سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

شربتی که سرد مزاج‌ها نباید از آن غافل شوند/ چگونه درد‌های مفصلی را تسکین دهیم؟

پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را برای سرد مزاج‌ها مفید دانست و گفت: این شربت درد‌های مفصلی را تکسین می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت جوز هندی (جوز هندی، زنجبیل، دارچین، هل و تخم گشنیز یا گل بنفشه) حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، روی (زینک)، فسفر، پروتئین، کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز، اوژنول، ژرمانیوم و فلاونوئیدهاست.

برای بررسی خواص شربت جوز هندی و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص شربت جوز هندی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص شربت جوز هندی اظهار کرد: این شربت برای فصول سرد سال بسیار مناسب بوده، شربت جوز هندی نقشی موثر در افزایش دمای بدن دارد و برای افراد بلغمی و سرد مزاج بسیار مفید است.


بیشتر بخوانید: غذا و نوشیدنی‌های مناسب برای افراد بلغمی‌مزاج


وی درباره خواص دیگر شربت جوز هندی بیان کرد: این شربت تأثیری چشمگیر در افزایش حرارت غریزی و تقویت اعضای رئیسه بدن (کبد، قلب و مغز) دارد، شربت جوز هندی به رفع درد‌های مفصلی (آرتریت) و روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) کمک می‌کند.


بیشتر بخوانید: برای تسکین درد مفاصل از فواید این خوراکی‌ها غافل نشوید


این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت جوز هندی نقشی موثر در تقویت معده و دستگاه گوارش، رفع هضم ناقص غذا، نفخ و باد معده و روده دارد، این شربت نشاط‌آور است و از ابتلای افراد به افسردگی پیشگیری می‌کند.

عظمایی تأکید کرد: شربت جوز هندی دهان را خوشبو می‌کند، این شربت برای افرادی که دچار فلج و لقوه (کج شدن دهان) هستند، بسیار مفید است، شربت جوز هندی به علت داشتن ویتامین‌های A ، C ، E و فلاونوئید‌ها خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.


بیشتر بخوانید: مواد غذایی که دشمن روماتیسم هستند


وی تصریح کرد: شربت جوز هندی تأثیری چشمگیر در تقویت سیستم اعصاب مرکزی، بهبود عملکرد حافظه و جلوگیری از بروز آلزایمر در افراد دارد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت جوز هندی نقشی موثر در رفع حالت تهوع، استفراغ، دندان درد، سرماخوردگی، آنفلوآنزا، وسواس، جنون، رعشه، پارکینسون، سکسکه، غلظت خون و رقیق کردن خون، تقویت بینایی، تسکین درد‌های قاعدگی، کاهش وزن در افراد بلغمی مزاج، بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی، کنترل دیابت نوع ۲ و چربی خون، افزایش قدرت باروری در مردان و جلوگیری از ایجاد رطوبت‌های مغزی که به شکل نزله پشت حلق جمع می‌شود، دارد.

موارد منع مصرف شربت جوز هندی

عظمایی درباره موارد منع مصرف شربت جوز هندی یادآوری کرد: استفاده از این شربت برای زنان باردار ممنوع است، افرادی که دارو‌های رقیق‌کننده خون مانند آسپرین و وارفارین را مصرف می‌کنند نباید شربت جوز هندی را همزمان با دارو‌های خود بنوشند، زیرا این شربت اثربخشی دارو‌های شیمیایی را افزایش می‌دهد، بنابراین باید بین نوشیدن شربت و استفاده از دارو‌ها  ۲ تا سه ساعت فاصله باشد.

مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت جوز هندی

جوز هندی                                    ۴۰ گرم
زنجبیل                                          ۱۰ گرم
دارچین                                          ۱۰ گرم
هل                                                 ۱۰ گرم
تخم گشنیز یا گل بنفشه            ۳۰ گرم
آب                                                 ۲ لیتر
عسل                                             ۵۰۰ گرم

طرز تهیه شربت جوز هندی

  • نخست همه مواد را نیم‌کوب کنید.
    - مواد نیم‌کوب شده را داخل آب بریزید و بگذارید ۲ روز بماند.
    - مخلوط مواد را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید.
    - پس از اینکه دمای مخلوط مواد متعادل شد (به ۵۰ درجه سانتی‌گراد رسید) آن را صاف و عسل را به آن اضافه کنید.
    - شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.
    - شربت را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
    - برای تهیه یک لیوان شربت جوز هندی، چهار قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید، بقیه لیوان را آب جوشیده شده ولرم اضافه کنید.
    - شربت جوز هندی را می‌توان روزانه سه تا چهار لیوان میل کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
مريم زينلى
۰۶:۳۴ ۰۳ دی ۱۳۹۸
اين مقدارجوزهندى درتهيه شربت ،ايجاد مسموميت نميكند؟