این موجودات میتوانند خودشان را در زیر زمین زنده نگهدارند، فشار و گرمای موجود را تحمل کنند و حتی برخی از آنها برای میلیونها سال زنده میمانند. از جمله این موجودات میتوان به برخی باکتریها اشاره کرد.
این یافتهها حاصل همکاری یک گروه بین المللی از دانشمندان است که به مدت بیش از ۱۰ سال با هم همکاری کرده اند. دادههای این طرح پژوهشی از صدها نقطه مختلف جهان جمع آوری شده و برخی نمونهها از معادن و حفرههای بزرگی در عمق ۵ کیلومتری زمین جمع آوری شده اند. نکته جالب آن است که تعدادی از نمونهها از عمق ۲.۵ کیلومتری زیر کف اقیانوس جمع آوری شده اند.
تعداد گونههای سلولی در حال حیات در عمق کره زمین ۶ x. ۱۰^۲۹ واحد برآورد شده است. محققان میگویند در زیر کف دریاها و اقیانوسها هم تقریبا ۱۵ تا ۲۳ تن توده انبوه کربنی وجود دارد که فضایی بالغ بر ۲.۳ میلیارد کیلومتر مکعب را اشغال کرده و این رقم دو برابر مجموع حجم اقیانوسهای جهان است.
نکته جالب آن است که موجودات در حال زندگی در عمق زمین از تنوع ژنتیکی فراوانی برخوردارند که مشابه با تنوع ژنتیکی موجودات در حال زندگی در سطح کره زمین است. البته اکثر این موجودات را باکتریها و قارچها تشکیل میدهند. تعداد زیادی از این موجودات هنوز ناشناخته هستند و برخی از آنها در زیر کف اقیانوسها و به فاصله ۱۰.۵ کیلومتری از آن زندگی میکنند.
منبع: مهر
انتهای پیام/