سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

شربتی خوشمزه برای تسکین سردردهای میگرنی/ با این نوشیدنی به جنگ سرماخوردگی و آنفولانزا بروید

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در تسکین سر دردهای میگرنی مفید دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت چای ترش (چای ترش+چای سبز+دارچین+سنبل الطیب+اسطوخودوس) حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، قند(گلوکز، ساکاروز+فرکتوز)، کلسیم، پروتئین، اسید فولیک، والرین، سروتونین، اسید چرب امگا 3، آهن ، موسیلاژ، پکتین، پلی فنول، اوژانول، مس، فسفر، روی، ویتامین های A، گروه ویتامین‌های B، B1، B2، B3، B6، C، D، E و غیره است.
 
 
برای بررسی خواص این شربت و اینکه مصرف آن برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص شربت چای ترش

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتیدر گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص شربت چای ترش اظهار کرد: این شربت موجب تقویت سیستم قلبی و عروقی و پیشگیری از تصلب شرائین، کاهش و کنترل قند، فشار خون و چربی خون مخصوصا قند و فشار عصبی در افراد می‌شود؛ شربت چای ترش آرام بخش قلب و اعصاب  است و موجب بهبود کیفیت خواب، رفع بی خوابی، رفع اضطراب، استرس و سایر ناراحتی‌های روانی می‌شود.
 
وی افزود: این شربت موجب تقویت معده، کبد، رفع ناراحتی‌های گوارشی با منشا اعصاب، رقیق شدن، تصفیه خون، کنترل اشتها، چربی سوزی و لاغری می شود.
 
 
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این شربت موجب رفع درد‌های مفصلی و روماتیسمی، تقویت سیستم عملکرد مغز می‌شود و از آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می‌کند؛ همچنین تاثیر چشمگیری در رفع سرماخوردگی و آنفولانزا دارد.
 
 
عظمایی تصریح کرد: این شربت به دلیل داشتن ویتامین A، E، C و پلی فنول موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از بدن در مقابل انواع بیماری ها مخصوصا سرطان ها محافظت می‌کند.
 
وی درباره سایر خواص شربت چای ترش اظهار کرد: رفع تپش قلب، تسکین سردردهای میگرنی، آرامش ذهن، رفع اسپاسم و گرفتگی عضلات، رفع سرگیجه، رفع اختلالات وسواس فکری، تقویت پوست ومو از دیگر خواص این نوشیدنی هستند؛ کنترل و کاهش قند فشار چربی با منشا اعصاب و  لاغری و چربی سوزی با این شربت ممکن می‌شود.
 
 
این محقق طب سنتی درباره موار منع مصرف گفت: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است همچنین کسانی که از داروهای رقیق کننده (آسپرین، وارفارین) و کاهش دهنده فشار خون و داروهای افسردگی استفاده می‌کنند از مصرف همزمان این دارو با این شربت پرهیز کنند و بهتر است 3 تا 4 ساعت بعد از مصرف دارو، این شربت را بنوشند.

مواد لازم برای تهیه شربت چای ترش

چای ترش 60 گرم
سنبل الطیب 10 گرم
اسطوخودوس 15 گرم
دارچین 15 گرم
چای سبز 10 گرم
عسل نیم کیلوگرم
آب معدنی 1.5 لیتر
 

طرز تهیه شربت چای ترش

_همه مواد را باهم نیم کوب کنید و داخل آب معدنی بریزید تا 5 ساعت بماند.
_سپس 10 دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید.
_حرارت که متعادل(50 درجه سانتی گراد) شد عسل را به آن اضافه کنید هم بزنید تا قوام بیاید.
_سپس داخل ظرف شیشه ای بریزید.
 
وی همچنین درباره تهیه یک لیوان از این شربت بیان کرد: 3 تا 4 قاشق از شربت چای ترش را داخل یک لیوان آب جوش ولرم بریزید و میل کنید؛ مقدار مصرف روزانه آن سه لیوان، صبح، عصر و شب قبل از خواب است.
 
نکته: این شربت را در روز های گرم سال با آب خنک و آب لیموترش تازه میل کنید.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.