سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

غذایی محلی برای پیشگیری از آب مروارید/ افراد لاغر مصرف این کوفته را فراموش نکنند

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در تقویت بینایی و پیشگیری از بیماری‌های چشم موثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، کوفته سبزی شیرازی از غذاهای سنتی شیراز حاوی ویتامین های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، فیبر، کلسیم، پروتئین، اسید چرب امگا 3، سولفور، سلنیوم، کولین، گوگرد و غیره است.

برای بررسی خواص کوفته سبزی شیرازی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهمترین خواص کوفته سبزی شیراز

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره خواص کوفته سبزی شیرازی گفت: کوفته سبزی شیرازی به علت دارا بودن ویتامین B12، آهن و اسید فولیک، موجب افزایش گلبول های قرمز خون و رفع کم خونی می شود، لذا برای افراد مبتلا به کم خونی، زنان باردار و جنین مفید است.

وی افزود: این غذا به علت دارا بودن ویتامین های A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در مقابل انواع بیماری‌ها، مخصوصا سرطان‌ها می‌شود.

عظمایی بیان کرد: مصرف کوفته سبزی شیرازی تاثیر چشمگیری در تقویت بینایی دارد و از بروز آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (ماکولا) پیشگیری می کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: خواص دیگر این غذا شامل تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر، کنترل قند، فشار و چربی خون، بهبود عملکرد روده ها و رفع یبوست است.

وی اظهار کرد: مصرف این غذا به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر، سلنیوم و ویتامین D موجب استحکام استخوان و دندان شده و از بروز پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می‌کند.

عظمایی بیان کرد: کوفته سبزی شیرازی دارای پروتئین بالایی است که باعث تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود. لذا برای افرادی که کارهای فیزیکی سخت انجام می دهند از جمله کارگران و ورزشکاران مخصوصا بدنسازان بسیار مفید است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: این غذا برای کودکان در حال رشد دارای خاصیت فراوانی است و به دلیل خاصیت چاق کنندگی برای افراد لاغر و کم بنیه می تواند گزینه مناسبی باشد.

وی بیان کرد: وجود ویتامین های A، E، C، D، B و املاح معدنی فراوان در این غذا، باعث طراوت، جوان سازی و تقویت پوست و مو می شود.

عظمایی گفت: یکی دیگر از خواص بی نظیر این غذا خاصیت نشاط آوری و آرامبخشی آن است که باعث از بین رفتن استرس، اضطراب و افسردگی می شود.

وی اظهار کرد: کوفته سبزی شیرازی به علت داشتن امگا 3 موجب تقویت سیستم قلبی عروقی می شود.

مواد لازم کوفته سبزی شیرازی (4 تا 5 نفر)

-لپه یک لیوان
-برنج 300 گرم
-آب 7 تا 8 لیوان
-پیاز 3 عدد متوسط
-گردو خرد شده 5 قاشق غذاخوری
-روغن دمبه یا کنجد به مقدار لازم
-گوشت چرخ کرده گوسفندی 200 گرم
-نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
-سبزی (تره، گشنیز، جعفری، ترخان، شوید) به مقدار لازم

طرز تهیه کوفته سبزی شیرازی

-برنج و لپه را به مدت 4 تا 5 ساعت خیس می کنیم.
-سبزی ها را شسته و خرد می کنیم.
-برنج و لپه را در صافی می ریزیم تا آب آن کشیده شود.
-سپس گوشت چرخ کرده، برنج، لپه و سبزی را داخل مخلوط کن می ریزیم.
-به آن نمک، فلفل، زردچوبه و گردو را اضافه می کنیم.
-پس از آن که مخلوط و یکدست شد مواد را ورز داده و به شکل گلوله توپی در می آوریم.
-گلوله ها را داخل قابلمه می چینیم و 7 تا 8 لیوان آب، مقداری پیاز خرد شده، نمک و فلفل اضافه می کنیم و اجازه می دهیم در حرارت ملایم بجوشد تا کامل پخته شود.
-پس از پخته شدن می توان با مقداری پیاز داغ آن را تزئین و با نان، سبزی و زیتون میل کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.