سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امینی خبر داد؛

ایران رتبه نخست استاندارد در منطقه را کسب کرد

مدیر کل دفتر نظارت بر استانداردهای صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال گفت: امسال در زمینه استاندارد سازی رتبه نخست منطقه و رتبه ۲۲ جهانی را کسب کردیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیامک خادمی معاون پژوهش و فناوری موزه ملی علوم و فناوری در آیین گشایش چهارمین جشنواره علم برای همه با عنوان «سفره سلامتی خانواده من» که صبح امروز در موزه ملی علوم و فناوری برگزار شد، درباره این جشنواره اظهار کرد: این جشنواره هر ساله با استقبال بی‌شمار مخاطبان مواجه است، جشنواره علم برای همه سال گذشته به موضوع زلزله پرداخت و چند روز پس از زلزله کرمانشاه برگزار شد.

وی بیان کرد: جشنواره علم برای همه امسال به بحث تغذیه، سلامت و استانداردهای مواد غذایی می‌پردازد، موضع علوم و فناوری شعبه دیگری در پارک رازی دارد؛ ما دنبال توسعه شعبه‌های مختلف این موضع هستیم البته موضع علوم و فناوری گالری‌های مختلفی هم دارد که گالری‌های موضع در خارج از محل موزه برپا هستند.

معاون پژوهش و فناوری موزه ملی علوم و فناوری افزود: در موزه علوم و فناوری نشست‌های علمی با عنوان کنفرانس سال در آخرین جمعه هر سال برگزار می‌شود، در این موزه همچنین نشست‌های تخصصی درباره اهداف و برنامه‌های کلان موزه هر 6 ماه یکبار برپا می‌شود.

خادمی تاکید کرد: ما در موضع علوم و فناوری چندین کتاب علمی برای نوجوانان متوسطه اول تألیف کرده‌ایم، ما همچنین تلاش می‌کنیم که از تکنولوژی IT و فناوری‌های جدید برای طراحی هرچه بهتر گالری‌های خود استفاده کنیم، ما در موزه علوم و فناوری فراخوان پژوهشی هم داریم.

ضرورت ارزیابی مواد غذایی از مزرعه تا سفره

در ادامه مراسم غلامرضا امینی دبیر علمی جشنواره و مدیر کل دفتر نظارت بر استانداردهای صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال درباره موضوع ارزیابی مواد غذایی از مزرعه تا سفره اظهار کرد: ارزیابی مواد غذایی از مزرعه تا سفره اهمیت بسزایی دارد، ما در آستانه انقلاب چهارم صنعتی هستیم در این انقلاب مرزهای بین فناوری، فیزیک و محیط زیست شکسته می‌شود.

وی بیان کرد: کشورهای توسعه یافته جهان استانداردها را به درستی رعایت می‌کند پس برای اینکه ما کشوری توسعه یافته باشیم باید به استانداردها توجه ویژه‌ای داشته باشیم، همچنان که در اسناد بالادستی کشور به استانداردها توجه ویژه‌ای شده است.

مدیر کل دفتر نظارت بر استانداردهای صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال افزود: سازمان ملی استاندارد به تنهایی نمی‌تواند متولی استاندارد در کشور باشد، ما برای اینکه جامعه‌ای سالم داشته باشیم باید غذایی سالم مصرف کنیم ؛ در بحث غذای سالم امنیت و ایمنی غذا مطرح می‌شود، امنیت به در دسترس بودن غذا می‌پردازد و ایمنی غذا به این معناست که غذا آسیبی به مصرف کننده وارد نکند.

امینی تاکید کرد: در حوزه امنیت مواد غذایی وزارت جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی فعالیت می‌کنند.

وجود 33 هزار استاندارد ملی در کشور

وی درباره تعداد استانداردهای ملی در کشور تصریح کرد: ‌ما در ایران 33 هزار استاندارد ملی داریم؛ ما در زمینه استاندارد سازی در منطقه رتبه نخست و در جهان رتبه 22 را به خود اختصاص داده‌ایم، البته سال گذشته رتبه ما در جهان در زمینه استاندارد سازی 23 بود.

