافه و خوب مواد کوکو را با هم مخلوط کنید.
داخل تابه مقدار مناسبی روغن ریخته و وقتی خوب داغ شد مایه کوکو را در تابه بریزید، در تابه را گذاشته و اجازه دهید سرخ شود و سپس پشت و رو کنید تا طرف دیگر کوکو هم پخته و برشته شود.
مواد لازم برای ۳ نفر
١ پیمانه ماش
۳ عدد سیب زمینی متوسط
١ عدد پیاز متوسط
۳-۴ حبه سیر
سبزیجات معطر و ادویه جات طبق ذائقه
پودر سوخاری به میزان لازم (درحدی که بتوان مایع کتلت را شکل داد)
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ١ ساعت
سیب زمینی و ماش را جداگانه بگذارید تا خوب پخته شوند؛ سیب زمینی و ماش را در غذاساز یا با گوشت کوب خوب له کنید، سیر و پیاز را رنده و به مواد اضافه کنید، مواد را در ظرف مناسب ریخته، ادویه، تخم مرغ و سبزی معطر را به آن اضافه کنید و با قاشق کاملا هم بزنید.
پودر سوخاری را به قدری به مخلوط اضافه کنید که غلظت آن به حدی برسد تا بتوانید در دست به آن فرم دهید، در صورت نیاز میتوانید به آن تخم مرغ اضافه کنید، در ماهیتابه مناسب روغن ریخته و کتلتها را سرخ کنید.
انتهای پیام/