به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،کارشناسان اعلام کردهاند نوعی آزمایش ژنتیکی ویژه میتواند برای شناسایی سطح هوش جنینهایی که با روش IVF قرار است در رحم مادران کاشته شوند، مورد استفاده قرار گیرد.
با استفاده از این روش کارشناسان میتوانند جنینهای دارای سطح هوش کم را شناسایی و از انتقال آنها به بدن مادرجلوگیری کنند؛ اکنون دانشمندان در تلاش برای ابداع شیوه آزمایشی جدید برای شناسایی خطر ابتلا به بیماریهای اعصاب و روان درجنین و ایجاد نوعی شیوه غربالگری هستند.
با ابداع شیوه غربالگری سطح هوش جنین، والدین میتوانند باهوشترین جنین را انتخاب کنند، هرچند که به لحاظ علمی این امر امکان پذیر است، اما گروهی از کارشناسان با آن مخالف هستند.
با استفاده از این شیوه غربالگری و سایر موارد مشابه والدین میتوانند در آینده جنین مورد نظر خود را انتخاب و معیارهای مورد علاقه خود را به متخصصان اعلام کنند تا آن موارد از DNA جنین حذف شود.
کارشناسان اعلام کردهاند اولین بار غربالگریهای ژنتیکی جنین برای بررسی ابتلای جنین به بیماری سندرم داون مورد استفاده قرارگرفته است اما امروزه غربالگری ژنتیکی جنین درموارد مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد تا خطر ابتلای او به بیماری هایی چون مشکلهای قلبی عروقی، سرطان سینه، دیابت و بیماری التهابی روده شناسایی شود.
آزمایشهای ژنتیکی قبل از تولد راهی برای جلوگیری از تولد کودکان با بیماریهای مختلف یا معلولیت است، اما در آینده ممکن است به والدین اجازه داده شود تا بتوانند جنسیت، شکل ظاهری و حتی سطح هوش نوزادان خود را انتخاب کنند.
پیشرفتهای علمی به پزشکان اجازه داده است تا با استفاده از آزمایشهای ژنتیکی در هفته هشتم بارداری جنسیت نوزاد را شناسایی کنند و کارشناسان نگران از این موضوع هستند که این سبب شود دربرخی کشورها که گرایش به داشتن نوزاد پسر بیشتر است مانند هند و چین، این امربه سقط جنین های دختر منجر شود.
گزارشهای دولتی در هندوستان نشان میدهد این کشور ۶۳ میلیون زن کمتر از میزان استاندارد دارد که میتواند نشان دهنده رشد بالای سقط جنین نوزاد دختر در این کشور باشد.
با وجود پیشرفتهای علم پزشکی و ابداع شیوههای غربالگری منحصربه فرد برای طراحی جنین، کارشناسان اعتقاد دارند هنوز عارضههای جانبی انجام این گونه دستکارهای ژنتیکی بر جنین به طور کامل مشخص نیست و امکان بروز اثرهای ناخواسته از جمله ابتلا به بیماری اوتیسم وجود دارد.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/