سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واکنش سناتور روس به خروج یکجانبه آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد

رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون روسیه خروج یکجانبه آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد را تهدیدآمیز و باج‌خواهانه دانست.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری تاس، «کنستانتین کوزاچف»، رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون روسیه گفت اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره خروج از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد (پیمان آی ان اف) ممکن است از سوی دولت مسکو، تهدیدی جدی  و باج خواهانه تلقی شود.

به عقیده این مقام روس، تلاش آمریکا برای خروج از این معاهده دریافت امتیاز از مسکو در زمینه امنیت بین المللی است.

وی با انتشار پیامی در حساب کاربری توئیتر خود به این اقدام واشنگتن واکنش نشان داد و نوشت: به یاد دارم ماده 15 این معاهده شامل خروج یکجانبه از آن در شرایط استثنایی و در عرض شش ماه است. تاکنون هیچ اقدام رسمی که منجر به استفاده از این ماده شود، رخ نداده است و اظهارات ترامپ نه تنها یک عمل قانونی نیست بلکه تهدید و باج‌خواهی تلقی می‌شود.

این مقام روس هشدار داد لغو پیمان آی ان اف ممکن است جرقه جنگ را به دنبال داشته باشد. وی همچنین خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی این وضع شد.

کوزاچف در ادامه پیام خود نوشت: چهار قدرت هسته‌ای جهان [به جز آمریکا] باید مذاکره کنند و کنفرانس خلع سلاح ژنو و شورای امنیت سازمان ملل باید  تشکیل جلسه فوری دهد. این وضعیت بحرانی است و صلح را تهدید می‌کند.

وی افزود: هم‌اکنون، متحدان غربی آمریکا باید انتخاب کنند: یا همان مسیر [حمایت از آمریکا] را پیش بگیرند که احتمالا به جنگ جدیدی منجر شود یا برای حفظ خود عقل سلیم را به کار ببندند.

این سناتور روس در ادامه گفت: واشنگتن به دنبال گزینه هایی برای از بین بردن نظام توافق نامه‌های مربوط به تعادل تسلیحات هسته‌ای در جهان است که در طول جنگ سرد منعقد شد. آمریکا دیگر نیازی به تعادل تسلیحات هسته‌ای ندارد. آمریکایی ها به دنبال برتری نظامی یکجانبه در زمینه های جنگ افزارهای هسته ای هستند تا به منافعشان برسانند.

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه نیز در واکنش به این اقدام آمریکا اعلام کرد اگر واشنگتن به خروج یکجانبه از توافقات بین‌المللی ادامه دهد، روسیه اقدامات تلافی‌جویانه از جمله اقدامات نظامی را در پیش خواهد گرفت.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد در 8 دسامبر سال 1987 به امضای رونالد ریگان، رئیس جمهور وقت آمریکا و میخائیل گورباچف، رئیس حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی رسید و یکی از اقدامات اساسی در جهت تنش‌زدایی در دوران جنگ سرد بود و بنابر آن  توسعه، ارسال و آزمایش موشک های بالستیک و کروز با برد 300 تا 3400 مایل ممنوع است.

مسکو و واشنگتن بارها یکدیگر را به نقض این معاهده متهم کرده‌اند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.