مدیر کل دفتر نظارت بر استانداردهای صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال گفت: ما باید آلاینده‌ها، سموم و آفت‌کش را در مواد غذایی کنترل کنیم و به نشانگرهای مواد غذایی توجه ویژه داشته باشیم. محصول آبمیوه زمانی آبمیوه تلقی می‌شود که بالای 80درصد کنستانتره میوه داشته باشد.

امینی اظهار کرد: از بین 33هزار استاندارد ملی در کشور 3هزار و 500 استاندارد مربوط به حوزه مواد غذایی، 700 استاندارد مربوط به میکروبیولوژی است و 230 استاندارد به بحث کودها و سموم شیمیایی اختصاص دارد.

وی بیان کرد: اکنون در کشور 31 هزار و 200 واحد تحت پوشش موسسه ملی استاندارد هستند که این واحدها 37 هزار و 500 پروانه کاربرد علامت استاندارد گرفتند.

مدیر کل دفتر نظارت بر استانداردهای صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال یادآوری کرد: اکنون در کشور بیش از 6هزار و 500 واحد غذایی تحت پوشش موسسه ملی استاندارد هستند که برای این واحدها 12 هزار و 500 پروانه و 3 هزار و 500مجوز صادر شده است، ما در سال گذشته بازرسی‌های زیادی داشتیم اما این بازرسی‌ها به اندازه مشارکت مردم به توسعه روند استاندارد سازی کمک نمی‌کند.

برگزاری اتاق فکر و کارگاه اجرایی برای برپایی چهارمین جشنواره علم برای همه

در ادامه مراسم صونا آقابابایی دبیر جشنواره درباره چهارمین جشنواره علم برای همه اظهار کرد: این جشنواره هر ساله در هفته ترویج علم برگزار می‌شود، کمیته جشنواره موضوع را انتخاب می‌کند سپس اتاق فکر تشکیل می‌شود، ما امسال برای این جشنواره بحث مصرف را انتخاب کردیم و 20 جلسه اتاق فکر و کارگاه اجرایی برپا کردیم.

وی درباره محورهای چهارمین جشنواره علم برای همه بیان کرد: این جشنواره شامل چهار محور است که این محورها عبارتند از به سلامتی اهمیت بدهیم، استانداردها و نشانگرها را بشناسیم از منابع‌ها و رسانه‌ها درست استفاده کنیم و هرچیزی را نخوریم.

آقابابایی افزود: محور به سلامتی اهمیت بدهیم شامل دو مقوله است که این دو مقوله عبارتند از شاخص‌های عمومی و فردی؛ شاخص‌های عمومی شاخص‌هایی هستند که هر 6 ماه یکبار باید چکاپ شوند و شاخص‌های فردی مربوط به سبک زندگی هر شخص و عوامل ژنتیکی و وراثتی است.

دبیر جشنواره درباره محور استانداردها و نشانگرها را بشناسیم تاکید کرد: در موضوع استانداردها و نشانگرها استانداردهای بین‌المللی اهمیت بسزایی دارند، ما به کمک نرم‌افزارهای مختلف می‌توانیم به استاندارد بودن مواد غذایی پی ببریم.

وی تصریح کرد: ما در محور هر چیزی را نخوریم بازی‌های مختلفی را برای گروه‌های سنی گوناگون از سه سال تا بزرگسالان تدارک دیده‌ایم؛ در این محور ما همچنین سالم‌ترین و ناسالم‌ترین مواد غذایی و رژیم‌های غذایی مختلف را مطرح می‌کنیم، در جشنواره علم برای همه ما نشست‌های علمی را برپا می‌کنیم در این جشنواره روزانه سه برنامه همراه با حضور متخصصین و پرسش و پاسخ برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.