به گزارش خبرنگارحوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛شب یلدا یا آور خاطرات خوب برای مردم است. اگر شما هم جزء همراهان تلویزیون باشید احتمالا با شنیدن نام مرحوم مرتضی احمدی خاطرات شیرین شب یلدا برایتان تداعی می شود.
مرحوم مرتضی احمدی همواره پای ثابت برنامههای تلویزیونی بود تا از شب چلههای قدیمی و خاطرات و اتفاقات تهران قدیم بگوید. جالب است بدانید این صدا پیشه و بازیگر محبوب کشورمان در شب یلدای سال ۹۳ درگذشت تا نامش همیشه با یلدا گره بخورد.
همه از خاطرات خود با مردی می گویند که انگار از گذشتههای دور آمده بود.او با فرهنگ فولکلور خوب آمیخته شده بود و پدربزرگها و مادربزرگها پیشپردهخوانیهای او را در تئاترهای لالهزار به یاد میآورند.
حضور در سالن تئاتر، فرصتی فراهم آورد تا به عنوان بازیگر هم روی صحنه برود اما همین که پدرش از ماجرا خبردار شد، او را از هنرپیشگی باز داشت هرچند که پدرش هرگز موفق نشد و بالاخره مرتضی احمدی بازیگر شد.
نسل جوانتر که پیشپردهخوانی ندیدهاند؛او را با کارتون «پینوکیو» به یاد میآورند که او دوست داشتنیترین «روباه مکار» بود.
شناخت مرتضی احمدی از فرهنگ تهران قدیم، موجب شد تا فرهنگ فراموششده تهران بار دیگر شنیده شود.
او سال ۱۳۰۳ در جنوب تهران در خانوادهای با اصـالت تفرشی به دنیا آمد و زندگی او در آن فضا باعث شد تا خاطراتی متفاوت از آنچه نسل امروز درباره تهران میدانند را با زبانی شیرین و معمولا طنزآلود بیان کند. آلبوم صدای «طهرون قدیم ۳» آخرین اثر مرتضی احمدی است.
او در چهار عرصه «سینما، تلویزیون، رادیو و تئاتر» بازیگری صاحب سبک، در هنر دوبلاژ گویندهای با یک صدای خاص و منحصربهفرد و نیز یادآور عصر طلایی دوبله در کشورمان بود. در نگارش کتابهایش نیز نویسندهای خوشقلم و توانا بود. کتابهایی که هر یک برآمده و چکیدهای از سالها پرسه زدن و جدیت در یکی از عرصههای مورد علاقه و فعالیتش بودند.
در هنر آواز و موسیقی نیز یکی از معدود خوانندگان سبک بیات تهران بود، به علاوه اینکه نام و صدایش در زمره انگشتشمار پیشپرده خوانان قدیم است. او کسی بود که از هر انگشتش هنری در حد کمال یا دستکم نزدیک به کمالیافتگی میبارید و خالق گنجینهای از چند هنر گوناگون به شمار میرفت.
انتهای پیام/