سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

شربتی طبیعی برای رهایی از درد‌های استخوانی و سیاتیکی/ دل‌درد را با نسخه‌ای خانگی سرکوب کنید

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت طبیعی را در تسکین درد‌های استخوانی و سیاتیکی موثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت کاکوتی (کهلیک اوتی) (کاکوتی، آویشن، زیره، بابونه، رازیانه و عسل) حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲ ، B۳ ، B۶ ، B۹ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، فسفر، آهن، کلسیم، منیزیم، اسید فولیک، مس، پروتئین، کومارین، منگنز، تیمول، کارواکرول و هورمون سروتونین است.

برای بررسی خواص شربت کاکوتی و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهمترین خواص شربت کاکوتی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص شربت کاکوتی اظهار کرد: این شربت با تقویت معده و دستگاه گوارش به رفع ناراحتی‌های گوارشی و هضم بهتر غذا کمک می‌کند و برای مبتلایان به اسهال، دل‌درد و دل‌پیچه مفید است.

وی درباره خواص دیگر شربت کاکوتی بیان کرد: این شربت ضدنفخ و بادشکن است و دل‌درد و کمر‌درد ناشی از قاعدگی را هم تسکین می‌دهد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت کاکوتی نقشی موثر در تقویت عمومی بدن و افزایش قوای جنسی دارد، این شربت درد‌های استخوانی و سیاتیکی را تسکین می‌دهد و برای مبتلایان به روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید) و درد و التهاب مفاصل (آرتریت) مفید است.

عظمایی تاکید کرد: شربت کاکوتی خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و با انواع میکروب‌ها، باکتری‌ها و ویروس‌ها مبارزه و آن‌ها را نابود می‌کند، این شربت تاثیری چشمگیر در رفع عفونت معده (هلیکوباکترپیلوری)، زنان، ریه‌ها، کلیه‌ها و مجاری ادراری دارد.

وی تصریح کرد: شربت کاکوتی به بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی کمک و از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند، این شربت نقشی موثر در برطرف کردن بیماری‌های تنفسی مانند سرماخوردگی، برونشیت، سرفه، تنگی نفس، آسم و گلو‌درد دارد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت کاکوتی خون را رقیق و غلظت خون را رفع می‌کند و برای زنان شیرده بسیار مفید است.

عظمایی اظهار کرد: شربت کاکوتی خلط‌آور، ضد انگل و مصلح غذا‌های با طبع سرد و لبنیات است و تاثیری چشمگیر در رفع کم‌خونی، تب مالت، سیاه سرفه، سردرد به ویژه سردرد میگرنی، بهبود کیفیت خواب و دفع سنگ کلیه دارد.

وی بیان کرد: شربت کاکوتی خاصیت چربی‌سوزی دارد و به تناسب اندام افراد کمک می‌کند، این شربت به علت داشتن ویتامین‌های A ، C و E خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

موارد منع مصرف شربت کاکوتی

عظمایی درباره موارد منع مصرف شربت کاکوتی یادآوری کرد: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است.

 

مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت کاکوتی

عرق کاکوتی یا آب معدنی                                             ۱.۵ لیتر
گیاه کاتوتی                                                                      ۴۰ گرم
(در صورت دسترسی نداشتن به عرق کاکوتی مقدار گیاه کاکوتی را باید به ۸۰ گرم رساند.)
زیره                                                                                    ۱۰ گرم
رازیانه                                                                                ۱۰ گرم
آویشن                                                                                ۱۰ گرم
بابونه                                                                                 ۱۰ گرم
عسل                                                                                 ۵۰۰ گرم

طرز تهیه شربت کاکوتی

- نخست همه گیاهان را نیم‌کوب کنید.
- گیاهان نیم‌کوب شده را داخل عرق کاکوتی یا آب معدنی بریزید و بگذارید ۱۲ ساعت بماند.
- سپس مخلوط مواد را به مدت پنج تا ۱۰ دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید.
- پس از اینکه دمای مخلوط مواد متعادل شد (به ۵۰ درجه سانتی‌گراد رسید) آن را صاف و عسل را به آن اضافه کنید.
- شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.
- شربت را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
- برای تهیه یک لیوان شربت کاکوتی، چهار تا پنج قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید، بقیه لیوان را آب جوشیده شده ولرم اضافه کنید.
- این شربت را می‌توان روزانه چهار لیوان (پس از صبحانه، ناهار، شام و عصر) میل کرد.
انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
مخاطب
۱۳:۴۶ ۲۵ آبان ۱۳۹۷
سپاسگذارم خیلی عالی و ساده توضیح دادید .