وی گفت: هیدرونفروز جنینی به 4 گروه تقسیم میشود؛ خفیف، متوسط و شدید. به طور نرمال قطر قدامی خلفی لگنچه بین 9 تا 7 میلیمتر است، این اعداد در اختلال نوع خفیف هیدرونفروز جنینی بین 7 تا 10، در نوع متوسط بین 10 تا 15 و در نوع شدید آن به 15 به بالا میرسد.
اسفندیار درباره عوارض و درمان هیدرونفروز خفیف و شدید اظهار کرد: 50-60 درصد نوزادانی که تورم کلیه یا هیدرونفروز دارند به نوع خفیف آن مبتلا هستند و تا قبل از 2 سالگی به صورت تدریجی درمان خواهند شد، البته بهتر است در این حالت برای پیشگیری از عفونتهای اداری، تحت پیگیری و درمان دارویی قرار بگیرند، در موارد که هیدرونفروز شدید باشد باید از جراحی لاپروسکوپی استفاده ود.
فوق تخصص کلیه اطفال درمورد رفلاکس ادراری گفت: در این بیماری، ادرار به سمت بالا یعنی به سمت مثانه و کلیه باز میگردد که در این حالت مخصوصا در هنگام انقباض مثانه، فشار مثانه بالاتر رفته و عفونت ادراری ایجاد میشود. اگر رفلاکس ادراری خیلی پیشرفت کند، دفع پروتئین، فشار خون و نارسایی کلیه اتفاق خواهد افتاد.
وی درباره درمان رفلاکس ادراری بیان کرد: درمان این اختلال بستگی به وضعیت بیمار دارد؛ اگر بیمار نوزاد باشد با تزریق موادی به داخل محل اتصال حالب و لگنچه درمان میشوند و اگر بیمار کودک باشد باید جراحی انجام شود.
اسفندیار درمورد انسداد مجاری ادراری گفت: در بیشتر جنینها و نوزادان، محل حالب و لگنچه با انسداد روبه رو است که اگرمیزان انسداد خفیف باشد با دارو و تحت نظر پزشک بودن درمان حاصل میشود اما در انسداد شدید باید جراحی صورت گیرد.
انتهای پیام/
نوزادی که در جنینی هیدرونفروز داشته وبعد از تولد و مراقبت در بیمارستان گفته شده خوب شده .ممکنه دوباره دچار مشکل کلیوی بشه؟