برای بررسی خواص این عرقیجات و اینکه مصرف آنها برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص این عرقیجات اظهار کرد: این عرقیجات موجب دفع سنگ کلیه و مثانه، رفع التهابات مجاری ادراری و دفع عفونت بدن مخصوصا عفونتهای مجاری ادراری میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی ادامه داد: این ترکیب موجب کنترل فشار خون، بهبود گردش خون، تقویت معده و دستگاه گوارش، جوانسازی و طراوت پوست و مو می شود. همچنین برای افراد دیابتی بسیار مفید است و باعث کاهش قند خون میشود.
عظمایی درباره سایر خواص عرقیجات گفت: این عرقیجات موجب تصفیه خون و رفع غلظت خون می شود؛ در عملکرد سنگ صفرا و چربی کبد تاثیر زیادی دارد، این ترکیب آرامش بخش است و موجب بهبود کیفیت خواب و رفع اضطراب و استرس میشود و برای رفع مسمومیتهای غذایی مفید است. همچنین نفخ و عفونت معده را برطرف میکند، برای کسانی که از ناراحتیهای پوستی مثل خارش، اگزما، حساسیت، کهیر و پسوزیاریس(نوعی تخریب پوستی که با خارش همراه است) مفید است؛ خاصیت آنتی اکسیدانی(ضد سرطان) دارد و باعث کاهش چربی خون، تقویت قلب و عروق، تقویت حافظه، بهبود عملکرد سیستم عصبی، بهبود خلق و خو می شود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: یک دمنوش دیگر که برای سنگشکنی مفید است از دم گیلاس، دم آلبالو، خارشتر، خارخاسک ، ناخنک، کاکل ذرت ، زنیان و گزنه تهیه میشود که افراد میتوانند از آن استفاده کنند.
وی درباره موارد منع مصرف این عرقیجات گفت: استفاده آن برای زنان باردار ممنوع است.
عرق خارشتر 2لیتر
عرق خارخاسک 2لیتر
عرق کرفس 2لیتر
عرق کاسنی 1لیتر
عرق زنیان 1لیتر
عرق بهارنارنج نیملیتر
عرق رازیانه 1لیتر
عرق اسطوخدوس نیملیتر
عسل یککیلو
سرکهسیب نیملیتر
_تمام عرقها را با هم ترکیب کنید.
_هنگام نوشیدن، برای یک لیوان از این عرقیجات یک قاشق غذاخوری سرکه سیب و یک قاشق مربا خوری عسل اضافه کنید.
_روزانه چهار لیوان صبح، ظهر ، عصر و شب، نیم ساعت قبل از غذا یا نیم ساعت بعد از غذ میل کنید.
انتهای پیام/