گفتنی است، بر اساس تحقیقات پژوهشگران هلندی از هر 30 نفر یک نفر در تعطیلات آخر هفته دچار بیماری میشود که از جمله دلایل آن ترشح مداوم هورمون هورمون کورتیزول و ترشح آدرنالین در خون به خاطر استرسهای کاری، شغلی و حرفهآی در طول هفته است که سبب بر هم خوردن سیستم عروقی و افزایش سطح هوشیاری افراد می شود و به نوعی سبب متوقف شدن ظهوربرخی بیماریها و سرکوب آنها توسط سیستم ایمنی بدن می شود.
بررسیها نشان میدهند، در عوض در حین تعطیلات به خاطر آرامش و کاهش سطح هورمون کورتیزول آدرنالین سیستم ایمنی بدن ضعیف تر شده بیماری هایی که به حالت غیر فعال در طول هفته باقی ماندهاند یکباره بروز میکنند.
همچنین در طول تعطیلات آخر هفته به دلیل افزایش وقت برای استفاده از گوشی تلفن همراه، تبلت و یا سایر وسایل سرگرمی الکترونیکی افراد دچار تپش قلب، افزایش فشار خون و بیخوابی میشوند که نوعی احساس بیماری در آنها به وجود میآورد.
در تعطیلات آخر هفته افراد معمولا رژیم غذایی خود را میشکنند و انواع غذاهای پرچرب، شیرین و پر نمک را مصرف میکنند و یا از رستوران ها و اغذیه فروشیهای غیر استاندارد غذا خریداری میکنند که میتواند سبب مسمومیت غذایی، ضعف سیستم ایمنی بدن، حمله ویروس و باکتریها به بدن و بروز انواع بیماریها شود.
سردرد در تعطیلات آخر هفته یک پدیده شایع است که سبب بروز علائمی چون سردرد، تهوع، بیخوابی، و مشکلات بینایی میشود.
کارشناسان علت بروز میگرن دراین بازه زمانی را استرس، تغییر شرایط آب و هوایی و اختلال در الگوهای خوردن غذا و ساعات خواب میدانند.
کارشناسان برای کاهش عوارض ناشی از تغییرات هورمونی، سطح مواد شیمیایی بدن،بر هم خوردن الگوهای خواب و خوراک در حین تعطیلات آخر هفته توصیه می کنند افراد از خواب زیاد خودداری کنند، رژیم غذایی عادی هفتگی خود را داشته باشند، ورزش کنند، مایعات بویژه آب زیاد بنوشند، سعی در تنظیم دمای محیط خود داشته باشند، از فعالیت بیش از حد با گوشی تلفن همراه هوشمند خودداری کنند و مواد غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن مانند آنتی اکسیدانها و مواد ویتامینی حاوی ویتامین C را در وعدههای غذایی خود جای دهند.
انتهای پیام/