سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایندیپندنت: آمار واقعی تلفات حملات عربستان به یمن پنج برابر رقم اعلام شده است

پایگاه اینترنتی ایندیپندنت گزارشی درباره آمار واقعی تلفات حملات ائتلاف سعودی به یمن منتشر کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی ایندیپندنت در گزارشی نوشت: یکی از دلایلی که عربستان سعودی توانسته از اعتراض بین‌المللی به جنگی که در یمن به راه انداخته بگریزد این است که آمار کشته‌های اعلام شده این جنگ کمتر از آمار واقعی است. آمار کشته‌های یمن معمولاً در یک بازه ۳ سال و نیمه ۱۰ هزار نفر اعلام می‌شود، با توجه به شدت خشونت جنگ عربستان در یمن این آمار منطقی نیست.

یک گروه مستقل مطالعه‌ای انجام داده است که نشان می‌دهد از اوایل سال ۲۰۱۶، ۵۶ هزار نفر در یمن کشته شده اند. در پی افزایش درگیری‌ها در شهر بندری الحدیده تعداد کشته‌ها ماهانه ۲۰۰۰ نفر افزایش می‌یابد. این آمار شامل کسانی که بر اثر سوءتغذیه یا وبا می‌میرند، نمی‌شود.

«آندرا کربونی» که برای یک گروه مستقل که پیشتر با دانشگاه ساسکس در ارتباط بود تحقیق می‌کند در این باره گفت: «ما تعداد غیرنظامیان و نظامیانی که بین ژانویه ۲۰۱۶ تا اکتبر ۲۰۱۸ کشته شده اند را ۵۶ هزار نفر تخمین زده ایم». کربونی پیش بینی می‌کند پس از شمارش نهایی، آمار کشته‌ها از زمان مداخله عربستان در جنگ یمن به ۷۰ هزار تا ۸۰ هزار نفر برسد.

یکی از مقامات سازمان ملل متحد اوایل سال ۲۰۱۷ تعداد تلفات غیرنظامیان را ۱۰ هزار نفر اعلام کرد و این رقم از آن زمان ثابت مانده است. اعلام این آمار غیرواقعی باعث شده عربستان سعودی و امارات که از سوی آمریکا، انگلیس و فرانسه حمایت می‌شوند، بتوانند به راحتی چشمشان را به کشته شدن قربانیان در یمن ببندند.

در حالیکه عربستان و امارات برای قطع کردن ارتباط شهر بندری الحدیده با صنعا تلاش می‌کنند آمار کشته‌ها روزانه افزایش می‌یابد. سازمان بین‌المللی امدادرسانی آکسفام اعلام کرد هر سه ساعت یک غیرنظامی در یمن کشته می‌شود و بین ۱ اوت تا ۱۵ اکتبر، ۵۷۵ غیرنظامی در حدیده کشته شده اند که شامل ۱۳۶ کودک و ۶۳ زن می‌شوند. حمله هوایی به یک فروشگاه در الحدیده ۱۶ غیرنظامی را به کشتن داد؛ حملات دیگری در ماه جاری هم دو اتوبوس را هدف قرار داد که به کشته شدن ۱۵ نفر از جمله ۴ کودک منجر شد.

عربستان و امارات از ورود خبرنگاران و شاهدان بی طرف خارجی به یمن جلوگیری می‌کنند به همین دلیل اطلاعات بسیار کمی درباره تلفات این جنگ به جهان درز می‌کند. آمریکا، انگلیس و فرانسه برخلاف رویکردشان در سوریه سعی می‌کنند بر مداخله امارات و عربستان در یمن و فاجعه‌ای که در این کشور رخ می‌دهد سرپوش سیاسی بگذارند. اما قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار مخالف رژیم سعودی به دست عربستان و رسوایی حاصله از آن که انتقادات بین المللی را در پی داشته، توجه‌ها را به جنایت‌های عربستان جلب کرده است. خاشقجی که یکی از منتقدان سرسخت رژیم سعودی بود در دوم اکتبر برای تحویل مدارکی وارد کنسولگری عربستان در استانبول شد، اما پس از آن دیگر دیده نشد. عربستان سعودی پس از دو هفته انکار، بالاخره مسئولیت قتل او را بر عهده گرفت و با هجوم انتقادات بین المللی مواجه شد. پرونده خاشقجی همچنان باز است و روز به روز اطلاعات جدیدی درباره جنایت رژیم سعودی علیه او برملا می‌شود.

نبود آمار واقعی درباره تلفات یمن باعث شده قدرت‌های جهانی به راحتی بتوانند همدستی شان در فاجعه بشری یمن را انکار کنند. این در حالیست که سازمان ملل بار‌ها درباره قحطی یمن که به دست بشر ایجاد شده و ۱۴ میلیون نفر را (نیمی از جمعیت یمن) در معرض خطر قرار داده هشدار داده است.

بحران یمن در پی محاصره الحدیده که مسیر بازرگانی حیاتی این کشور است، وخیم‌تر شده است. محاصره این شهر بندری به فرار ۵۷۰ هزار نفر از خانه هایشان منجر شده است. سازمان ملل ۲۳ اکتبر اعلام کرد سیستم ایمنی بازماندگان یمنی به حدی ضعیف شده است که آن‌ها به ویژه سالمندان را در برابر ابتلا به بیماری‌هایی مانند وبا به خطر انداخته است.

اغلب تجهیزات پزشکی یمن از کار افتاده‌اند و مراکز کافی برای ثبت آمار قربانیانی که بر اثر گرسنگی می‌میرند وجود ندارد. این نوع مرگ‌ها در منازل اتفاق می‌افتد و مردم به دلیل فقر نمی‌توانند از مراکز پزشکی باقی مانده برای ثبت آن‌ها استفاده کنند. ثبت آمار کشته‌های جنگ کار ساده‌ای است و اگر این اتفاق در یمن نمی‌افتد نشان دهنده این است که جامعه جهانی علاقه‌ای به پیگیری شرایط یمن ندارد. تحقیقات نشان می‌دهد عربستان سعودی مراکز تولید مواد غذایی و انبار‌ها را هدف می‌گیرد. ائتلاف سعودی ۲۲۰ قایق ماهیگیری را تخریب کرده و ماهیگیری را به نصف کاهش داده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.